Σάββατο, 25-Απρ-2020 10:30
Facebook Messenger Rooms: Μαζική βιντεοδιάσκεψη με έως 50 χρήστες

Της Rachel Sandler
Το Facebook προσθέτει άλλη μια νέα λειτουργία στην πλατφόρμα του, η οποία θα επιτρέπει σε έως 50 ανθρώπους να συμμετάσχουν σε μια κοινή online συνομιλία-βιντεοδιάσκεψη. Πρόκειται για ευθεία πρόκληση προς τις ανταγωνιστικές εφαρμογές Zoom και Houseparty, των οποίων η δημοτικότητα εκτοξεύθηκε εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις διεθνώς.
-Η εφαρμογή του Facebook, Messenger Rooms, θα επιτρέπει σε έως 50 ανθρώπους (ακόμη και χωρίς προφίλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης) να συμμετάσχουν σε μια κοινή online συνομιλία-βιντεοδιάσκεψη, χωρίς καμία χρέωση και χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
-Το Facebook ανακοίνωσε πως η εφαρμογή θα δοθεί δοκιμαστικά σε συγκεκριμένους χρήστες την Παρασκευή, και θα επεκταθεί και στους υπολοιπους κατά τις επόμενες εβδομάδες.
-Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως αρχικά θα επιτρέπεται συμμετοχή λιγότερων χρηστών και, σταδιακά, θα επιτραπεί η συμμετοχή των 50 χρηστών σε μια κοινή online συνομιλία.
-Η εφαρμογή Zoom επιτρέπει βιντεοδιασκέψεις με έως 100 χρήστες, αλλά έχει χρονικό περιορισμό τα 40 λεπτά και δεν απαιτεί χρέωση. Η Houseparty επιτρέπει βιντεοκλήσεις με έως 8 άτομα.
-Το Facebook, προκαλώντας ευθέως τη Zoom, τόνισε πως ο χρήστης που θα δημιουργεί τη βιντεοκλήση Room θα έχει τον πλήρη έλεγχο του ποιος συμμετέχει και ποιος θέλει να συμμετάσχει. Αντιθέτως, στη Zoom μπορεί οποιοσδήποτε απρόσκλητος να επέμβει σε μια βιντεοδιάσκεψη.
-Μετά τις ανακοινώσεις του Facebook, η μετοχή της Zoom έπεσε πάνω από 5%.
-Το Messenger Rooms θα είναι προσβάσιμο άμεσα από το News Feed και από τις άλλες σελίδες του Facebook (Groups, Events κ.α.), καθώς επίσης και από το Messenger, ενώ στο μέλλον η δυνατότητα πρόσβασης θα διευρυνθεί σε Instagram και WhatsApp, που ανήκουν επίσης στην "οικογένεια" του Facebook. Σήμερα περισσότεροι από 700 εκατομμύρια λογαριασμοί συμμετέχουν καθημερινά σε κλήσεις μέσω των εφαρμογών Messenger και WhatsApp. Η εταιρεία σχεδιάζει -ταυτόχρονα με το Messenger Rooms- την επέκταση των ομαδικών βιντεοκλήσεων (με τη συμμετοχή έως οκτώ μόνο ατόμων αντί τεσσάρων έως τώρα) εντός του WhatsApp, το οποίο έχει περισσότερους χρήστες από το Messenger.
Εκτός από τη Zoom, που έχει γίνει το εργαλείο προτίμησης πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο ξεπερνώντας τους 300 εκατομμύρια χρήστες, σημαντική ανάπτυξη λόγω κορονοϊού γνωρίζουν οι ανάλογες πλατφόρμες άλλων εταιρειών, όπως Microsoft Teams (η εταιρεία προ ημερών παρουσίασε επίσης το νέο Meet Now για το Skype), Cisco Webex και Google Meet.
Παραμένει "τρύπα" $440 εκατ. στο συνταξιοδοτικό ταμείο της εταιρείας.
Παρά την πρόσφατη επιτυχία του Musk, ο Bezos κατέχει τα πρωτεία στον παγκόσμιο πλούτο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, η Ελλάδα θα επιτρέψει σε επισκέπτες από τις ΗΠΑ να έρθουν στη χώρα για πρώτη φορά εδώ και πάνω από έναν χρόνο.
Η Vimeo προσπαθούσε πάντα να "μοιάσει" στο YouTube - έως ότου μια διορατική CEO την μετέτρεψε σε "χρυσωρυχείο".
Το 2008 οι δύο γιοι του τον κατήγγειλαν. Λίγα χρονια αργότερα ο ένας αυτοκτόνησε και ο άλλος πέθανε απο καρκίνο.
Καταρρίπτει το αφήγημα ότι το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα αποτελούν διαδεδομένο μέσο παράνομων δραστηριοτήτων.
Η νέα γενιά τεχνολογικών γιγάντων σήμανε αλλαγή φρουράς και στις τάξεις των κορυφαίων VCs του πλανήτη.
Η αξία των ποδοσφαιρικών συλλόγων αυξήθηκε κατά μέσο όρο 30% την τελευταία διετία.
Τι δείχνει η νέα μελέτη από το Ισραήλ για τη χρήση του εμβολίου στον "πραγματικό κόσμο".
Οι Γιάννης Ασσαέλ, Μαριάννα Καψετάκη, Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου και Γιώργος Καλλίγερος, που διαπρέπουν στις κατηγορίες "Επιστήμη" και "Βιομηχανία" μίλησαν στο Capital.gr.
Η λίστα με τους 10 τομείς από τους οποίους πλούτισαν.
Ο Ουγκούρ Σαχίν, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, αποκαλύπτει το όραμά του και τον δρόμο που ανοίγει η τεχνολογία του mRNA για νέες θεραπείες.
Γιάννης Ασσαέλ, Μαριάννα Καψετάκη, Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου και Γιώργος Καλλίγερος ξεχωρίζουν στην ευρωπαϊκή λίστα του Forbes 30 Under 30 Europe Class Of 2021.
Η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε κατά περισσότερα από 126 δισ. δολάρια σε ένα μόλις έτος.
Ο B. Arnault παραμένει ο πλουσιότερος στην Ευρώπη.
Arnault, Gates και Zuckerberg συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Τα ελληνικά ονόματα της λίστας. Αυξήθηκε 5 τρισ. η συνολική περιουσία τους.