Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 13:39

  Η Airbnb εφαρμόζει αυστηρότερα πρωτόκολλα καθαρισμού και μεγαλύτερα "κενά" μεταξύ των αφίξεων επισκεπτών

  Η Airbnb εφαρμόζει αυστηρότερα πρωτόκολλα καθαρισμού και μεγαλύτερα "κενά" μεταξύ των αφίξεων επισκεπτών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Suzanne Rowan Kelleher

  Η πανδημία του κορονοϊού έχει κάνει πολλούς παίκτες της βιομηχανίας φιλοξενίας να επανεξετάσουν τις πολιτικές που εφαρμόζουν ώστε να κάνουν τους πελάτες τους να νιώθουν πιο άνετα όταν ταξιδεύουν, καθώς η χώρα εισέρχεται στο δρόμο της ανάκαμψης. Την προηγούμενη εβδομάδα, για παράδειγμα, η Marriott ανακοίνωσε μια νέα σειρά πρωτοβουλιών που περιελάμβαναν τη χρήση νοσοκομειακών απολυμαντικών για τον καθαρισμό των δωματίων της και των κοινόχρηστων χώρων.

  Σήμερα ήταν η σειρά της Airbnb, η οποία παρουσίασε τη δική της "ενισχυμένη πρωτοβουλία” για τον καθαρισμό των σπιτιών που ενοικιάζει. Η πρωτοβουλία της αναπτύσσεται σε δύο άξονες, καθώς περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα πιστοποίησης καθαριότητας για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων αλλά και αύξηση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ της εναλλαγής των επισκεπτών.

  Η νέα αυτή πρωτοβουλία θα ξεκινήσει τον Μάιο. Τα νέα πρωτόκολλα καθαρισμού ορίζουν ότι απαιτείται η χρήση προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού, όπως μάσκες προσώπου και γάντια, καθώς και χρήση απολυμαντικών που έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.

  Η πρωτοβουλία της Airbnb αποτελεί το πρώτο τυποποιημένο πρωτόκολλο καθαρισμού και απολύμανσης που εφαρμόζεται στη βιομηχανία βραχυπρόθεσμων μισθώσεων. Συμμορφώνεται με τα πρότυπα που έχουν θεσπίσει τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ενώ δημιουργήθηκε με τη συμβολή κορυφαίων εμπειρογνωμόνων του τομέα υγείας, όπως ο Δρ. Vivek Murthy, πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ.

  Τα CDC συνιστούν να μεσολαβεί ένα 24ώρο πριν από την είσοδο σε ένα σπίτι από τη στιγμή που θα φύγουν οι επισκέπτες, ενώ οι κρατήσεις που θα γίνονται με βάση το νέο πρωτόκολλο θα είναι διαθέσιμες αμέσως μετά την πραγματοποίηση της βελτιωμένης διαδικασίας καθαρισμού.

  Οι οικοδεσπότες της Airbnb που δεν είναι σε θέσει να δεσμευτούν για την εφαρμογή του νέου πρωτοκόλλου καθαρισμού θα μπορούν εναλλακτικά να κάνουν χρήση του "Booking Buffer", ενός εργαλείου που θα αποκλείει αυτόματα τις κρατήσεις για μια καθορισμένη περίοδο, για παράδειγμα 72 ώρες, μεταξύ της εναλλαγής επισκεπτών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η μόνη επιτρεπόμενη δραστηριότητα στο ακίνητα θα αφορά τον καθαρισμό τους. Επιπλέον, και σε αυτήν την περίπτωση ισχύσει η σύσταση των CDC για την παρέλευση 24ωρών από τη στιγμή που θα αποχωρήσουν οι επισκέπτες μέχρι την είσοδο στο διαμέρισμα. Τέλος, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να τηρούν και όλες τις υπόλοιπες συστάσεις των CDC αλλά και τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

  Η πρωτοβουλία για την αύξηση του χρόνου παρέλευσης μεταξύ της εναλλαγής επισκεπτών στα ακίνητα που ενοικίαζονται μέσω της πλατφόρμας εφαρμόστηκε για πρώτο φορά από την Airbnb στο πλαίσιο του προγράμματος "Frontline Stays", το οποίο προσέφερε πάνω από 200.000 χώρους διαμονής σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλο τον κόσμο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  00:05 12/08

  Η "αλλαγή σελίδας" της Kodak και άλλες επιχειρηματικές "επανεκκινήσεις" που έγραψαν ιστορία

  Η πάλαι ποτέ αξιοσέβαστη εταιρεία φωτογραφικών μηχανών γυρίζει "σελίδα" και "μεταμορφώνεται" σε φαρμακευτική. Δεν είναι όμως η μόνη που έχει πραγματοποιήσει μια τέτοια επιχειρηματική "στροφή":...

  07:57 11/08

  Ο Μπράιαν Τσέσκι της Airbnb επανεξετάζει τη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας

  "Μεγαλώσαμε πολύ γρήγορα, και κάναμε λάθη. Παρασυρθήκαμε. Πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε τον αντίκτυπό μας στις πόλεις και τις κοινότητες. Να αναθεωρήσουμε την οπτική μας για όλα και για όλους",...

  15:43 10/08

  Ο Τραμπ αρνείται ότι ζήτησε να προστεθεί στο Όρος Ράσμορ, αν και το βρίσκει καλή ιδέα

  "Ποτέ δε το πρότεινα, αν και βάσει όλων αυτών που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια των πρώτων 3,5 ετών, ίσως περισσότερα από κάθε άλλη προεδρία, μου φαίνεται καλή ιδέα", έγραψε στο Twitter.

  08:40 10/08

  Στον "πάγο" το σχέδιο Τραμπ για "στροφή" της Kodak στα φάρμακα λόγω "σοβαρών ανησυχιών"

  Τις ανησυχίες πυροδότησαν αφενός το εντυπωσιακό "άλμα" που κατέγραψε η μετοχή της εταιρείας και αφετέρου οι μετοχές που χορηγήθηκαν σε κορυφαία στελέχη της εταιρείας λίγο πριν τη δημοσίευση του deal.

  08:05 09/08

  CIA: "Καμία απόδειξη" εμπλοκής του Πεκίνου στα δεδομένα του TikTok

  Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε διορία 45 ημερών στις αμερικανικές επιχειρήσεις για να διακόψουν κάθε συνεργασία με τις κινεζικές εταιρείες των εφαρμογών WeChat και TikTok.

  09:21 08/08

  Δεν ανοίγουν οι σαμπάνιες - Χαμηλές πωλήσεις εξαιτίας της πανδημίας

  Σύμφωνα με το Associated Press, οι πωλήσεις σαμπάνιας το 2020 μειώθηκαν κατά 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ (2 δισεκατομμύρια δολάρια), το ένα τρίτο των συνηθισμένων πωλήσεων.

  07:47 07/08

  Τρεις εκκρεμότητες που θα καθορίσουν την πορεία της Wall στο υπόλοιπο του 2020

  Οι επενδυτές εστιάζουν στο νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας, στα νέα για το εμβόλιο και στις εκλογές.

  14:26 06/08

  Ο Μπέζος πούλησε 1 εκατ. μετοχές της Amazon, αξίας 3,1 δισ. δολαρίων

  Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο λόγος της πώλησης και αν συνδέεται με το φιλανθρωπικό του έργο ή με τη χρηματοδότηση της Blue Origin.

  08:02 06/08

  Γιατί ο χρυσός "έσπασε" το φράγμα των 2.000 δολαρίων για πρώτη φορά

  Το πολύτιμο μέταλλο έχει κερδίσει περισσότερο από 34% από την αρχή του 2020.

  08:09 05/08

  H SEC ερευνά συναλλαγές μετοχών της Kodak πριν το φαρμακευτικό deal με την κυβέρνηση Τραμπ

  ¨Ελεγχοι και για το μπόνους 1,75 εκατ. μετοχών στον CEO.

  07:50 04/08

  Ο Τραμπ θέλει "γερή μίζα" για την κυβέρνηση ώστε να πει το ok στο deal Microsoft-TikTok

  Αξίωσε η οποιαδήποτε συμφωνία συναφθεί να περιλαμβάνει "σημαντικό οικονομικό όφελος" για την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

  07:51 03/08

  Εκπρόσωπος των Δημοκρατικών προειδοποιεί: "Οι Αμερικανοί ας ξυπνήσουν", ο Τραμπ είναι ένας άλλος "Μουσολίνι"

  "Σκοπεύει να επικαλεστεί λόγους έκτακτης ανάγκης προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του προέδρου".

  00:05 03/08

  Γιώργος Πετράς (Engel & Völkers): Ισχυρότερη η ζήτηση για εξοχικά μετά την πανδημία

  Τη ζήτηση για πολυτελείς εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα ενίσχυσε η πανδημική κρίση, όπως αναφέρει στο "Forbes" ο Γιώργος Πετράς, διευθύνων σύμβουλος της Engel & Völkers Ελλάδος. Ο λόγος; Όπως εξηγεί, ...

  08:04 02/08

  Γιατί ο Trump εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον της Κίνας

  Μεγάλο τμήμα της αμερικανικής κοινής γνώμης συμφωνεί με την τακτική της κυβέρνησης εις βάρος της Κίνας.

  16:19 31/07

  Οι πολυτιμότερες αθλητικές ομάδες στον κόσμο για το 2020

  Στην πρώτη θέση οι Dallas Cowboys, με αξία 5,5 δισ. δολαρίων. Ακολουθούν οι New York Yankees με αξία 5 δισ. δολαρίων. Τρεις ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα.

  08:40 30/07

  Κορονοϊός: Το μυστηριώδες σύστημα παράδοσης του εμβολίου της Moderna

  Το μυστήριο γύρω από ένα βασικό συστατικό του εμβολίου της Moderna έχει γίνει εντονότερο.