Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Αυγ-2020 07:51

  Morgan Stanley: Η μετοχή της Apple έχει περιθώρια ανόδου, παρά τα 2 τρισ. κεφαλαιοποίηση

  Morgan Stanley: Η μετοχή της Apple έχει περιθώρια ανόδου, παρά τα 2 τρισ. κεφαλαιοποίηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Sergei Klebnikov

  Παρότι η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε την προηγούμενη εβδομάδα το επίπεδο των 2 τρισ. δολαρίων, και έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που καταφέρνει κάτι τέτοιο, οι αναλυτές της Morgan Stanley υποστηρίζουν ότι ο γίγαντας της τεχνολογίας εξακολουθεί να είναι "υποτιμημένος”. Αύξησαν, δε, την τιμή-στόχο για τον τίτλο της εταιρείας, δίνοντας μάλιστα την υψηλότερη τιμή μεταξύ των μεγάλων εταιρειών της Wall Street.

  Ο τίτλος της Apple αναρριχήθηκε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο την περασμένη εβδομάδα, γράφοντας κέρδη άνω του 8% και πλέον είναι διαπραγματεύσιμος λίγο πάνω από τα 500 δολάρια ανά μετοχή.

  Παρά την υψηλή αποτίμησή της, όμως, οι αναλυτές της Morgan Stanley βλέπουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου της Apple, θέτοντας νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 520 δολάρια από 431 δολάρια ανά μετοχή προηγουμένως. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή-στόχο που δίνεται από τους "μεγάλους” της Wall Street, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Με βάση τις ελεύθερες ταμειακές ροές της, "η Apple διαπραγματεύεται με discount σε σύγκριση τόσο με τις άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες όσο και έναντι των ισχυρών καταναλωτικών brands”, σημειώνει στην έκθεσή της η Morgan Stanley.

  Ειδικότερα, οι αναλυτές της επισημαίνουν ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές της Apple έχουν αυξηθεί περισσότερο από 20% ετησίως την τελευταία τετραετία, παρά την επιβράδυνση των πωλήσεων των iPhone: "Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν την ισχύ του ευρέως οικοσυστήματος προϊόντων και υπηρεσιών της Apple, γεγονός που σηματοδοτεί μια αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια οπότε ο ρυθμός ανάπτυξής της ήταν περισσότερο εξαρτημένος από την επιτυχία του iPhone”. 

  Η Morgan Stanley σημειώνει επίσης ότι τα αποτελέσματα της εταιρείας καταδεικνύουν "την αυξανόμενη αφοσίωση και 'εξάρτηση' της πελατειακής βάσης της Apple”.

  H επενδυτική τράπεζα πιστεύει ότι η Apple μπορεί "να συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι των ομοειδών της επιχειρήσεων αλλά και του δείκτη S&P 500 βραχυπρόθεσμα”, χάρη σε δύο επικείμενους καταλύτες: το split της μετοχής της σε αναλογία 1 παλαιά μετοχή προς 4 νέες που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του τρέχοντος μήνα και την κυκλοφορία του πρώτου 5G iPhone τον Οκτώβριο.

  "Πιστεύουμε όλο και περισσότερο πλέον ότι η Apple θα πρέπει να αποτιμάται ως μια τεχνολογική ή καταναλωτική πλατφόρμα, και όχι τόσο ως μια κυκλική εταιρεία harware”, προσθέτει στην έκθεσή της η Morgan Stanley. "Η Apple αποδεικνύει ότι ένα περισσότερο διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο (σ.μ. προϊόντων και υπηρεσιών) σε συνδυασμό με μια πιστή πελατειακή βάση και με αυξανόμενη αφοσίωση, αντικατοπτρίζει περισσότερο έναν διαχρονικό και όχι κυκλικό ρυθμό ανάπτυξης”, συμπληρώνει. Μάλιστα, με βάση το βασικό σενάριο των αναλυτών της επενδυτικής τράπεζας, η εταιρεία στο χρονικό διάστημα 2021-2026 αναμένεται να σημειώσει αύξηση εσόδων της τάξης του 8% και κερδών ανά μετοχή 11% ετησίως.

  Οι αναλυτές της Morgan Stanley, επίσης, υποβαθμίζουν τη σημασία της εν εξελίξει νομικής διαμάχης του τεχνολογικού κολοσσού με την Epic Games, την εταιρεία που έχει δημιουργήσει το δημοφιλές διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι Fortnite, τονίζοντας ότι η απώλεια εσόδων για την Apple θα είναι "επουσιώδης”. Η εφαρμογή Fortnite απέφερε στην Apple εκτιμώμενα έσοδα ύψους 130 εκατ. δολαρίων τους τελευταίους 12 μήνες, ποσό που αντιστοιχεί μόλις στο 0,04% των συνολικών εσόδων του τεχνολογικού γίγαντα, σύμφωνα με τους αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας.

  "Ολόκληρες βιομηχανίες δημιουργήθηκαν χάρη στο App Store”, σημειώνουν, αναφέροντας ως τρανταχτά παραδείγματα τις περιπτώσεις των Facebook, Uber, Instagram και Grubhub. Εξάλλου, όπως επισημαίνουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Sensor Tower, οι πελάτες της εταιρείας δαπανούν περισσότερα χρήματα από ποτέ άλλοτε στο App Store: Οι συνολικές δαπάνες τους σημείωσαν άνοδο 25%, σε ετήσια βάση, στο 12μηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2020.

  Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι ο τεχνολογικός κολοσσός έγινε η πρώτη εισηγμένη εταιρεία των ΗΠΑ που ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 2 τρισ. δολάρια. Εν τω μεταξύ, η Apple στις 31 Αυγούστου θα ολοκληρώσει το split των μετοχών της (σε αναλογία 1 παλαιά προς 4 νέες μετοχές), γεγονός που οι επενδυτές υποδέχθηκαν ιδιαίτερα θετικά. Με βάση τη νέα τιμή-στόχο που έχει δώσει η Morgan Stanley για τον τίτλο της Apple, μετά τη διάσπαση των μετοχών, η τιμή ανά μετοχή θα ισοδυναμεί με 130 δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:10 22/09

  Τα προβλήματα της Nikola εγείρουν ερωτήματα για την Tesla

  Οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν θα απαντήσει ο Musk στην "Battery Day".

  07:48 21/09

  Στα "χέρια" των Oracle και Walmart το 20% της TikTok, με τις "ευλογίες" Τραμπ

  Η Oracle θα αποκτήσει το 12,5% της πλατφόρμας κοινής χρήσης βίντεο, ενώ η Walmart ποσοστό 7,5%.

  08:08 20/09

  Η αξία της ιδιοκτησίας της Βασίλισσας Ελισάβετ μειώθηκε 700 εκατ. δολ. εξαιτίας της πανδημίας

  "Βουτιά" για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων μετά το lockdown που επιβλήθηκε στη Βρετανία.

  08:06 20/09

  Οι Αμερικανοί εμπιστεύονται περισσότερο τον Trump για την οικονομία

  Αν και ο Biden προηγείται στις δημοσκοπήσεις, σε όλες τις ΗΠΑ.

  16:10 18/09

  Εκλογές ΗΠΑ: Οι μεγαλύτεροι χορηγοί των Trump και Biden

  Σχεδόν πενταπλάσια είναι η στήριξη που έχει λάβει ο Biden από δισεκατομμυριούχους στην προεκλογική του εκστρατεία.

  07:45 18/09

  Πώς οι Tesla και Nikola θα ορίσουν το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων εάν δεν διαθέτουν τις μπαταρίες;

  Οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων δεν κατασκευάζουν τις δικές τους μπαταρίες.

  08:40 17/09

  Chuck Feeney: Από δισεκατομμυριούχος... σχεδόν απένταρος - όπως ακριβώς το σχεδίαζε

  Χρειάστηκαν δεκαετίες, αλλά ο Feeney, ο πρώην δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του λιανικού γίγαντα Duty Free Shoppers τελικά δώρισε όλα τα χρήματά του στη φιλανθρωπία.

  07:53 16/09

  Εκλογές ΗΠΑ: Ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο αποτέλεσμα για τις μετοχές

  Μπορεί να μην υπάρχει ξεκάθαρος νικητής την επομένη των εκλογών και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τις αγορές.

  17:17 15/09

  O Αρνό περνά στην επίθεση: Η Tiffany πλήρωσε 140 εκατ. δολάρια μερίσματα την ώρα που είχε ζημία

  Οργή διακατέχει την LVMH αναφορικά με τα 70 εκατομμύρια δολάρια ανά τρίμηνο σε μερίσματα, που πλήρωσε η Tiffany στους μετόχους της, εν μέσω της πανδημίας και μάλιστα την ώρα που η εταιρεία κατέγραφε...

  08:34 15/09

  Γιατί χάλασε το deal μεταξύ LVMH και Tiffany

  Η συμφωνία της LVMH για την απόκτηση της Tiffany ήταν παραδεισένια. Η εταιρεία κοσμημάτων θα ταίριαζε τέλεια στο πολυτελές στερέωμα της LVMH και θα συνέβαλε σημαντικά στα κέρδη.

  14:50 14/09

  Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές το 2020: Ο Μέσι ηγείται, ο Εμπαπέ ανεβαίνει

  Ίσως έχει φτάσει ο καιρός οι δύο ογκόλιθοι, Μέσι και Ρονάλντο, να υποδεχθούν και έναν "τρίτο" στην παρέα τους.

  09:48 14/09

  Ποιες μετοχές των ΗΠΑ θα υπεραποδώσουν έναντι της αγοράς εάν εγκριθεί εμβόλιο για τον κορονοϊό

  Έξι μετοχές που θα μπορούσαν να σημειώσουν μεγάλα κέρδη, σύμφωνα με την Stifel.

  07:42 11/09

  Amy Novogratz: Έχτισε το μεγαλύτερο fund επενδύσεων σε ιχθυοκαλλιέργειες στον κόσμο κόντρα σε όλες τις προβλέψεις

  Το Aqua-Spark έχει προσελκύσει 148 εκατ. δολάρια από 190 επενδυτές σε 29 χώρες.

  07:46 10/09

  Γιατί η Tiffany μηνύει την Louis Vuitton

  Τι έχει αλλάξει από την εποχή της συμφωνίας εξαγοράς και τι επικαλούνται οι δύο πλευρές.

  15:00 09/09

  Forbes 400: Οι 9 πλουσιότερες γυναίκες της Αμερικής δεν είναι αυτοδημιούργητες

  Μόνον 11 από τις 56 γυναίκες στο Forbes 400 είναι αυτοδημιούργητες. Οι άλλες 45 κληρονόμησαν τον πλούτο τους από τις οικογένειές τους ή τους θανόντες συζύγους τους ή, όπως η η MacKenzie Scott, ως...

  08:20 09/09

  12 κάτω των 40 ετών: Οι νεότεροι δισεκατομμυριούχοι της λίστας Forbes 400 για το 2020

  Μερικοί από τους νεότερους της λίστας έχουν κληρονομήσει τον πλούτο τους ωστόσο οι περισσότεροι κέρδισαν δισεκατομμύρια ιδρύοντας μια εταιρεία τεχνολογίας ή κοινωνικών μέσων δικτύωσης.