Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιουλ-2020 15:21

  Πώς ο Τραμπ μετέφερε εκατομμύρια από τις δωρεές της εκστρατείας του σε ιδιωτικές του επιχειρήσεις

  Πώς ο Τραμπ μετέφερε εκατομμύρια από τις δωρεές της εκστρατείας του σε ιδιωτικές του επιχειρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έδωσε δεκάρα στην εκστρατεία επανεκλογής του, αντ'αυτού, επέλεξε να την χρηματοδοτήσει εξ'ολοκλήρου με τα χρήματα των δωρητών του. Οι επιχειρήσεις του, εν τω μεταξύ, συνέχισαν να χρεώνουν την εκστρατεία για πράγματα όπως φαγητό, διαμονή και ενοίκιο. Το αποτέλεσμα είναι ότι 2,2 εκατ. δολάρια από δωρεές από άλλα άτομα έχουν μετατραπεί σε 2,2 εκατ. δολάρια εσόδων για τον Τραμπ.

  Και αυτό υπολογίζοντας απλώς τα χρήματα που εισρέουν απευθείας μέσω της εκστρατείας του προέδρου. Το σύστημα επανεκλογής του περιλαμβάνει επίσης δύο επιτροπές συγκέντρωσης κεφαλαίων, οι οποίες συνεργάζονται με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για να συγκεντρώνουν χρήματα για τον Τραμπ. Από όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, αυτές οι οντότητες - ονόματι Trump Victory και Trump Make America Great Again Committee - έχουν διοχετεύσει περαιτέρω 2,3 εκατ. δολάρια στις ιδιωτικές επιχειρήσεις του προέδρου, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής. Συνεχίζοντας, υπάρχει και η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών (RNC), η οποία έχει δαπανήσει επιπλέον 2,4 εκατ. δολάρια σε ακίνητα του Τραμπ. Προσθέτοντας όλα αυτά τα ποσά, ο πρόεδρος, σε συνεργασία με το κόμμα του οποίου ηγείται, φρόντισε να εισρεύσουν 6,9 εκατ. δολάρια στις επιχειρήσεις του από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

  Πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό, ακόμη και για μια μεγάλη επιχείρηση. Υπολογίστε τις πληρωμές στο Trump National Doral, το θέρετρο γκολφ του προέδρου στο Μαϊάμι. Το 2017, την πρώτη χρονιά προεδρίας του Τραμπ, τα έσοδα της Doral μειώθηκαν από 88 εκατ. δολάρια σε 75 εκατ. δολάρια, ρίχνοντας τα κέρδη (υπολογιζόμενα ως κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) από 12,4 εκατ. δολάρια σε μόλις 4,3 εκατ. δολάρια. Το επόμενο έτος, το RNC, το οποίο είχε ξοδέψει μόλις 3.000 δολάρια στο ακίνητο το 2017, αύξησε τις δαπάνες του σε 603.000 δολάρια, γεγονός που πρόσφερε μια ελαφρά ώθηση στην επιχείρηση, η οποία κατέγραψε κέρδη 9,7 εκατ. δολαρίων το 2018, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Οργανισμού Τραμπ.

  Δύο χρόνια αργότερα, το RNC αποτελεί πλέον έναν καθιερωμένο πελάτη στο θέρετρο, έχοντας ξοδέψει 255.000 δολάρια εκεί το 2019 και άλλα 510.000 δολάρια τον Ιανουάριο. Οι τελευταίες πληρωμές αποτέλεσαν μια σημαντική ''ένεση'' στο θέρετρο λίγο πριν κλείσει λόγω κορονοϊού. Συνολικά, το ύψος της συνεργασίας του Doral με το RNC ανέρχεται σε 1,4 εκατ. δολάρια από όταν ο Τραμπ ανέλαβε την προεδρία.

  Ωστόσο το Trump National Doral, δεν είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του Τραμπ που επωφελήθηκε από πολιτικές πληρωμές. Ενώ ο Οργανισμός Τραμπ προσπαθούσε να φέρει ενοικιαστές στον Πύργο του Τραμπ, η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου παρέμεινε ένας αξιόπιστος ενοικιαστής, δαπανώντας περίπου 38.000 δολάρια το μήνα για ενοικίαση. Πάνω από τρία χρόνια αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Τραμπ, το ύψος αυτών των πληρωμών ανέρχεται πλέον σε 1,5 εκατ. δολάρια. Επιπλέον, το RNC πλήρωσε 225.000 δολάρια στην Trump Tower Commercial LLC, την οντότητα μέσω της οποίας ο πρόεδρος κατέχει τον περίφημο πύργο του. Η εκστρατεία ξόδεψε τουλάχιστον άλλα 187.000 δολάρια για ενοικίαση χώρου από άλλους οργανισμούς που ανήκουν στον Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

  Στο Trump International Hotel, η εκστρατεία του προέδρου, οι κοινές επιτροπές συγκέντρωσης κεφαλαίων και το πολιτικό κόμμα έχουν ξοδέψει τουλάχιστον 900.000 δολάρια. Σε ολόκληρη τη χώρα, περίπου 16.000 δολάρια από τα χρήματα της εκστρατείας κατέληξαν στο ''συγγενικό'' ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας. Ενώ 1,7 εκατ. επιπλέον δολάρια διατέθηκαν στην ξενοδοχειακή αυτοκρατορία του προέδρου στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής. Συνολικά, έχουν διατεθεί 2,6 εκατ. δολάρια στα ξενοδοχεία του Τραμπ, χωρίς να υπολογίζονται τα χρήματα που έχουν διατεθεί στο θέρετρο γκολφ του Μαϊάμι.

  Η εκστρατεία επανεκλογής δεν έχει ξοδέψει πολλά χρήματα στο Mar-a-Lago. Ωστόσο, η Trump Victory, μία από τις κοινές επιτροπές συγκέντρωσης κεφαλαίων, διέθεσε 345.000 δολάρια από την αρχή της προεδρίας του Τραμπ. Το RNC διέθεσε επίσης 290.000 δολάρια.

  Μια ακόμη από τις αγαπημένες αποδράσεις του προέδρου, το Trump National Golf Club στο Bedminster, New Jersey, έλαβε 12.000 δολάρια από την εκστρατεία και 75.000 δολάρια από την Trump Victory. Η εκστρατεία διέθεσε περαιτέρω 500 δολάρια στο Trump National Golf Club στο Westchester County της Νέας Υόρκης.

  Υπάρχουν και άλλα. Η εκστρατεία πλήρωσε τις εταιρείες του Τραμπ για νομικές συμβουλές, έξοδα πληροφορικής, αεροπορικά εισιτήρια, ακόμη και για είδη γραφείου.

  Το Forbes ανέφερε για πρώτη φορά αυτήν την πρακτική στα τέλη του 2018 και αργότερα ξανά στις αρχές του 2020. Τι σχολιάζει η ομάδα του προέδρου για όλα αυτά; Όχι πολλά. Σε ερωτήσεις σχετικά με αυτές τις πληρωμές κατά το παρελθόν, οι εκπρόσωποι επιμένουν στις δηλώσεις τους ότι η εκστρατεία είχε καταβάλλει τα ποσά έναντι δίκαιης αγοραίας αξίας βάσει συμφωνιών ενοικίασης και άλλων συμφωνιών παροχής υπηρεσιών σύμφωνα πάντα με το νόμο. Μετά την επικοινωνία για νέες ερωτήσεις αφότου εμφανίστηκαν νέα στοιχεία, ούτε η εκστρατεία του Τραμπ ούτε ο Οργανισμός Τραμπ δεν παρείχαν κάποια απάντηση. Μόλις δημοσιεύθηκε η ιστορία, ένας αξιωματούχος του RNC έστειλε την εξής δήλωση: "Εκτός από το γεγονός ότι οι δωρητές απολαμβάνουν τις επισκέψεις στα ακίνητα του Τραμπ, άλλοι παράγοντες όπως η ασφάλεια, η τιμή και η άνεση αποτελούν μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων της επιτροπής".

  Επομένως, καθώς συνεχίζεται η εκστρατεία, μπορεί να αναμένετε πως θα συνεχιστεί η εισροή χρημάτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:24 11/06

  Το καθεστώς Ερντογάν παρέλυσε από τις αποκαλύψεις ενός αρχιμαφιόζου: Οι στρατηγικές επιπτώσεις

  Τα βίντεο του Πεκέρ αποκαλύπτουν το "βαθύ κράτος" που έχει στηθεί γύρω από τον Ερντογάν.

  07:40 10/06

  Ο Μπάφετ "πόνταρε" $500 εκατ. στη βραζιλιάνικη ψηφιακή τράπεζα Nubank

  Μετά την κεφαλαιακή "ένεση" των 750 εκατ. από ομάδα επενδυτών η Nubank αποτιμάται στα $30 δισ..

  08:00 09/06

  Έκθεση "βόμβα": Οι Αμερικανοί κροίσοι -όπως οι Μπέζος, Μασκ, Μπάφετ- πλήρωσαν μόλις 3,4% σε φόρους

  Ένα μέσο νοικοκυριό με $70.000 εισόδημα, πληρώνει σε φόρους το 14%.

  17:32 08/06

  Οι πιο καινοτόμες Fintech του 2021

  Οι εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας είχαν την τιμητική τους εν μέσω πανδημίας. Μπορεί η Coinbase και κάποιες άλλες να "αποφοίτησαν" ωστόσο φέτος υπάρχουν 20 νέες παρουσίες.

  07:57 08/06

  Γιατί το Ελ Σαλβαδόρ θέλει να γίνει η πρώτη χώρα που θα υιοθετήσει επίσημα το bitcoin

  Θα προσελκύσει επενδύσεις και θα φέρει ανάπτυξη, υποστηρίζει ο πρόεδρος της χώρας Ναγίμπ Μπουκέλε.

  08:13 07/06

  Όντως οι Anonymous απείλησαν τον Έλον Μασκ με αφορμή τα tweets του για το bitcoin;

  Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος βρίσκεται πίσω από το βίντεο. Όμως, ο Μασκ μάλλον δεν θα χάσει τον ύπνο του.

  08:07 06/06

  Γιατί θα έχει ένταση η επικείμενη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν

  Οι S-400, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αρμενική γενοκτονία τούς κρατούν σε απόσταση.

  15:39 04/06

  Αυτοί είναι οι 50 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του κόσμου - Έπεσε μία θέση ο Αντετοκούνμπο

  Στην πρώτη θέση ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ. Στην 7η θέση ο περσινός πλουσιότερος Ρότζερ Φέντερερ.

  08:02 04/06

  Στο "κόκκινο" οι ανησυχίες για το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm - Το Μπαχρέιν κάνει ενισχυτική δόση με Pfizer

  Αμφισβητείται η αποτελεσματικότητά του. Εξάρσεις της πανδημίας σε χώρες που το χρησιμοποίησαν.

  07:50 03/06

  Άλμα για το dogecoin μετά το tweet του Μασκ ότι ήταν "αναπόφευκτη" η άνοδός του μετά την αποδοχή από την Coinbase

  Η κεφαλαιοποίηση του πλέον ανέρχεται γύρω στα $54 δισ.. Έγινε το έκτο πολυτιμότερο κρυπτονόμισμα.

  16:51 02/06

  50 over 50: Η νέα "χρυσή εποχή" των γυναικών

  Για αυτές τις δυναμικές γυναίκες, το να μεγαλώνεις σημαίνει να γίνεσαι πιο σοφός και πιο τολμηρός.

  07:32 02/06

  ΗΠΑ και Σουηδία "δείχνουν" προς αυστηρότερη εποπτεία των κρυπτονομισμάτων

  Την ίδια ώρα, οι βρετανικές τράπεζες κόβουν τις ροές προς τα ανταλλακτήρια.

  08:01 01/06

  Το μέλλον των διαδικτυακών αγορών ίσως να μην είναι οι παραδόσεις κατ’ οίκον

  Ο Πολωνός "βασιλιάς" των ταχυδρομείων από το χείλος της χρεοκοπίας στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων.

  07:44 31/05

  "Μάχες" σε πολλά μέτωπα καλείται να δώσει ο νέος CEO της Amazon

  Ο Τζεφ Μπέζος μετά από 27 χρόνια αφήνει το "τιμόνι" της Amazon στα χέρια του Άντι Τζέισι.

  08:00 28/05

  Apple: Ετοιμάζεται να δεχθεί κρυπτονομίσματα; Μία αγγελία δείχνει πως "μάλλον ναι"

  Η Apple ψάχνει υπάλληλο που πρέπει να έχει εμπειρία στη διαχείριση κρυπτονομισμάτων.