Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουν-2020 09:18

  Η ελπιδοφόρα τεχνολογία για ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έκανε δισεκατομμυριούχο τον Uğur Şahin

  Η ελπιδοφόρα τεχνολογία για ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έκανε δισεκατομμυριούχο τον Uğur Şahin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Nathan Vardi

  Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Uğur Şahin ταξίδεψε από τη Γερμανία στη Νέα Υόρκη με αφορμή την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της 10ετών βιοτεχνολογικής εταιρείας του, κομίζοντας ένα μήνυμα σχετικά με τη νέα αλλά μη αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας τεχνολογία που χρησιμοποιεί. "Βασιζόμαστε στο ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς”, ανέφερε λίγο πριν χτυπήσει το καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης στον Nasdaq. "Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τα ανοσοποιητικά κύτταρα του ασθενούς προκειμένου να ταυτοποιήσουμε, να ανιχνεύσουμε και να εξαλείψουμε τα καρκινικά κύτταρα”, είχε προσθέσει τότε.

  Το επιστημονικό όραμα του Şahin δεν είχε τον αντίκτυπο που ο ίδιος περίμενε στους επενδυτές. Η BioNTech ανέμενε να διαθέσει μετοχές αξίας έως 264 εκατ. δολαρίων κατά την αρχική δημόσια προσφορά της, αλλά κατέληξε να συγκεντρώσει μόλις 150 εκατ. δολάρια, καθώς πούλησε τελικά λιγότερες μετοχές και μάλιστα σε τιμή χαμηλότερη από την προτεινόμενη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η BioNTech ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά της εξασφαλίζοντας μια πολύ αξιόλογη αποτίμηση, της τάξης των 3,4 δισ. δολαρίων.

  Ωστόσο, η έλευση της πανδημίας του κορονοϊού έχει αλλάξει πλέον την άποψη των επενδυτών όσον αφορά την τεχνολογία αιχμής της BioNTech, ιδίως ως προς την πλατφόρμα της που αφορά το αγγελιοφόρο RNA (messenger RNA ή mRNA) που έχει στόχο να μετατρέψει τα κύτταρα του οργανισμού σε "εργοστάσια παραγωγής φαρμάκου”. Η BioNTech χορηγεί επί του παρόντος το πειραματικό της εμβόλιο mRNA κατά του COVID-19 σε εθελοντές, ενώ έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξή του με τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer, ελπίζοντας στο αισιόδοξο σενάριο να καταφέρει το εμβόλιο να διατεθεί σε ευάλωτους πληθυσμούς το φθινόπωρο.

  Η αντίδραση των επενδυτών ήταν άμεση, καθώς πόνταραν στη μετοχή της BioNTech, η τιμή της οποίας έχει υπερτριπλασιαστεί σε σχέση με την τιμή της IPO, ανεβάζοντας την αποτίμηση της εταιρείας στα 11,5 δισ. δολάρια. Το ξέφρενο χρηματιστηριακό ράλι της μετοχής εκτίναξε την καθαρή περιουσία του Şahin στα 2,1 δισ. δολάρια, εξασφαλίζοντάς του το εισιτήριο για την είσοδό του στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, για πρώτη φορά.

  Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που κατέθεσε η BioNTech στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, τον Φεβρουάριο ο Şahin κατείχε το 18% του μετοχικού κεφαλαίου της. Στο πλαίσιο της αρχικής δημόσιας προσφοράς της, η BioNTech διέθεσε μετοχές στην αμερικανική αγορά ως ξένος εκδότης. Παρότι όμως η περίοδος υποχρεωτικής διακράτησης μετοχών για τα στελέχη και τους πρώιμους επενδυτές της BioNTech έχει πλέον ολοκληρωθεί, ο Şahin δεν έχει γνωστοποιήσει τυχόν συναλλαγές από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, υποδηλώνοντας ότι δεν έχει πουλήσει μετοχές της εταιρείας, ή τουλάχιστον σημαντικό μέρος αυτών. Εξάλλου, δεδομένης της υποχρέωσης του Şahin ως μετόχου και της BioNTech ως εκδότριας, ο πρώτος θα πρέπει να γνωστοποιήσει στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τυχόν πώληση μετοχών που ξεπερνούν το 2% επί του συνόλου των μετοχών που κατέχει.

  Το γεγονός αυτό διαφοροποιεί τον Şahin από τον δισεκατομμυριούχο Stéphane Bancel και άλλα ανώτερα στελέχη της Moderna, της έτερης εισηγμένης εταιρείας που αναπτύσσει επίσης πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού χρησιμοποιώντας την τεχνολογία mRNA. Ο ιστότοπος Stat News μετέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Bancel και τα υπόλοιπα τέσσερα ανώτατα στελέχη της Moderna έχουν πουλήσει φέτος μετοχές της εταιρείας αξίας 89 εκατ. δολαρίων. Τον Μάιο, δε, η Moderna προέβη στην έκδοση νέων μετοχών συνολικής αξίας 1,3 δισ. δολαρίων, κίνηση η οποία ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα που η εταιρεία αποκάλυψε μια σύνοψη για τα θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν από την κλινική δοκιμή του εμβολίου της κατά του κορονοϊού. Αντίθετα, η BioNTech δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση νέων μετοχών από την έναρξη της πανδημίας και μετά.

  Σημειώνεται πάντως ότι ο εκπρόσωπος της BioNTech αρνήθηκε να σχολιάσει τόσο το ύψος της περιουσίας του Şahin όσο και το ύψος του ποσοστού που κατέχει στην εταιρεία.

  Ο 54χρόνος σήμερα Şahin πηγαίνει κάθε πρωί με ποδήλατο στα γραφεία της BioNΤech, στο Μάιντς της Γερμανίας, ενώ όπως τονίζουν άνθρωποι που τον γνωρίζουν είναι απολύτως επικεντρωμένος στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού το συντομότερο δυνατό. Τον Απρίλιο, η BioNTech ξεκίνησε κλινική δοκιμή του υποψήφιου εμβολίου της κατά του COVID-19, BNT162, σε 200 συμμετέχοντες, σε μελέτη που διεξάγεται στη Γερμανία. Με τη βοήθεια της Pfizer, το εμβόλιο της BioNTech θα χορηγηθεί σε επιπλέον 360 εθελοντές στις ΗΠΑ, ενώ οι συμμετέχοντες στη κλινική δοκιμή μπορεί να φτάσουν και τους 8.000.

  Η Pfizer έχει δεσμευτεί να δαπανήσει περίπου 1 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη του εμβολίου το 2020, συμπεριλαμβανομένων των εργαστηριακών δοκιμών πριν ακόμη διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά του, με απώτερο στόχο να καταστήσει το εμβόλιο διαθέσιμο έως τον Οκτώβριο σε ορισμένους ευάλωτους πληθυσμούς. Ωστόσο, ο στόχος αυτός δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ευοδωθεί - μέχρι σήμερα κανένα εμβόλιο ή θεραπεία mRNA δεν έχει εγκριθεί από τις αμερικανικές ή τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

  Ποιος είναι ο Şahin

  Ο ιδρυτής της BioNTech γεννήθηκε στην Τουρκία, ωστόσο μεγάλωσε στη Γερμανία, όπου οι γονείς του εργάζονταν σε εργοστάσιο της Ford. Σπούδασε ιατρική και έγινε καθηγητής, ενώ στράφηκε στην έρευνα και επικεντρώθηκε στην ανοσοθεραπεία. Στο ερευνητικό του έργο είχε συχνά "σύμμαχό” του τη σύζυγό του, ανοσολόγο Özlem Türeci, με την οποία το 2001 ίδρυσαν την εταιρεία Ganymed Pharmaceuticals που επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του καρκίνου. Η Türeci ανέλαβε τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας, που βρήκε υποστηρικτές στα πρόσωπα των δισεκατομμυριούχων διδύμων, Thomas και Andreas Strüngmann. Η Ganymed εξαγοράστηκε το 2016 από την Astellas Pharma, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ύψους 1,4 δισ. δολαρίων.

  Ο Şahin ίδρυσε τη BioNTech το 2008, και πάλι με την υποστήριξη των αδελφών Strüngmann. Η Türeci, η οποία ακόμη τότε διηύθυνε τη Ganymed, διετέλεσε για χρόνια επιστημονικός σύμβουλος της εταιρείας, ενώ εντάχθηκε στη BioNTech ως επικεφαλής του ιατρικού τμήματος, μετά την πώληση της Ganymed.

  Ο Şahin δημιούργησε τη BioNTech για επικεντρωθεί στην ανοσο-ογκολογία ως μέσο καταπολέμησης διαφόρων ειδών καρκίνου, υλοποιώντας περισσότερα από 20 διαφορετικά προγράμματα όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, το όνομα της BioNTech έγινε γνωστό χάρη στην έρευνά της για τη χρήση του αγγελιοφόρου RNA στην ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου ενός εξατομικευμένου εμβολίου γνωστού ως iNest. Η βασική ιδέα ήταν η παραγωγή φαρμάκων ή εμβολίων μέσω του ανθρώπινου σώματος και ο προγραμματισμός των κυττάρων για την παραγωγή θεραπευτικών πρωτεϊνών.

  Στην πορεία, η BioNTech συνεργάστηκε με την Pfizer για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της γρίπης, ενώ έλαβε χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates. Ωστόσο, παρότι πολλά υποσχόμενη, η BioNTech δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση για χρήση σε ανθρώπους για κανένα από τα mRNA προϊόντα της, σε αυτήν την πρώτη δεκαετία της ύπαρξής της, όπως εξάλλου και ο υψηλού προφίλ ανταγωνιστής της, η Moderna Therapeutics.

  Ωστόσο, τόσο η Moderna όσο και η BioNTech φαίνεται να είναι σε θέση να προσφέρουν μια πιθανή λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Αμφότερες έχουν εξασφαλίσει και καλή χρηματοδότηση αλλά και καλές διασυνδέσεις. Επιπλέον, η χρήση του mRNA έχει τη δυνατότητα να μειώσει δραστικά τον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του COVID-19.

  Ένα Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, ο Şahin διάβασε ένα άρθρο στο ιατρικό περιοδικό The Lancet σχετικά με τον ιό και προέβλεψε μιλώντας με τον Thomas Strüngmann ότι θα ξεσπούσε μια πανδημία που θα έκλεινε τα σχολεία. "Τη Δευτέρα, μετά από εκείνο το Σαββατοκύριακο, συναντήθηκε με την ομάδα του και παρόλο που οι περισσότεροι ασχολούνταν με τον τομέα της ογκολογίας, έστρεψε τους περισσότερους στο τμήμα ανάπτυξης εμβολίων", ανέφερε ο Strüngmann σε κάποια συνέντευξή του.

  Τον Φεβρουάριο, ο Şahin επικοινώνησε με την Kathrin Jansen, επικεφαλής ερευνών και ανάπτυξης εμβολίων της Pfizer. Οι δυό τους γνωρίζονταν ήδη καλά αφού δύο χρόνια νωρίτερα η BioNTech συνεργάστηκε με την Pfizer για την ανάπτυξη ενός εμβολίου γρίπης με βάση το mRNA. Ο Şahin είπε στη Jansen ότι η BioNTech ανέπτυσσε υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού και την ρώτησε εάν η Pfizer θα ήθελε να συνεργαστεί μαζί του. "Και το ρωτάς;", απάντησε η Jansen, "φυσικά μας ενδιαφέρει".

  Μέχρι τα μέσα Μαρτίου, η BioNTech ανακοίνωσε ότι είχε σημειώσει "ταχεία πρόοδο" στην ανάπτυξη του υποψήφιου εμβολίου της BNT162, καθώς και τη συνεργασία της με την Pfizer. Ο αμερικανικός γίγαντας των φαρμάκων συμφώνησε να χρηματοδοτήσει όλο το αρχικό κόστος ανάπτυξης και παραγωγής, έως του ποσού του 1 δισ. δολαρίων που περιελάμβανε και μια προκαταβολή ύψους 185 εκατ. δολαρίων προς την BioNTech. Η Pfizer είναι επίσης έτοιμη για καταβάλει επιπλέον 563 εκατ. δολάρια στη BioNTech εάν τα πράγματα εξελιχθούν θετικά. Η Pfizer θα συνδράμει το όλο πρότζεκτ με τις δυνατότητές της σε θέματα μαζικής παραγωγής, ρυθμιστικών αρχών και έρευνας. Η εξέλιξη αυτή εκτόξευσε τη μετοχή της BioNTech, αν και στη συνέχεια η μετοχή έχασε ένα μεγάλο μέρος αυτών των αρχικών κερδών.

  Σε αυτό όμως που διαφέρει η συνεργασία της BioNTech με την Pfizer για την ανάπτυξη εμβολίου από την αντίστοιχη προσπάθεια της Moderna είναι ότι δεν βασίζεται σε κρατική χρηματοδότηση. Η Moderna έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση έως του ποσού των 483 εκατ. δολαρίων από την Αρχή Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Επιπλέον, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχει η συνεργασία των BioNTech και Pfizer είναι ότι δοκιμάζουν τέσσερα διαφορετικά εμβόλια, με διακριτές πλατφόρμες mRNA. Οι ερευνητές θα παρακολουθούν στενά τα δεδομένα που αφορούν την ποιότητα ανοσογονικότητας που εμφανίζουν οι συμμετέχοντες στις μελέτες, για την παραγωγή αντισωμάτων που θα εξουδετερώνουν τον ιό, με σκοπό να απορρίψουν οποιοδήποτε από τα τέσσερα εμβόλια δεν παράγει επαρκή αντισώματα.

  Ορισμένοι παράγοντες της Wall Street θεωρούν ότι οι επενδυτές που ποντάρουν στη μετοχή της BioNTech είναι υπερβολικά αισιόδοξοι. Στις 20 Μαρτίου, για παράδειγμα, οι αναλυτές της JPMorgan Chase συνέστησαν στους επενδυτές να μετριάσουν τον ενθουσιασμό τους, σημειώνοντας ότι η κεφαλαιοποίηση της BioNTech είχε υποσκελίσει τις αποτιμήσεις πολλών άλλων εταιρειών βιοτεχνολογίας με έσοδα άνω του 1 δισ. δολαρίων.

  "Κάθε μελλοντική δυνατότητα εξαργύρωσης μιας θεραπεία κατά του COVID-19 καθώς και η θετική πιθανότητα να καταφέρει να δώσει απάντηση στην πανδημία αντικατοπτρίζονται ήδη στην αποτίμησή της”, έγραψαν. "Η δυνατότητα εξαργύρωσης ενός asset που καταπολεμά τον COVID-19 αποτελεί σαφώς δευτερευούσης σημασίας επιβράβευση επί του παρόντος για την εταιρεία, δεδομένου ότι η κυρίαρχη επιδίωξή της είναι η αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που έχει ανακύψει για τη δημόσια υγεία”, προσέθεσαν.

  Αυτή φαίνεται να είναι μια ακριβής εκτίμηση. "Η ταχύτητα με την οποία μπορέσαμε φτάσουμε από την έναρξη του προγράμματος στη διεξαγωγή κλινικής δοκιμής καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο ενασχόλησης όλων των εμπλεκομένων”, ανέφερε ο Şahin σε σχετική ανακοίνωσή του τον Απρίλιο.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, επίσπευσε μάλιστα το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του πιθανού εμβολίου κατά του COVID-19, πιέζοντας την Pfizer να προετοιμαστεί ώστε να είναι έτοιμη να καταθέσει νωρίτερα αίτηση έγκρισης στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ τον Οκτώβριο και να παράξει 20 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του έτους. Η ανάπτυξη εμβολίων συνήθως απαιτεί χρόνια ερευνών, ενώ η ανάπτυξη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένοι άνθρωποι της Pfizer πιέσαν τον Bourla να μην δημοσιοποιήσει το "επιθετικό” χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του εμβολίου, ωστόσο ο ιδίως θεώρησε ότι είναι υψίστης σημασίας να υπάρξει πλήρης διαφάνεια όσον αφορά τη δουλειά της Pfizer για την αντιμετώπιση του COVID-19, δεδομένου ότι η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη.

  Ο Bourla, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, συζήτησε με τον Şahin και οι δύο τους συμφώνησαν να το γιορτάσουν με ρακί, ποτό δημοφιλές στις πατρίδες αμφότερων, μόλις η ανάπτυξη του εμβολίου στεφθεί με επιτυχία. "Ο μόνος εχθρός που υπάρχει", τόνισε ο Bourla σε μια συνέντευξή του: "Ο ιός και ο χρόνος".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:43 06/07

  Forbes: Η Κιμ Καρντάσιαν δεν είναι δισεκατομμυριούχος

  Η πώληση μεριδίου των εταιρειών που κατέχουν διασημότητες φαίνεται να γίνεται μόδα μετά και την είδηση πως η Κim Kardashian West έχει πουλήσει το 20% της εταιρείας μακιγιάζ της, ΚΚW Beauty, στην Coty ...

  09:14 06/07

  Γιατί ο Ερντογάν δεν πρόκειται να πουλήσει τους S-400 στις ΗΠΑ

  Σε αντιπαράθεση Ουάσινγκτον και Άγκυρα από τότε που η Τουρκία έκανε την συμφωνία για τους ρωσικούς πυραύλους.

  08:17 05/07

  Η δημιουργία μιας οικονομικής πανδημίας

  Μετά τη Lehman Brothers, οι άνθρωποι στο τραπεζικό σύστημα άρχισαν να σκέφτονται με όρους πανδημίας.

  10:12 04/07

  Μυστήριο με εκατοντάδες νεκρούς ελέφαντες στη νότια Αφρική

  Οι δύο πιθανές εξηγήσεις είναι η δηλητηρίαση ή ένας άγνωστος παθογόνος οργανισμός, σύμφωνα με τον "Guardian".

  09:35 04/07

  Μεγαλύτερη η κεφαλαιοποίηση της Tesla από του Bitcoin

  Πολλές κυβερνήσεις στον κόσμο παρακολουθούν το Bitcoin, το οποίο έχει λειτουργήσει αντισταθμιστικά έναντι άλλων ασταθών νομισμάτων. Τα δύο σενάρια για το μέλλον του κρυπτονομίσματος.

  17:15 03/07

  Ολική "επαναφορά" Ρίτσαρντ Μπράνσον: Κοντά στη συγκέντρωση 1,3 δισ. δολ. για τη σωτηρία της Virgin

  Μετά από μήνες αβεβαιότητας, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος έχει σχεδόν καταφέρει να ξεφύγει από έναν "θανάσιμο" οικονομικό κίνδυνο.

  11:56 03/07

  Μηδαμινές οι απώλειες εσόδων για τη Facebook από το διαφημιστικό μποϊκοτάζ κολοσσών

  Αναλυτές κάνουν λόγο για απώλειες που δεν θα ξεπεράσουν το 5% των εσόδων.

  08:18 03/07

  Ενδεχόμενο ράλι στην τιμή του χρυσού έως το 2021 βλέπουν οι τράπεζες - Γιατί μπορεί να συμβεί το ίδιο και στο Βitcoin

  Η ανοδική τάση στην τιμή του κίτρινου μετάλλου θα τροφοδοτήσει την άνοδο και της τιμής του bitcoin.

  18:03 02/07

  Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 4,8 εκατ θέσεις εργασίας τον Ιούνιο... αλλά δεν είναι όλα ρόδινα

  Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν στα μέσα του μήνα και δεν αντικατοπτρίζουν την αναζωπύρωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

  07:52 02/07

  Αυτή θα μπορούσε να είναι η "τέλεια καταιγίδα" που θα ωθήσει τον χρυσό σε νέο ιστορικό υψηλό

  Aναλυτές εκτιμούν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα σημειώσει ιστορικό υψηλό εντός των επόμενων 12 μηνών.

  17:15 01/07

  Η Wall κατέγραψε το καλύτερο τρίμηνο από το 1998

  Η Wall έκλεισε με κέρδη την Τρίτη, σημειώνοντας το καλύτερο τρίμηνο από το 1998 παρά την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ - καθώς πολλές πολιτείες ''παγώνουν'' ή ακυρώνουν τα σχέδια ανοίγματος.

  07:44 01/07

  Γιατί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι τα χειρότερα έπονται στην πανδημία του κορονοϊού

  Ο επικεφαλής του ΠΟΥ επεφύλαξε σκληρή γλώσσα για τους παγκόσμιους ηγέτες.

  11:48 30/06

  Ρεπορτάζ του CNN "καίει" τον Τραμπ: Ο Ερντογάν "έπαιρνε ό,τι ήθελε" στις τηλεφωνικές τους συνδιαλέξεις

  Πούτιν και Ερντογάν "είχαν" τον Τραμπ κατά τη διάρκεια των συνδιαλέξεών τους, ενώ εκείνος συνήθιζε να προσβάλλει ηγέτες συμμαχικών χωρών.

  07:40 30/06

  Η Wall Street αρχίζει να προειδοποιεί αθόρυβα για πιθανή προεδρία του Μπάιντεν

  Γιατί το προβάδισμα 10 μονάδων του Μπάιντεν δημιουργεί ανησυχίες στους διαδρόμους της Wall Street.

  14:45 29/06

  Η κατάρρευση της Wirecard παρασέρνει τις ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες

  Η συνεχιζόμενη επίπτωση από την οικονομική κατάρρευση της Wirecard έχει προσωρινά αναστείλει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών της Curve, ενώ και άλλες τραπεζικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν...

  11:54 29/06

  Οι ξένοι επενδυτές "πλημμυρίζουν" την αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης

  Την ώρα που ο κλάδος του real estate στη Νέα Υόρκη βιώνει μια περίοδο χαμηλών πωλήσεων και υπερπροσφοράς πολυτελών ακινήτων, το επενδυτικό ενδιαφέρον προέρχεται από ένα απροσδόκητο μέρος, την Ιταλία.