Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουλ-2020 08:18

  Ενδεχόμενο ράλι στην τιμή του χρυσού έως το 2021 βλέπουν οι τράπεζες - Γιατί μπορεί να συμβεί το ίδιο και στο Βitcoin

  Ενδεχόμενο ράλι στην τιμή του χρυσού έως το 2021 βλέπουν οι τράπεζες - Γιατί μπορεί να συμβεί το ίδιο και στο Βitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Joseph Young

  H Morgan Stanley, η JPMorgan και η Goldman Sachs προβλέπουν ράλι για την τιμή του χρυσού έως το 2021. Σύμφωνα με μελέτη του Bloomberg, η ανοδική τάση στην τιμή του κίτρινου μετάλλου θα τροφοδοτήσει την άνοδο και της τιμής του bitcoin.

  Σε έρευνα με τίτλο "Έκδοση Ιούνιος 2020: Το outlook των κρυπτονομισμάτων από το Bloomberg”, ερευνητές δήλωσαν στο πρακτορείο ότι οι ίδιες δυνάμεις που υποστηρίζουν τον χρυσό θα μπορούσαν να επηρεάσουν θετικά και το bitcoin.

  Στην έρευνα αναφέρεται:

  "Οι ίδιες δυνάμεις που ενισχύουν τον χρυσό, υποστηρίζουν και το bitcoin, ωστόσο η προσφορά του κρυπτονομίσματος είναι πιο περιορισμένη. Η υιοθέτηση, από προεπιλογή, είναι η κύρια μέτρηση Bitcoin και οι δείκτες μας παραμένουν θετικοί".

  Κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ αποδίδουν το θετικό κλίμα γύρω από τον χρυσό σε τρεις βασικούς παράγοντες. Στην πιθανή υποτίμηση του δολαρίου, στην αβεβαιότητα γύρω από την οικονομία και στην αυξανόμενη ζήτηση για φυσικό χρυσό.

  Οι αναλυτές της Goldman Sachs βλέπουν ιδιαίτερα την τιμή του χρυσού να αυξάνεται, δυνητικά, στα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά.

  Morgan Stanley: Το ότι το δολάριο πλησιάζει στο peak του, αυξάνει την όρεξη για χρυσό

  Η Lisa Shalett, επικεφαλής επενδύσεων του Morgan Stanley Wealth Management, δήλωσε ότι το δολάριο μπορεί να πλησιάζει το υψηλότερο σημείο του.

  Σε μια στήλη που δημοσιεύτηκε από τη Morgan Stanley, η Shalett έγραψε ότι εάν η αξία του δολαρίου πέσει, η προσθήκη χρυσού στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια θα ήταν ευνοϊκή.

  "Το δολάριο μπορεί να είναι κοντά στην κορυφή. Εάν το δολάριο αποδυναμωθεί, αυτή μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για ορισμένους επενδυτές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν λίγο χρυσό στα χαρτοφυλάκια τους", είπε .

  Όμως, το αν το δολάριο ΗΠΑ (USD) θα μειωθεί βραχυπρόθεσμα, παραμένει κάτι το αβέβαιο. Σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, το δολάριο εξακολουθεί να κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές χρηματοδότησης.

  Goldman Sachs: Πρώιμο στάδιο οικονομικής ανάκαμψης - Αυξήθηκε ιστορικά η ζήτηση για χρυσό

  Η παγκόσμια οικονομία μόλις τώρα αρχίζει να ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν διακοπεί, και ως αποτέλεσμα, εταιρείες μεγάλης κλίμακας σε μεγάλους τομείς, δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν τις δραστηριότητές τους.

  Οι αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν ότι ιστορικά η ζήτηση για χρυσό αυξήθηκε, εν μέσω έλλειψης σαφήνειας γύρω από την αρχική φάση της οικονομικής ανάκαμψης.

  Οι αναλυτές της τράπεζας είπαν:

  "Η ζήτηση για επενδύσεις σε χρυσό τείνει να αυξηθεί στο αρχικό στάδιο της οικονομικής ανάκαμψης, λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για υποτίμηση και χαμηλότερων πραγματικών επιτοκίων"

  Ομοίως, η Shalett είπε ότι εάν αυξηθούν οι προσδοκίες για ύφεση στις ΗΠΑ, οι επενδυτές μπορεί να θεωρήσουν τον χρυσό "μαξιλάρι ασφαλείας".

  "Μερικοί επενδυτές μπορεί να αισθάνονται ότι πρέπει να μειώσουν την κατανομή τους σε μετοχές, εάν οι πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ αυξηθούν, αλλά η αγορά κάμποσου χρυσού ως "μαξιλάρι" είναι μια άλλη προσέγγιση που πρέπει να ληφθεί υπόψη", σημείωσε η Shalett.

  JPMorgan: Ο χρυσός ως αντιστάθμισμα έναντι της αβεβαιότητας

  Σε σημείωμα προς τους πελάτες στις αρχές Μαΐου, οι υπεύθυνοι στρατηγικής της JPMorgan δήλωσαν ότι οι επενδυτές θα μπορούσαν να θεωρήσουν τον χρυσό αντιστάθμισμα έναντι της οικονομικής αβεβαιότητας.

  Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ύφεση, τόσο στην οικονομία, όσο και στο χρηματιστήριο. Το υψηλό ποσοστό ανεργίας, η μείωση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων και ο φόβος για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν πτώση της οικονομίας.

  Η αντίληψη πως ο χρυσός είναι ένα ασφαλές καταφύγιο ως περιουσιακό στοιχείο, καθιστά τον χρυσό μια προτιμώμενη επιλογή αντισταθμίσματος παράλληλα με άλλα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως μετρητά και ομόλογα.

  Εκτός από το αντιστάθμισμα, οι υπεύθυνοι στρατηγικής προβλέπουν επίσης την αύξηση της ζήτησης φυσικού χρυσού. Ο χρυσός χρησιμοποιείται σε διάφορα προϊόντα, όπως κοσμήματα. Η διαταραχή στις αλυσίδες εφοδιασμού, ειδικά σε περιοχές που δεν παράγουν χρυσό, μπορεί να προκαλέσει έλλειψη του πολύτιμου μετάλλου.

  Ο εκτελεστικός διευθυντής του Τμήματος Σταθερού Εισοδήματος της Morgan Stanley, Nicholas Thompson, έγραψε:

  "Οι αυξήσεις της ζήτησης για φυσικές ράβδους και νομίσματα, σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας, σε συνδυασμό με διακοπές της προσφοράς, μπορούν συχνά να ωθήσουν το κόστος για την απόκτηση αυτών των προϊόντων υψηλότερα, όπως φαίνεται κατά την κρίση της COVID-19".

  Η θεσμική υιοθέτηση του Bitcoin αυξάνεται, ενώ η συσχέτιση με το χρυσό αυξάνεται

  Από τις αρχές του 2020, οι θεσμικοί επενδυτές αγοράζουν μεγάλες ποσότητες Bitcoin μέσω του Grayscale Bitcoin Trust.

  Το Grayscale Bitcoin Trust είναι ένα από τα λίγα επενδυτικά οχήματα στις ΗΠΑ που επιτρέπουν στους διαπιστευμένους επενδυτές να αποκτήσουν έκθεση στο Bitcoin σε χρηματιστήριο.

  Σύμφωνα με τον ερευνητή του Bitcoin, Kevin Rooke, το Grayscale πρόσθεσε 53.588 BTC από τις 11 Μαΐου όταν είχε υποστεί υποδιπλασιασμό. Ενώ οι αριθμοί μπορούν να διογκωθούν με αριθμούς "σε είδος", τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται το Grayscale Bitcoin Trust είναι σε υψηλά επίπεδα.

  Η αυξανόμενη ζήτηση για Bitcoin από ιδρύματα συμπίπτει επίσης με την αυξανόμενη συσχέτιση μεταξύ Bitcoin και χρυσού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  07:44 13/08

  Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του 2020-Στην κορυφή ο "Βράχος" Dwayne Johnson

  Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί της χρονιάς είχαν συνδυαστικές απολαβές $545,5 εκατ., με το Netflix να "κόβει" σε 6 από αυτούς "επιταγές" 140,5 εκατ.

  00:05 12/08

  Η "αλλαγή σελίδας" της Kodak και άλλες επιχειρηματικές "επανεκκινήσεις" που έγραψαν ιστορία

  Η πάλαι ποτέ αξιοσέβαστη εταιρεία φωτογραφικών μηχανών γυρίζει "σελίδα" και "μεταμορφώνεται" σε φαρμακευτική. Δεν είναι όμως η μόνη που έχει πραγματοποιήσει μια τέτοια επιχειρηματική "στροφή":...

  07:57 11/08

  Ο Μπράιαν Τσέσκι της Airbnb επανεξετάζει τη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας

  "Μεγαλώσαμε πολύ γρήγορα, και κάναμε λάθη. Παρασυρθήκαμε. Πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε τον αντίκτυπό μας στις πόλεις και τις κοινότητες. Να αναθεωρήσουμε την οπτική μας για όλα και για όλους",...

  15:43 10/08

  Ο Τραμπ αρνείται ότι ζήτησε να προστεθεί στο Όρος Ράσμορ, αν και το βρίσκει καλή ιδέα

  "Ποτέ δε το πρότεινα, αν και βάσει όλων αυτών που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια των πρώτων 3,5 ετών, ίσως περισσότερα από κάθε άλλη προεδρία, μου φαίνεται καλή ιδέα", έγραψε στο Twitter.

  08:40 10/08

  Στον "πάγο" το σχέδιο Τραμπ για "στροφή" της Kodak στα φάρμακα λόγω "σοβαρών ανησυχιών"

  Τις ανησυχίες πυροδότησαν αφενός το εντυπωσιακό "άλμα" που κατέγραψε η μετοχή της εταιρείας και αφετέρου οι μετοχές που χορηγήθηκαν σε κορυφαία στελέχη της εταιρείας λίγο πριν τη δημοσίευση του deal.

  08:05 09/08

  CIA: "Καμία απόδειξη" εμπλοκής του Πεκίνου στα δεδομένα του TikTok

  Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε διορία 45 ημερών στις αμερικανικές επιχειρήσεις για να διακόψουν κάθε συνεργασία με τις κινεζικές εταιρείες των εφαρμογών WeChat και TikTok.

  09:21 08/08

  Δεν ανοίγουν οι σαμπάνιες - Χαμηλές πωλήσεις εξαιτίας της πανδημίας

  Σύμφωνα με το Associated Press, οι πωλήσεις σαμπάνιας το 2020 μειώθηκαν κατά 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ (2 δισεκατομμύρια δολάρια), το ένα τρίτο των συνηθισμένων πωλήσεων.

  07:47 07/08

  Τρεις εκκρεμότητες που θα καθορίσουν την πορεία της Wall στο υπόλοιπο του 2020

  Οι επενδυτές εστιάζουν στο νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας, στα νέα για το εμβόλιο και στις εκλογές.

  14:26 06/08

  Ο Μπέζος πούλησε 1 εκατ. μετοχές της Amazon, αξίας 3,1 δισ. δολαρίων

  Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο λόγος της πώλησης και αν συνδέεται με το φιλανθρωπικό του έργο ή με τη χρηματοδότηση της Blue Origin.

  08:02 06/08

  Γιατί ο χρυσός "έσπασε" το φράγμα των 2.000 δολαρίων για πρώτη φορά

  Το πολύτιμο μέταλλο έχει κερδίσει περισσότερο από 34% από την αρχή του 2020.

  08:09 05/08

  H SEC ερευνά συναλλαγές μετοχών της Kodak πριν το φαρμακευτικό deal με την κυβέρνηση Τραμπ

  ¨Ελεγχοι και για το μπόνους 1,75 εκατ. μετοχών στον CEO.

  07:50 04/08

  Ο Τραμπ θέλει "γερή μίζα" για την κυβέρνηση ώστε να πει το ok στο deal Microsoft-TikTok

  Αξίωσε η οποιαδήποτε συμφωνία συναφθεί να περιλαμβάνει "σημαντικό οικονομικό όφελος" για την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

  07:51 03/08

  Εκπρόσωπος των Δημοκρατικών προειδοποιεί: "Οι Αμερικανοί ας ξυπνήσουν", ο Τραμπ είναι ένας άλλος "Μουσολίνι"

  "Σκοπεύει να επικαλεστεί λόγους έκτακτης ανάγκης προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του προέδρου".

  00:05 03/08

  Γιώργος Πετράς (Engel & Völkers): Ισχυρότερη η ζήτηση για εξοχικά μετά την πανδημία

  Τη ζήτηση για πολυτελείς εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα ενίσχυσε η πανδημική κρίση, όπως αναφέρει στο "Forbes" ο Γιώργος Πετράς, διευθύνων σύμβουλος της Engel & Völkers Ελλάδος. Ο λόγος; Όπως εξηγεί, ...

  08:04 02/08

  Γιατί ο Trump εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον της Κίνας

  Μεγάλο τμήμα της αμερικανικής κοινής γνώμης συμφωνεί με την τακτική της κυβέρνησης εις βάρος της Κίνας.

  16:19 31/07

  Οι πολυτιμότερες αθλητικές ομάδες στον κόσμο για το 2020

  Στην πρώτη θέση οι Dallas Cowboys, με αξία 5,5 δισ. δολαρίων. Ακολουθούν οι New York Yankees με αξία 5 δισ. δολαρίων. Τρεις ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα.