Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Μαϊ-2020 11:00

  Οι 10 ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη για... social distancing - Στην κορυφή τους μία ελληνική

  Οι 10 ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη για... social distancing - Στην κορυφή τους μία ελληνική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Cecilia Rodriguez

  Είναι το μεγαλύτερο ερώτημα εν όψει καλοκαιριού τόσο εντός, όσο και εκτός Ευρώπης: να ταξιδέψει κανείς ή να μην ταξιδέψει;

  Ακολουθούν ορισμένα στοιχεία τα οποία πιθανόν να βοηθήσουν όσους βασανίζονται από το συγκεκριμένο δίλημμα:

  -Η σωτηρία του κλάδου ταξιδίου και αναψυχής έχει λάβει επείγοντα χαρακτήρα, καθώς ο τελευταίος είναι ζωτικής σημασίας για την ευρωπαϊκή ήπειρο.

  -Χώρα τη χώρα, οι κυβερνήσεις άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα lockdown και θα συνεχίσουν να κινούνται προς το περαιτέρω άνοιγμα των συνόρων κατά τις προσεχείς εβδομάδες, καθώς ο κορονoϊός τίθεται αργά αλλά σταθερά υπό έλεγχο..

  -Η τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδος αναμένεται να είναι πολύ ζεστή. Οι αεροπορικές εταιρείες ανοίγουν σταδιακά πτήσεις.

  -Αν τα τελευταία δύο μεγάλα Σαββατοκύριακα αποτελούν κάποιου είδους ένδειξη - με πάρκα, παραλίες και φυσικά καταφύγια να γεμίζουν ασφυκτικά - το καλοκαίρι πιθανότατα θα δει "μιλιούνια" των τουριστών να επιθυμούν να κινηθούν μετά από μήνες περιορισμού.

  Το άλλο ερώτημα που τίθεται από το γαλλικό περιοδικό Le Point είναι εάν, "παραλυμένοι από τον φόβο του ιού, με πλήγμα από τον μακροχρόνιο εγκλεισμό και την αναστολή εργασίας με αντάλλαγμα ένα κρατικό βοήθημα", οι άνθρωποι θα έχουν ακόμη τη διάθεση να αναζητήσουν την καλοκαιρινή ελευθερία.

  "Βγαίνουμε σωματικά από αυτόν τον μεγάλο περιορισμό, το μυαλό μας ωστόσο δεν θα παραμείνει υπό κατ’ οίκον περιορισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα;", σημειώνει το περιοδικό.

  Τα συγκεκριμένα ερωτήματα θα βρουν την απάντησή τους όταν φτάσει το καλοκαίρι. Εν τω μεταξύ, και για να ανταποκριθούμε στην ανάγκη "άπλετου χώρου, καθαρού αέρα, ήλιου, αλλά και πάνω απ' όλα ασφαλούς προορισμού", η υπηρεσία "Βέλτιστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί" (EBD), η οποία εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Δικτύου EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ("Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί"), προσηλωμένη στην προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στην Γηραιά Ήπειρο, επέλεξε τις ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη στην μετά κορονοϊό εποχή.

  Η επιλογή βασίζεται σε διάφορα κριτήρια, όπως ο χαμηλός δείκτης λοιμώξεων από κορονοϊό (από 10 έως 600 φορές λιγότερα κρούσματα), το μέγεθος των παραλιών και ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων που διατίθενται στην παραλία ανά άτομο.

  Οι συγκεκριμένοι προορισμοί έχουν επιλεγεί επίσης λόγω της μεγάλης προσφοράς ιδιωτικών βιλών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών ή μεσαίων ξενοδοχείων με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεσμεύσεις προς τους τουρίστες, όπως υπηρεσία καθαρισμού και απολύμανσης δωματίων μετά από κάθε διαμονή και σεβασμό στην τήρηση κοινωνικών αποστάσεων.

  Βρίσκονται επίσης κοντά σε νοσοκομεία που δεν έχουν υποστεί ραγδαία "υπερφόρτωση" κατά τη διάρκεια της κρίσης, με μέσο όρο νοσοκομειακών κλινών ανά κάτοικο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

  Από την Ελλάδα και την Πορτογαλία έως τη Λιθουανία και την Πολωνία, η λίστα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες παραλίες, μερικές από τις οποίες έχουν μήκος άνω των 100 χιλιομέτρων, όπου "ακόμη και στην κορύφωση της σεζόν, η διατήρηση απόστασης δεν θα αποτελεί πρόβλημα, προκειμένου να κάνετε τις πλέον ασφαλείς διακοπές".

  # 1: ΠΡΕΒΕΖΑ, ΕΛΛΑΔΑ

  Μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορονοϊό (έως και 50 φορές λιγότερα κρούσματα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα), η Ελλάδα έχει ήδη λάβει πολλά μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία, σε καταστήματα και εστιατόρια. Για παράδειγμα, τα φίλτρα κλιματισμού αντικαθίστανται μετά από κάθε διαμονή και μια απόσταση τεσσάρων μέτρων είναι υποχρεωτική μεταξύ κάθε ομπρέλας στις παραλίες.

  "Γνωστή για την εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, η Πρέβεζα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, στις εκβολές του Αμβρακικού Κόλπου, ονομάζεται το "αντίπαλο δέος" στο Σεν Τροπέ: οι τιμές σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ είναι προσιτές και αυτό το καλοκαίρι οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν (και υφίστανται καθαρισμό μετά από κάθε χρήση).

  Η Ελλάδα έχει επίσης μειώσει τους φόρους σε πτήσεις, ταξίδια με τρένα, λεωφορεία και σε πολλές άλλες υπηρεσίες προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες", αναφέρει η EBD.

  Η παραλία Μονολίθι, η βασική παραλία της Πρέβεζας, έχει μήκος 22 χιλιόμετρα και πλάτος έως 80 μέτρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραλία στην Ευρώπη.

  Τα ξενοδοχεία της Πρέβεζας ανοίγουν ξανά από την 1η Ιουλίου. Δεν υπάρχει απαίτηση για καραντίνα.

  # 2: COMPORTA, ALENTEJO, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

  Forbes 2

  Ορισμένες φορές μπορεί κανείς να μείνει για ώρες σε αυτήν την παραλία και να μην συναντήσει κανέναν.

  Μέχρι πρόσφατα, η Μαντόνα ίππευε το άλογό της κάθε πρωί Κυριακής και απολάμβανε την ηρεμία των 20 χιλιομέτρων της αμμώδους ακτής. Το Alentejo είναι μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορονοϊό στην Ευρώπη (έως και 600 φορές λιγότερα κρούσματα)..

  "Η Πορτογαλία έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα υπέροχων παραλιών κατά μήκος της ακτογραμμής της, ιδανική για οικογενειακές διακοπές", υπογραμμίζει το EBD. "Η παραλία Comporta απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη Λισαβόνα, μια από τις ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης".

  Η Comporta προσφέρει τουριστικά διαμερίσματα, ιδιωτικές βίλες και μικρά ξενοδοχεία, ενώ η Πορτογαλία έχει εφαρμόσει σύστημα ετικέτας "Safe and Clean" προκειμένου να εγγυηθεί μια διαμονή που πληροί όλα τα μέτρα υγείας.

  Τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου και τα υπόλοιπα την 1η Ιουλίου. Δεν απαιτείται καραντίνα.

  # 3: ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ HEL, ΠΟΛΩΝΙΑ

  Forbes 3

  Μαζί με την Πορτογαλία και την Ελλάδα, η Πολωνία συγκαταλέγεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορονοϊό. Υπάρχουν έως και 20 φορές λιγότερα κρούσματα σε σχέση με χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Εδώ, τα νοσοκομεία δεν έχουν φθάσει ποτέ στα όριά τους, ενώ η Πολωνία έχει περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες ανά κάτοικο σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ άλλων την Ολλανδία και την Ελβετία.

  "Μετά από μια πτήση προς το Γκντανσκ, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, οδηγήστε με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας προς την  Χερσόνησο Hel η οποία, παρά το όνομά της, είναι πραγματικός παράδεισος επί Γης", προτείνει η EBD.

  Αυτή η τεράστια λωρίδα άμμου έχει μήκος 35 χιλιόμετρα και πλάτος έως 3 χιλιόμετρα. "Σας συνιστούμε να νοικιάσετε ποδήλατο για να ανακαλύψετε όλη την ομορφιά αυτής της μοναδικής στην Ευρώπη χερσονήσου. Εάν έχετε χρόνο - και ειδικά για τους πιο αθλητικούς τύπους, σας προτείνουμε ένα ταξίδι με ποδήλατο 4 έως 5 ημερών με στάσεις κατά μήκος της ακτογραμμής της Πολωνίας.

  Τα πολωνικά σύνορα θα ανοίξουν στους ταξιδιώτες από τις 13 Ιουνίου, χωρίς απαίτηση για καραντίνα.

  # 4: PORTO SANTO, ΝΗΣΙΑ ΜΑΔΕΡΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

  Forbes 4

  Η Πορτογαλία θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς φέτος το καλοκαίρι: περιοχές όπως οι Αζόρες, το Αλεντέιο και το Αλγκάρβε έχουν αποφύγει σε σημαντικό βαθμό το μέγεθος μετάδοσης του ιού, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Μαδέρα, στην πραγματικότητα, είναι η λιγότερο επηρεασμένη περιφέρεια της Πορτογαλίας.

  "Μετά από μήνες περιορισμού, πρόκειται για έναν τέλειος προορισμό για χαλάρωση στη φύση. Η Μαδέρα είναι ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από πολλά νησιά. Υπάρχει η Μαδέρα, το κύριο νησί, αλλά και άλλα μικρά νησιά όπως το Πόρτο Σάντο, (5.500 κατοίκων)", γράφει η EBD.

  Οι χρυσές, αμμώδεις παραλίες του Πόρτο Σάντο είναι παγκοσμίως γνωστές, ιδίως για τις θεραπευτικές ιδιότητες της άμμου τους. Η περιοχή συνδυάζει, δε, τις εναλλακτικές θεραπείες με αμμόλουτρα με εκείνες του σπα με θαλασσινό νερό.

  Ανοίγει ξανά στους ταξιδιώτες την 1η Ιουλίου.


  # 5 ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΙΚΟΥΝΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΕΛΛΑΔΑ

  Forbes 5

  "Ευλογημένη από τους θεούς", η Κέρκυρα είναι ένα από τα πλέον πράσινα ελληνικά νησιά, με εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα και ο Χαλικούνας είναι μια από τις μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες της.

  Όπως αναφέρθηκε παραπάνω (# 1, Παραλία Πρέβεζας), η Ελλάδα εκτιμάται ως ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση λαμβάνει επίσης συγκεκριμένα μέτρα για ασφαλείς διακοπές, όπως κοινωνική απόσταση στις παραλίες, απολύμανση δωματίου, αντικατάσταση φίλτρων κλιματιστικών σε δωμάτια μετά από κάθε διαμονή, μέτρηση θερμοκρασίας κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο, διαθεσιμότητα μάσκας και πολλές νοσοκομειακές κλίνες. (Η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα δωμάτια  νοσοκομείων ανά κάτοικο σε σχέση με την Ιρλανδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο.)

  Οι διεθνείς πτήσεις προγραμματίζεται να ξαναρχίσουν την 1η Ιουλίου. Δεν απαιτείται καραντίνα.

  # 6: ΠΑΡΑΛΙΑ RIVIERA BAY, ΜΑΛΤΑ

  Forbes 6

  Υπήρξαν έως και 55 φορές λιγότερα κρούσματα κορονοϊού στη Μάλτα από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τη νησιωτική χώρα να διαθέτει περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες ανά κάτοικο σε σχέση με τη Φινλανδία, την Ιρλανδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο - γενικά η επιδημία ήταν πολύ περιορισμένη στη συγκεκριμένη νοτιοευρωπαϊκή χώρα.

  "Βουτήξτε στα γαλαζοπράσινα νερά της Μεσογείου και ανακαλύψτε τους θησαυρούς και τον πλούτο ενός από τους ομορφότερους προορισμούς στην Ευρώπη", συμβουλεύει η EBD. "Απλώστε την πετσέτα σας στην παραλία του κόλπου της Ριβιέρα ή σε μια από τις πολλές άλλες παραλίες ή αν θέλετε να απομακρυνθείτε αυτό το καλοκαίρι, κάντε κράτηση για διαμονή στο Gozo, ένα μικρότερο νησί, ιδανικό για τους λάτρεις της φύσης, τους πεζοπόρους ή τους scuba divers.

  Οι πύλες για τους ταξιδιώτες ανοίγουν την 1η Ιουλίου.

  # 7: MEIA PRAIA, LAGOS, ALGARVE, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

  Forbes 7

  Όπως συμβαίνει και αλλού στην Πορτογαλία (βλ. # 2 και # 4), το Αλγκάρβε είναι μία από τις περιοχές που έχουν πληγεί σχετικά λιγότερο στην Ευρώπη από την πανδημία - και το Λάγος είναι μια από τις λιγότερο επηρεασμένες πόλεις του Αλγκάρβε.

  "Το Λάγος έχει ένα πολύ ωραίο ιστορικό κέντρο με παραδοσιακά καταστήματα, μοντέρνα μπαρ και καφέ, μια αγορά φρέσκων φρούτων και ψαριών και υπέροχες παραλίες", εξηγεί η EBD. "Η μεγαλύτερη παραλία στο Λάγος είναι η "Meia Praia" και, ακόμη και αν "Meia" σημαίνει "μεσαίου μεγέθους" στα Πορτογαλικά", το μήκος της φθάνει τα πέντε χιλιόμετρα χρυσής άμμου.

  Η επαναλειτουργία των μονάδων για τους ταξιδιώτες, όπως και για την υπόλοιπη Πορτογαλία, αρχίζει την 1η Ιουλίου. Δεν απαιτείται καραντίνα.

  # 8: ΠΑΡΑΛΙΑ JURMALA, ΛΕΤΟΝΙΑ

  Forbes 8

  Η Jurmala είναι ένας προορισμός με την σήμανση "EDEN", ​​η οποία αποδίδεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιβράβευση των καλύτερων βιώσιμων τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη. Το δίκτυο EDEN περιλαμβάνει πλέον περισσότερους από 90 βιώσιμους τουριστικούς προορισμούς.

  Με μήκος 33 χιλιομέτρων ψιλής, καθαρής άμμου, η συγκεκριμένη περιοχή της Λετονίας είναι ένας από τους καλύτερους βιώσιμους προορισμούς ευεξίας στην Ευρώπη. "Είτε μένετε σε μία από τις πολλές ξύλινες βίλες τύπου αρ νουβό είτε κάνετε κράτηση για διαμονή σε ξενοδοχείο με σπα, περιποιήσεις, μασάζ", γράφει η EBD, "η μυρωδιά της θάλασσας και ένα γλυκό άρωμα πεύκων κατακλύζουν τον αέρα".

  Η Λετονία έχει πληγεί 60 φορές λιγότερο από τον κορονοϊό σε σχέση με τις πλέον πληγείσες ευρωπαϊκές χώρες και κατατάσσεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τις περισσότερες διαθέσιμες νοσοκομειακές κλίνες κατά κεφαλή.

  Ανοίγει εκ νέου για τους ταξιδιώτες την 1η Ιουλίου.

  # 9: ΠΑΡΑΛΙΑ NIDA, NIDA, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

  Forbes 9

  Ένα μοναδικό μέρος στην Ευρώπη, ιδανικό για καλώς εννοούμενη απομόνωση και επανασύνδεση με τη φύση, η Nida βρίσκεται μία ώρα με το αυτοκίνητο από την Klaipéda και τέσσερις ώρες από την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους.

  "Περισσότερα από 100 χιλιόμετρα ψιλής άμμου σας περιμένουν σε αυτό το παραδεισένιο μέρος, το οποίο μοιάζει σχεδόν ξεκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο", εξηγεί η EBD.

  "Η θάλασσα, οι αμμόλοφοι, το δάσος και εσείς: το πρόγραμμά σας για τις επόμενες διακοπές σας".

  Ψηλά στη λίστα των Λιθουανών και Γερμανών τουριστών, η παραλία στον Ισθμό της Κουρλάνδης "μυρίζει πεύκο αναμεμιγμένο με το γλυκό ιωδιούχο άρωμα της θάλασσας. Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο επί τόπου: υπάρχει μια μεγάλη ποδηλατική διαδρομή που διατρέχει σχεδόν κατά μήκος τον Ισθμό ή να κάνετε θαλάσσια σπορ (kitsurfing, windsurfing). Μην παραλείψετε να ανεβείτε στον αμμόλοφο Parnidis, τον δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη (δεύτερο μετά τον αμμόλοφο του Πιλά, που βρίσκεται στην Ακουιτανία της Γαλλίας). "

  Με 40 φορές λιγότερα κρούσματα κορονοϊού σε σχέση με τις πλέον πληγείσες ευρωπαϊκές χώρες, η Λιθουανία βρίσκεται ψηλά στον μέσο όρο του αριθμού νοσοκομειακών κλινών ανά κάτοικο. (Μόνο η Γερμανία και η Αυστρία τα πηγαίνουν καλύτερα σε αυτόν τον τομέα στην Ευρώπη).

  Η τουριστική περίοδος αρχίζει εκ νέου την 1η Ιουλίου.

  # 10: ΠΑΡΑΛΙΑ BINZ, ΝΗΣΙ RÜGEN, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

  Forbes 10

  Η συγκεκριμένη αμμώδης παραλία μήκους 5 χιλιομέτρων θεωρείται μια από τις πιο όμορφες και μακρύτερες κατά μήκος των γερμανικών ακτών της Βαλτικής.

  Η Γερμανία επηρεάστηκε 10 φορές λιγότερο από τον κορονοϊό σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ συγκεκριμένα το κρατίδιο  Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία εμφάνισε 80 φορές λιγότερα κρούσματα σε σχέση με τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

  "Το νησί Rügen είναι ένας τέλειος προορισμός για τους φυσιολάτρες και το Binz είναι ένα από τα πλέον γνωστά θέρετρα, ωστόσο μπορείτε να κάνετε κράτηση στο Sellin, στο Göhren ή οπουδήποτε αλλού στο νησί", αναφέρει η EBD.

  Η Γερμανία θα ανοίξει τα σύνορά της από τις 15 Ιουνίου, ωστόσο η τουριστική περίοδος με διεθνείς πτήσεις θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου. Δεν απαιτείται καραντίνα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  07:53 10/05

  Ποιος είναι ο Mike Karanikolas που έγινε δισεκατομμυριούχος με 50.000 δολ. αρχικό κεφάλαιο

  Η στροφή των καταναλωτών στις διαδικτυακές αγορές έχει εκτοξεύσει τη μετοχή της Revolve.

  10:48 08/05

  Τα ακίνητα που διακυβεύονται στο διαζύγιο των Γκέιτς

  Ο Μπιλ Γκέιτς είναι σήμερα ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 130,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  07:46 07/05

  Εξωπραγματικές οι απολαβές του Μασκ το 2020 - Υπερβαίνουν αυτές όλων των άλλων CEOs

  Το Forbes υπολογίζει ότι το προηγούμενο έτος οι απολαβές του ανήλθαν σε περίπου 11 δισ. δολάρια.

  17:17 06/05

  Ο Τζεφ Μπέζος πούλησε μετοχές της Amazon αξίας 2,5 δισ. δολαρίων

  Στο 1,9 δισ. εκτιμάται το κέρδος από αυτή τη συναλλαγή, με τον ιδρυτή της Amazon να κατέχει πλέον το 10,4% της εταιρείας.

  07:56 06/05

  Νέα ελπιδοφόρα θεραπεία κατά του κορονοϊού από την AbCellera

  Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας μπορεί να "αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού" καθώς είναι αποτελεσματική.

  16:28 05/05

  Η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας είναι "απαρχαιωμένη", προειδοποιεί τουρκική μελέτη

  Η "εγκατάλειψη" του προγράμματος των F-35 για χάρη των S-400 ήταν κακό παζάρι, αναφέρει το think tank EDAM.

  07:59 05/05

  Ο Buffett αποκάλυψε επιτέλους τον διάδοχό του - Προμηνύοντας τη μελλοντική στόχευση στην ενέργεια

  Επέλεξε τον Greg Abel, επικεφαλής του τομέα ενέργειας της Berkshire Hathaway.

  00:19 03/05

  Το Bitcoin δεν είναι χρήµα - Ακόµα

  Το Bitcoin αποτελεί τη νέα "αγάπη" των επενδυτών. Γράφει ο Steve Forbes.

  08:19 02/05

  Amazon: Ανακοίνωσε έσοδα 108,5 δισ. δολ. και συνέτριψε τις εκτιμήσεις των αναλυτών

  Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου κατέγραψε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του. Στα 202 δισ. δολ. η περιουσία του Jeff Bezos.

  08:12 02/05

  ΗΠΑ: Πάνω από 100 εκατ. Αμερικανοί εμβολιάστηκαν - Είναι αρκετό;

  Μια ξαφνική πτώση του ποσοστού εμβολιασμών μπορεί να σημαίνει πως ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ίσως να μην εμβολιαστεί εγκαίρως ή και ποτέ.

  00:11 28/04

  Μπουρλά: Ενδεχομένως έως τέλος του έτους να είναι έτοιμο το χάπι της Pfizer κατά του κορονοϊού

  Η εταιρεία πραγματοποιεί ήδη κλινικές δομικές Φάσης 1 του φαρμάκου που θα "αλλάξει" το παιχνίδι, λέει ο Μπουρλά.

  07:43 27/04

  Δύο εφιαλτικά σενάρια για το Bitcoin

  Η αποδοχή τους από τις κυβερνήσεις θα μπορούσε να είναι το ίδιο καταστροφική, όσο και η απαγόρευσή τους.

  21:05 26/04

  Οι ΗΠΑ θα μοιράσουν έως και 60 εκατ. δόσεις εμβολίου AstraZeneca σε άλλες χώρες

  Δεδομένου ότι το εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί ακόμη στις ΗΠΑ και η χώρα έχει αρκετά από τα υπόλοιπα εμβόλια.

  20:00 26/04

  "Χείρα βοηθείας" από τη Sanofi στη Moderna για την παραγωγή 200 εκατ. δόσεων εμβολίου στις ΗΠΑ

  H Sanofi θα αναλάβει για λογαριασμό της Moderna τη διαδικασία εμφιάλωσης του εμβολίου και την ολοκλήρωση της συσκευασίας των φυαλιδίων, στις εγκαταστάσεις της στο Νιού Τζέρσι.

  08:02 26/04

  "Αλεπού" ο Γουίλμπουρ Ρος: Πώς γλίτωσε το σκάνδαλο και επέστρεψε στην επιχειρηματική δράση

  Αφότου βγήκε αλώβητος από μια πολυετή έρευνα ηθικής, ο υπ. Εμπορίου του Τραμπ επέστρεψε στον επιχειρηματικό στίβο με μια νέα SPAC, την οποία ίδρυσε λίγο πριν φύγει από το υπουργείο.

  08:14 25/04

  Όσκαρ 2021: Τι περιέχει η τσάντα με τα δώρα αξίας 205.000 δολ.

  Τα προϊόντα καλύπουν ένα μεγάλο φάσμα κατηγοριών από εδέσματα έως ακριβές προσωπικές υπηρεσίες, αλλά και πακέτα διακοπών.