Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιουλ-2020 15:21

  Πώς ο Τραμπ μετέφερε εκατομμύρια από τις δωρεές της εκστρατείας του σε ιδιωτικές του επιχειρήσεις

  Πώς ο Τραμπ μετέφερε εκατομμύρια από τις δωρεές της εκστρατείας του σε ιδιωτικές του επιχειρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έδωσε δεκάρα στην εκστρατεία επανεκλογής του, αντ'αυτού, επέλεξε να την χρηματοδοτήσει εξ'ολοκλήρου με τα χρήματα των δωρητών του. Οι επιχειρήσεις του, εν τω μεταξύ, συνέχισαν να χρεώνουν την εκστρατεία για πράγματα όπως φαγητό, διαμονή και ενοίκιο. Το αποτέλεσμα είναι ότι 2,2 εκατ. δολάρια από δωρεές από άλλα άτομα έχουν μετατραπεί σε 2,2 εκατ. δολάρια εσόδων για τον Τραμπ.

  Και αυτό υπολογίζοντας απλώς τα χρήματα που εισρέουν απευθείας μέσω της εκστρατείας του προέδρου. Το σύστημα επανεκλογής του περιλαμβάνει επίσης δύο επιτροπές συγκέντρωσης κεφαλαίων, οι οποίες συνεργάζονται με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για να συγκεντρώνουν χρήματα για τον Τραμπ. Από όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, αυτές οι οντότητες - ονόματι Trump Victory και Trump Make America Great Again Committee - έχουν διοχετεύσει περαιτέρω 2,3 εκατ. δολάρια στις ιδιωτικές επιχειρήσεις του προέδρου, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής. Συνεχίζοντας, υπάρχει και η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών (RNC), η οποία έχει δαπανήσει επιπλέον 2,4 εκατ. δολάρια σε ακίνητα του Τραμπ. Προσθέτοντας όλα αυτά τα ποσά, ο πρόεδρος, σε συνεργασία με το κόμμα του οποίου ηγείται, φρόντισε να εισρεύσουν 6,9 εκατ. δολάρια στις επιχειρήσεις του από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

  Πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό, ακόμη και για μια μεγάλη επιχείρηση. Υπολογίστε τις πληρωμές στο Trump National Doral, το θέρετρο γκολφ του προέδρου στο Μαϊάμι. Το 2017, την πρώτη χρονιά προεδρίας του Τραμπ, τα έσοδα της Doral μειώθηκαν από 88 εκατ. δολάρια σε 75 εκατ. δολάρια, ρίχνοντας τα κέρδη (υπολογιζόμενα ως κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) από 12,4 εκατ. δολάρια σε μόλις 4,3 εκατ. δολάρια. Το επόμενο έτος, το RNC, το οποίο είχε ξοδέψει μόλις 3.000 δολάρια στο ακίνητο το 2017, αύξησε τις δαπάνες του σε 603.000 δολάρια, γεγονός που πρόσφερε μια ελαφρά ώθηση στην επιχείρηση, η οποία κατέγραψε κέρδη 9,7 εκατ. δολαρίων το 2018, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Οργανισμού Τραμπ.

  Δύο χρόνια αργότερα, το RNC αποτελεί πλέον έναν καθιερωμένο πελάτη στο θέρετρο, έχοντας ξοδέψει 255.000 δολάρια εκεί το 2019 και άλλα 510.000 δολάρια τον Ιανουάριο. Οι τελευταίες πληρωμές αποτέλεσαν μια σημαντική ''ένεση'' στο θέρετρο λίγο πριν κλείσει λόγω κορονοϊού. Συνολικά, το ύψος της συνεργασίας του Doral με το RNC ανέρχεται σε 1,4 εκατ. δολάρια από όταν ο Τραμπ ανέλαβε την προεδρία.

  Ωστόσο το Trump National Doral, δεν είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του Τραμπ που επωφελήθηκε από πολιτικές πληρωμές. Ενώ ο Οργανισμός Τραμπ προσπαθούσε να φέρει ενοικιαστές στον Πύργο του Τραμπ, η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου παρέμεινε ένας αξιόπιστος ενοικιαστής, δαπανώντας περίπου 38.000 δολάρια το μήνα για ενοικίαση. Πάνω από τρία χρόνια αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Τραμπ, το ύψος αυτών των πληρωμών ανέρχεται πλέον σε 1,5 εκατ. δολάρια. Επιπλέον, το RNC πλήρωσε 225.000 δολάρια στην Trump Tower Commercial LLC, την οντότητα μέσω της οποίας ο πρόεδρος κατέχει τον περίφημο πύργο του. Η εκστρατεία ξόδεψε τουλάχιστον άλλα 187.000 δολάρια για ενοικίαση χώρου από άλλους οργανισμούς που ανήκουν στον Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

  Στο Trump International Hotel, η εκστρατεία του προέδρου, οι κοινές επιτροπές συγκέντρωσης κεφαλαίων και το πολιτικό κόμμα έχουν ξοδέψει τουλάχιστον 900.000 δολάρια. Σε ολόκληρη τη χώρα, περίπου 16.000 δολάρια από τα χρήματα της εκστρατείας κατέληξαν στο ''συγγενικό'' ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας. Ενώ 1,7 εκατ. επιπλέον δολάρια διατέθηκαν στην ξενοδοχειακή αυτοκρατορία του προέδρου στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής. Συνολικά, έχουν διατεθεί 2,6 εκατ. δολάρια στα ξενοδοχεία του Τραμπ, χωρίς να υπολογίζονται τα χρήματα που έχουν διατεθεί στο θέρετρο γκολφ του Μαϊάμι.

  Η εκστρατεία επανεκλογής δεν έχει ξοδέψει πολλά χρήματα στο Mar-a-Lago. Ωστόσο, η Trump Victory, μία από τις κοινές επιτροπές συγκέντρωσης κεφαλαίων, διέθεσε 345.000 δολάρια από την αρχή της προεδρίας του Τραμπ. Το RNC διέθεσε επίσης 290.000 δολάρια.

  Μια ακόμη από τις αγαπημένες αποδράσεις του προέδρου, το Trump National Golf Club στο Bedminster, New Jersey, έλαβε 12.000 δολάρια από την εκστρατεία και 75.000 δολάρια από την Trump Victory. Η εκστρατεία διέθεσε περαιτέρω 500 δολάρια στο Trump National Golf Club στο Westchester County της Νέας Υόρκης.

  Υπάρχουν και άλλα. Η εκστρατεία πλήρωσε τις εταιρείες του Τραμπ για νομικές συμβουλές, έξοδα πληροφορικής, αεροπορικά εισιτήρια, ακόμη και για είδη γραφείου.

  Το Forbes ανέφερε για πρώτη φορά αυτήν την πρακτική στα τέλη του 2018 και αργότερα ξανά στις αρχές του 2020. Τι σχολιάζει η ομάδα του προέδρου για όλα αυτά; Όχι πολλά. Σε ερωτήσεις σχετικά με αυτές τις πληρωμές κατά το παρελθόν, οι εκπρόσωποι επιμένουν στις δηλώσεις τους ότι η εκστρατεία είχε καταβάλλει τα ποσά έναντι δίκαιης αγοραίας αξίας βάσει συμφωνιών ενοικίασης και άλλων συμφωνιών παροχής υπηρεσιών σύμφωνα πάντα με το νόμο. Μετά την επικοινωνία για νέες ερωτήσεις αφότου εμφανίστηκαν νέα στοιχεία, ούτε η εκστρατεία του Τραμπ ούτε ο Οργανισμός Τραμπ δεν παρείχαν κάποια απάντηση. Μόλις δημοσιεύθηκε η ιστορία, ένας αξιωματούχος του RNC έστειλε την εξής δήλωση: "Εκτός από το γεγονός ότι οι δωρητές απολαμβάνουν τις επισκέψεις στα ακίνητα του Τραμπ, άλλοι παράγοντες όπως η ασφάλεια, η τιμή και η άνεση αποτελούν μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων της επιτροπής".

  Επομένως, καθώς συνεχίζεται η εκστρατεία, μπορεί να αναμένετε πως θα συνεχιστεί η εισροή χρημάτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  07:54 14/08

  Με "χειρόφρενο" απειλεί η Uber την Καλιφόρνια, μετά από δικαστική απόφαση να αναγνωρίσει τους οδηγούς ως υπαλλήλους

  Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προειδοποίησε ότι η προκαταρκτική απόφαση του δικαστηρίου θα μπορούσε να αφήσει τη "Χρυσή Πολιτεία" για μήνες χωρίς... Uber.

  16:05 13/08

  Ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν θα συμμετέχει στο αμερικανικό Open λόγω κορονοϊού

  "Είναι μια απόφαση που δεν ήθελα ποτέ να πάρω", έγραψε στο Twitter, ο Ναδάλ. "Αλλά αποφάσισα να ακολουθήσω την καρδιά του αυτήν τη φορά, και προς το παρόν, θα προτιμούσα να μην ταξιδέψω". "Φαίνεται...

  07:44 13/08

  Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του 2020-Στην κορυφή ο "Βράχος" Dwayne Johnson

  Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί της χρονιάς είχαν συνδυαστικές απολαβές $545,5 εκατ., με το Netflix να "κόβει" σε 6 από αυτούς "επιταγές" 140,5 εκατ.

  00:05 12/08

  Η "αλλαγή σελίδας" της Kodak και άλλες επιχειρηματικές "επανεκκινήσεις" που έγραψαν ιστορία

  Η πάλαι ποτέ αξιοσέβαστη εταιρεία φωτογραφικών μηχανών γυρίζει "σελίδα" και "μεταμορφώνεται" σε φαρμακευτική. Δεν είναι όμως η μόνη που έχει πραγματοποιήσει μια τέτοια επιχειρηματική "στροφή":...

  07:57 11/08

  Ο Μπράιαν Τσέσκι της Airbnb επανεξετάζει τη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας

  "Μεγαλώσαμε πολύ γρήγορα, και κάναμε λάθη. Παρασυρθήκαμε. Πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε τον αντίκτυπό μας στις πόλεις και τις κοινότητες. Να αναθεωρήσουμε την οπτική μας για όλα και για όλους",...

  15:43 10/08

  Ο Τραμπ αρνείται ότι ζήτησε να προστεθεί στο Όρος Ράσμορ, αν και το βρίσκει καλή ιδέα

  "Ποτέ δε το πρότεινα, αν και βάσει όλων αυτών που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια των πρώτων 3,5 ετών, ίσως περισσότερα από κάθε άλλη προεδρία, μου φαίνεται καλή ιδέα", έγραψε στο Twitter.

  08:40 10/08

  Στον "πάγο" το σχέδιο Τραμπ για "στροφή" της Kodak στα φάρμακα λόγω "σοβαρών ανησυχιών"

  Τις ανησυχίες πυροδότησαν αφενός το εντυπωσιακό "άλμα" που κατέγραψε η μετοχή της εταιρείας και αφετέρου οι μετοχές που χορηγήθηκαν σε κορυφαία στελέχη της εταιρείας λίγο πριν τη δημοσίευση του deal.

  08:05 09/08

  CIA: "Καμία απόδειξη" εμπλοκής του Πεκίνου στα δεδομένα του TikTok

  Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε διορία 45 ημερών στις αμερικανικές επιχειρήσεις για να διακόψουν κάθε συνεργασία με τις κινεζικές εταιρείες των εφαρμογών WeChat και TikTok.

  09:21 08/08

  Δεν ανοίγουν οι σαμπάνιες - Χαμηλές πωλήσεις εξαιτίας της πανδημίας

  Σύμφωνα με το Associated Press, οι πωλήσεις σαμπάνιας το 2020 μειώθηκαν κατά 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ (2 δισεκατομμύρια δολάρια), το ένα τρίτο των συνηθισμένων πωλήσεων.

  07:47 07/08

  Τρεις εκκρεμότητες που θα καθορίσουν την πορεία της Wall στο υπόλοιπο του 2020

  Οι επενδυτές εστιάζουν στο νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας, στα νέα για το εμβόλιο και στις εκλογές.

  14:26 06/08

  Ο Μπέζος πούλησε 1 εκατ. μετοχές της Amazon, αξίας 3,1 δισ. δολαρίων

  Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο λόγος της πώλησης και αν συνδέεται με το φιλανθρωπικό του έργο ή με τη χρηματοδότηση της Blue Origin.

  08:02 06/08

  Γιατί ο χρυσός "έσπασε" το φράγμα των 2.000 δολαρίων για πρώτη φορά

  Το πολύτιμο μέταλλο έχει κερδίσει περισσότερο από 34% από την αρχή του 2020.

  08:09 05/08

  H SEC ερευνά συναλλαγές μετοχών της Kodak πριν το φαρμακευτικό deal με την κυβέρνηση Τραμπ

  ¨Ελεγχοι και για το μπόνους 1,75 εκατ. μετοχών στον CEO.

  07:50 04/08

  Ο Τραμπ θέλει "γερή μίζα" για την κυβέρνηση ώστε να πει το ok στο deal Microsoft-TikTok

  Αξίωσε η οποιαδήποτε συμφωνία συναφθεί να περιλαμβάνει "σημαντικό οικονομικό όφελος" για την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

  07:51 03/08

  Εκπρόσωπος των Δημοκρατικών προειδοποιεί: "Οι Αμερικανοί ας ξυπνήσουν", ο Τραμπ είναι ένας άλλος "Μουσολίνι"

  "Σκοπεύει να επικαλεστεί λόγους έκτακτης ανάγκης προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του προέδρου".

  00:05 03/08

  Γιώργος Πετράς (Engel & Völkers): Ισχυρότερη η ζήτηση για εξοχικά μετά την πανδημία

  Τη ζήτηση για πολυτελείς εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα ενίσχυσε η πανδημική κρίση, όπως αναφέρει στο "Forbes" ο Γιώργος Πετράς, διευθύνων σύμβουλος της Engel & Völkers Ελλάδος. Ο λόγος; Όπως εξηγεί, ...