Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Αυγ-2020 07:56

  Γιατί η Netflix ήταν η "κορυφαία επιλογή αγοράς" του Αυγούστου

  Γιατί η Netflix ήταν η “κορυφαία επιλογή αγοράς” του Αυγούστου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη Netflix, την γνωρίζουν όλοι - ακόμη κι αυτοί που δεν χρησιμοποιούν την υπηρεσία, πιθανότατα έχουν αρκετούς γνωστούς που το κάνουν. Εξάλλου, ο γίγαντας της ροής περιεχομένου έκανε αισθητή την παρουσία του σε περισσότερες από 190 χώρες παγκοσμίως, παρέχοντας κατά της διάρκεια της πανδημίας τις απαραίτητες "ενέσεις” ψυχαγωγίας.
   
  Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι η Netflix "εξαργύρωσε” στον μέγιστο βαθμό την ευκαιρία της πανδημίας. Ενώ εταιρείες όπως η Microsoft επωφελήθηκαν από την ανάγκη των επιχειρήσεων για επαγγελματικές λύσεις ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν το εργατικό δυναμικό τους εν μέσω της κρίσης, η Netflix έγινε ο απαραίτητος "σύντροφος” ...σχεδόν όλων. Είτε κάποιος ήταν "κολλημένος” στο γραφείο του σπιτιού του όλη την ημέρα, είτε είχε βγει σε άδεια άνευ αποδοχών, είτε -στη χειρότερη περίπτωση- είχε απολυθεί, η Netflix αποτέλεσε -και αποτελεί- πιθανότατα μια κάποια παρηγοριά σε αυτήν την πρωτόγνωρη περίοδο.
   
  Με άλλα λόγια, η μετοχή της Netflix ωφελήθηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας πολύ περισσότερο από άλλες εταιρείες. "Μπήκε” στο 2020 με την τιμή της μετοχής της να βρίσκεται λίγο πάνω από τα 325 δολάρια - πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με το κλείσιμό της στη συνεδρίαση της Τρίτης. Καθώς δε η πανδημία συνεχίζει να επελαύνει στον πλανήτη και η μόνη σιγουριά είναι η συνεχής αβεβαιότητα, η εταιρεία πιθανότατα θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κέρδη της.
   
  Το κρίσιμο ερώτημα, ωστόσο, είναι πόσο μπορεί ακόμη να επωφεληθεί η εταιρεία και κυρίως αν πρέπει κάποιος να επενδύσει στη μετοχή της και πότε.
   
  Η τεχνητή νοημοσύνη βαθιάς μάθησης της Qai έχει την απάντηση. Το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης καθορίζει την καλύτερη "στρατηγική” με βάση τις προηγούμενες επιδόσεις της μετοχής, τους τεχνικούς δείκτες και περιστασιακή τάση που προκύπτει από την προγνωστική ανάλυση. Το αποτέλεσμα έχει βγει ήδη - και είναι ώρα να μάθετε τι λένε οι αριθμοί.

  Τα χαρακτηριστικά της εταιρείας

  Η Netflix σημείωσε άνοδο 0,36% την Τρίτη, συνεχίζοντας στην ανοδική τροχιά που χάραξε τη Δευτέρα, με την μετοχή της να τερματίζει τη συνεδρίαση στα 490,80 δολάρια. Ωστόσο, ο τίτλος καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της Τρίτης να είναι μόλις κατά τι υψηλότερο από τη μέση τιμή των 10 και 22 ημερών, των 468,78 και των 489,80 δολαρίων αντίστοιχα.

  Επίσης, η Netflix έχει σημειώσει σημαντική αύξηση εσόδων από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Ακόμα και όταν η αξία της δεν άγγιζε το 1 δισ. δολάρια, η εταιρεία κατέγραφε ιδιαίτερα υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και αποδοτικότητα. Ωστόσο, λίγοι θα μπορούσαν να έχουν προβλέψει από τότε ότι η εταιρεία θα φτάσει να έχει συνολικά έσοδα της τάξης των 20,2 δισ. δολαρίων σε λιγότερο από 25 χρόνια. Ποσό αυξημένο κατά 12,3% μόνο το τελευταίο ένα έτος ή κατά 94% σε σύγκριση με τα έσοδα των 11,7 δισ. δολαρίων που είχε πριν από τρία χρόνια. 
   
  Τα λειτουργικά της κέρδη, επίσης έχουν καταγράψει σημαντική άνοδο, κατά 44% το τελευταίο έτος. Ποσοστό βέβαια που ωχριά σε σύγκριση με την αστρονομική άνοδο της τάξης του 348% που σημείωσε το προηγούμενο έτος, η οποία εκτίναξε τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας από τα 838,7 εκατ. δολάρια στο ποσό-μαμούθ των 2,6 δισ. δολαρίων.
   
  Ανάλογη ήταν η αύξηση και των κερδών ανά μετοχή, που ενισχύθηκαν κατά 43,4% τον τελευταίο χρόνο. Αύξηση όμως που και πάλι ωχριά σε σχέση με το "άλμα” κατά 374% που σημείωσαν τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας την τελευταία τριετία, από τα 1,25 δολάρια στα 4,13 δολάρια ανά μετοχή. Για να μην αναφερθεί η εκτίναξη που έχει σημειώσει ο δείκτης απόδοσης ιδίων κεφαλαίων, ο οποίος σήμερα διαμορφώνεται στο 29,1%.

  Με βάση όλους τους παραπάνω θετικούς δείκτες, προκύπτει ότι η Netflix είναι διαπραγματεύσιμη με λόγο τιμή/προς κέρδη για το επόμενο 12μηνο 64,3. Επιπλέον, τα έσοδα της εταιρείας αναμένεται να αυξηθούν κατά 8,6% το ίδιο διάστημα.

  Η ετυμηγορία

  Ο αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης της Qai, αφού συγκέντρωσε όλα τα παραπάνω στοιχεία, έβγαλε την ετυμηγορία: Η Netflix βρίσκεται ακριβώς εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Συνολικά, η εταιρεία αξιολογήθηκε με βάση την ανάπτυξη, τη μεταβλητότητα της δυναμικής της, την ποιότητα της αξίας της και τα τεχνικά της χαρακτηριστικά. Και από αυτά προκύπτει ότι η Netflix αποτελεί την κορυφαία επιλογή "αγοράς” για τον Αύγουστο.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:10 18/09

  Εκλογές ΗΠΑ: Οι μεγαλύτεροι χορηγοί των Trump και Biden

  Σχεδόν πενταπλάσια είναι η στήριξη που έχει λάβει ο Biden από δισεκατομμυριούχους στην προεκλογική του εκστρατεία.

  07:45 18/09

  Πώς οι Tesla και Nikola θα ορίσουν το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων εάν δεν διαθέτουν τις μπαταρίες;

  Οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων δεν κατασκευάζουν τις δικές τους μπαταρίες.

  08:40 17/09

  Chuck Feeney: Από δισεκατομμυριούχος... σχεδόν απένταρος - όπως ακριβώς το σχεδίαζε

  Χρειάστηκαν δεκαετίες, αλλά ο Feeney, ο πρώην δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του λιανικού γίγαντα Duty Free Shoppers τελικά δώρισε όλα τα χρήματά του στη φιλανθρωπία.

  07:53 16/09

  Εκλογές ΗΠΑ: Ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο αποτέλεσμα για τις μετοχές

  Μπορεί να μην υπάρχει ξεκάθαρος νικητής την επομένη των εκλογών και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τις αγορές.

  17:17 15/09

  O Αρνό περνά στην επίθεση: Η Tiffany πλήρωσε 140 εκατ. δολάρια μερίσματα την ώρα που είχε ζημία

  Οργή διακατέχει την LVMH αναφορικά με τα 70 εκατομμύρια δολάρια ανά τρίμηνο σε μερίσματα, που πλήρωσε η Tiffany στους μετόχους της, εν μέσω της πανδημίας και μάλιστα την ώρα που η εταιρεία κατέγραφε...

  08:34 15/09

  Γιατί χάλασε το deal μεταξύ LVMH και Tiffany

  Η συμφωνία της LVMH για την απόκτηση της Tiffany ήταν παραδεισένια. Η εταιρεία κοσμημάτων θα ταίριαζε τέλεια στο πολυτελές στερέωμα της LVMH και θα συνέβαλε σημαντικά στα κέρδη.

  14:50 14/09

  Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές το 2020: Ο Μέσι ηγείται, ο Εμπαπέ ανεβαίνει

  Ίσως έχει φτάσει ο καιρός οι δύο ογκόλιθοι, Μέσι και Ρονάλντο, να υποδεχθούν και έναν "τρίτο" στην παρέα τους.

  09:48 14/09

  Ποιες μετοχές των ΗΠΑ θα υπεραποδώσουν έναντι της αγοράς εάν εγκριθεί εμβόλιο για τον κορονοϊό

  Έξι μετοχές που θα μπορούσαν να σημειώσουν μεγάλα κέρδη, σύμφωνα με την Stifel.

  07:42 11/09

  Amy Novogratz: Έχτισε το μεγαλύτερο fund επενδύσεων σε ιχθυοκαλλιέργειες στον κόσμο κόντρα σε όλες τις προβλέψεις

  Το Aqua-Spark έχει προσελκύσει 148 εκατ. δολάρια από 190 επενδυτές σε 29 χώρες.

  07:46 10/09

  Γιατί η Tiffany μηνύει την Louis Vuitton

  Τι έχει αλλάξει από την εποχή της συμφωνίας εξαγοράς και τι επικαλούνται οι δύο πλευρές.

  15:00 09/09

  Forbes 400: Οι 9 πλουσιότερες γυναίκες της Αμερικής δεν είναι αυτοδημιούργητες

  Μόνον 11 από τις 56 γυναίκες στο Forbes 400 είναι αυτοδημιούργητες. Οι άλλες 45 κληρονόμησαν τον πλούτο τους από τις οικογένειές τους ή τους θανόντες συζύγους τους ή, όπως η η MacKenzie Scott, ως...

  08:20 09/09

  12 κάτω των 40 ετών: Οι νεότεροι δισεκατομμυριούχοι της λίστας Forbes 400 για το 2020

  Μερικοί από τους νεότερους της λίστας έχουν κληρονομήσει τον πλούτο τους ωστόσο οι περισσότεροι κέρδισαν δισεκατομμύρια ιδρύοντας μια εταιρεία τεχνολογίας ή κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

  14:54 08/09

  Ο Τζεφ Μπέζος στην κορυφή της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς

  Υποχώρησε στην κατάταξη ο Ντόναλντ Τραμπ λόγω της πανδημίας.

  07:48 08/09

  H HTC για να σωθεί επαναφέρει στη θέση της την εκατομμυριούχο πρώην CEO της

  Προσπάθησε να σώσει την επιχείρηση έχοντας απέναντί της ανταγωνιστές όπως η Samsung και η Huawei.

  10:30 07/09

  "Φτωχότερος" κατά 10 δισ. δολ. ο Elon Musk, μετά τη βύθιση των μετοχών των τεχνολογικών εταιρειών

  Η "διόρθωση" της περασμένης εβδομάδας κόστισε ακριβά στους "κροίσους" των κολοσσών της τεχνολογίας, που πάντως παραμένουν πολύ πλουσιότεροι σε σχέση με πέρσι.

  08:08 06/09

  ΗΠΑ: Περισσότεροι νέοι μένουν με τους γονείς τους λόγω της πανδημίας

  Ποσοστό 52% μένει στο πατρικό σπίτι, ξεπερνώντας το αντίστοιχο ποσοστό κατά τη Μεγάλη Ύφεση.