Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Ιαν-2020 14:00

  Ο αμφιλεγόμενος επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Alphabet αποχωρεί από την εταιρεία

  Ο αμφιλεγόμενος επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Alphabet αποχωρεί από την εταιρεία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Jillian D'Onfro

  Ο αμφιλεγόμενος επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Alphabet, David Drummond, εγκαταλείπει την εταιρεία στις 31 Ιανουαρίου.

  Ο Drummond, ανώτατο στέλεχος της Google για σχεδόν 20 χρόνια, βρέθηκε στο επίκεντρο λεπτομερούς έρευνας του διοικητικού συμβουλίου της Alphabet σχετικά με τον χειρισμό περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης από πλευράς της εταιρείας, συγκεκριμένα - όσον αφορά τον ίδιο - για φερόμενες ως ανάρμοστες σχέσεις του με υπαλλήλους. Η έρευνα συμπεριέλαβε επίσης τους ισχυρισμούς εναντίον του δημιουργού του Android, Andy Rubin, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε ένα "πακέτο" εξόδου από την εταιρεία 90 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι κατηγορίες εναντίον του για υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης κρίθηκαν αξιόπιστες (ο Rubin αρνήθηκε τις κατηγορίες όταν ανέκυψε το θέμα).

  Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι ο Drummond δεν θα λάβει "πακέτο" εξόδου.


  Ο Drummond, 56 ετών, δήλωσε ότι αποσυρθεί μετά από "προσεκτική εξέταση του ζητήματος", όπως αναφέρει εσωτερικό σημείωμά του προς τους συναδέλφους του, το οποίο κοινοποίησε εκπρόσωπος της Alphabet.

  "Με τον Larry και τον Sergey να αφήνουν πλέον τους εκτελεστικούς τους ρόλους στην Alphabet, η εταιρεία εισέρχεται σε μια συναρπαστική νέα φάση και πιστεύω ότι είναι και για μένα η κατάλληλη στιγμή να ανοίξω τον δρόμο για την επόμενη γενιά ηγετών", σημειώνει ο Drummond.

  Οι συνιδρυτές της Google, Larry Page και ο Sergey Brin, παραιτήθηκαν από τις εκτελεστικές θέσεις τους στις αρχές Δεκεμβρίου, διορίζοντας τον Sundar Pichai ως διευθύνοντα σύμβουλο τόσο της Google και της Alphabet, ενώ παρέμειναν μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Τους τελευταίους μήνες, τόσο πριν όσο και μετά την αποχώρηση του Page, o Drummond έχει ρευστοποιήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια μετοχών ως μέρος ενός προκαθορισμένου σχεδίου trading, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC. Εξακολουθεί να κατέχει περισσότερες από 67.000 μετοχές, η αξία των οποίων ανέρχεται σήμερα σε περισσότερα από 95 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2018 έλαβε από την εταιρεία συνολική αμοιβή όλων των τύπων της τάξης των 47 εκατ. δολ. το 2018.

  Η αποχώρηση του Drummond έρχεται μήνες μετά από τη δημοσίευση, από πρώην μέλος της νομικής ομάδας της εταιρείας, την Jennifer Blakely, μιας αναπάντεχης ανάρτησης σε blog, στην οποία περιγράφεται λεπτομερώς η σχέση τους, καθώς και ο  τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την ίδια και το παιδί τους μετά τον χωρισμό τους. Εκεί έκανε λόγο για "τίποτε λιγότερο από κακοποίηση". Στην ανάρτηση, η οποία δημοσιεύθηκε λίγο πριν εκείνος παντρευτεί μία υπάλληλο της Google τον Σεπτέμβριο του 2019, γινόταν επίσης λόγος για σχέσεις του Drummond και με άλλες υπαλλήλους. Ο ίδιος, σε δήλωσή του στον ιστότοπο Buzzfeed τον Αύγουστο, περιέγραψε τον εαυτό του ως "διόλου τέλειο", ωστόσο αρνήθηκε ότι είχε βρεθεί σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο εργαζόταν στην Google ή στην Alphabet.

  H Blakely περιέγραψε τη συμπεριφορά του Drummond και την αντίδραση της εταιρείας σε αυτήν ως μέρος ενός μοντέλου προστασίας κορυφαίων στελεχών από ισχυρισμούς περί παραπτωμάτων ή παρενόχλησης, ζήτημα που πυροδότησε μαζικές διαμαρτυρίες εργαζομένων το φθινόπωρο του 2018.

  Ο Drummond ήταν ένας από τους βετεράνους και τους πλέον επιδραστικούς στο εταιρικό γίγνεσθαι υπαλλήλους της εταιρείας. Εντάχθηκε στην Google το 2002 και υπηρέτησε ως επικεφαλής νομικός σύμβουλος και εργάστηκε επί πολλών από τα πλέον ακανθώδη ζητήματα της εταιρείας, όπως η απόφαση της Ευρώπης για το Δικαίωμα στη Λήθη, καθώς και η αποχώρηση από την Κίνα το 2010. Ήταν επίσης αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης, τίτλο και ρόλο που διατήρησε μετά την αναδιάρθρωση της εταιρείας, με την ίδρυση της Alphabet το 2015. Ο ρόλος τού έδινε άμεση εποπτεία στα δύο επενδυτικά οχήματα της Alphabet, GV και Capital G, καθώς και σε νομικά ζητήματα που σχετίζονται με τη δομή και τα ζητήματα γραμματειακής υποστήριξης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Το διοικητικό συμβούλιο θα ορίσει σύντομα πρόσωπα που θα καλύψουν τις τελευταίες αρμοδιότητες, ενώ η εταιρεία θα λάβει αργότερα αποφάσεις σχετικά με την τις GV, Capital G και με τη δεξαμενή σκέψης και επώασης νέων τεχνολογιών Jigsaw, σύμφωνα με εταιρικό εκπρόσωπο.

  Το Jigsaw αποτέλεσε θέμα ενός ιδιαίτερα σκληρού άρθρου του Vice το καλοκαίρι, στο οποίο γινόταν λόγος για τοξική κουλτούρα στο εσωτερικό της εταιρείας, ειδικά έναντι των γυναικών. Το άρθρο δεν αναφερόταν στον Drummond ή στην εποπτεία του. Ωστόσο, μετά την είδηση ​​της επικείμενης αποχώρησης του Drummond την Παρασκευή, ο ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της GV, Bill Maris, δήλωσε ότι ο Drummond ευθύνεται για την δική του αποχώρησή του.

  "Έχω ερωτηθεί στο παρελθόν γιατί εγκατέλειψα την Google το 2016, και ποτέ δεν έχω απαντήσει στην πραγματικότητα σε αυτή την ερώτηση. Ο David Drummond είναι ο λόγος που εγκατέλειψα την Google", δήλωσε ο Maris, σε δήλωση του στο Axios. "Απλώς δεν μπορούσα πλέον να συνεργαστώ μαζί του. Είναι τόσο απλό. Έχουμε πολύ, πολύ διαφορετικές αντιλήψεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους, και αυτή η απόσταση διευρυνόταν με τον  καιρό".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:30 28/01

  Οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Αφρικής -Και ο μεγιστάνας που έχασε τη μισή περιουσία του

  Στην πρώτη θέση ο Aliko Dangote, για ένατη διαδοχική χρονιά. Ο μεγαλύτερος κερδισμένος είναι ο Nassef Sawiris, με περιουσία $8 δισ.

  08:09 28/01

  Μεγάλο λάθος η "αγορά" Facebook, Apple, Netflix και Google τώρα

  Η εκτίναξη των αποτιμήσεών τους έχει κάνει τους επενδυτές να αγνοήσουν τους κινδύνους.

  11:25 27/01

  Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ένας μπασκετικός γίγαντας: Μια ματιά στη ζωή του εντός και εκτός γηπέδου

  Ο Μπράιαντ ήταν ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ, κερδίζοντας πέντε τίτλους, ενώ η κληρονομιά του και εκτός γηπέδου είναι εξίσου εντυπωσιακή.

  08:34 27/01

  H Αγκόλα κατηγορεί την Ιζαμπέλ ντος Σάντος για υπεξαίρεση, βάζοντας "βόμβα" στα θεμέλια της αυτοκρατορίας της

  Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αγκόλας απήγγειλε κατηγορίες για υπεξαίρεση και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος της πλουσιότερης γυναίκας της Αφρικής, της Ιζαμπέλ ντος Σάντος, κόρης του πρώην προέδρου της χώρας. ...

  08:06 26/01

  Tesla: Η δεύτερη πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία διεθνώς - Στα 32 δισ. δολ. η περιουσία του Musk

  Η Toyota παραμένει στην πρώτη θέση διεθνώς με κεφαλαιοποίηση που φτάνει τα 233 δισ. δολ.

  11:05 25/01

  Ο Χάρι και η Μέγκαν χρειάζονται 3 εκατ. δολ. για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι

  Από τη στιγμή που αποφάσισε να απεμπολήσει τα βασιλικά του καθήκοντα, θα πρέπει το ζεύγος να βρει πραγματικές δουλειές.

  18:34 24/01

  Πρόστιμο 17,5 εκατ. δολάρια στον πρώην CEO της Wells Fargo

  Επίσης του απαγορεύτηκε δια βίου η ενασχόληση με τον τραπεζικό τομέα, ως ποινή για το σκάνδαλο με τους ψεύτικους λογαριασμούς το 2016.

  09:42 24/01

  Αν μπορούν να χακάρουν το iPhone του Μπέζος μέσω WhatsApp, μπορούν σίγουρα και το δικό σου

  Όποιος βρισκόταν πίσω από το χακάρισμα των δεδομένων του Μπέζος απέδειξε πως ακόμη και όταν κάποιος ξοδεύει εκατομμύρια για την προσωπική του ασφάλεια, το smartphone του μπορεί να αποτελέσει την...

  19:59 23/01

  Η Octi θέλει να χρησιμοποιήσει το iPhone σας για να σκανάρει πρόσωπα

  Η startup χρησιμοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα για να χτίσει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο.

  08:11 23/01

  Η εξάπλωση του κοροναϊού μπορεί να είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι παραδέχεται η Κίνα

  Ειδικοί του τομέα δημόσιας υγείας εκτιμούν ότι τα κρούσματα του νέου κοροναϊού ίσως είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνουν οι κινεζικές αρχές, τη στιγμή μάλιστα που η καθυστερημένη...

  15:13 22/01

  Ρεκόρ τηλεθέασης πρωτότυπου περιεχομένου ανακοίνωσε το Netflix, αφότου άλλαξε τον τρόπο μέτρησης

  Το Netflix άλλαξε τον τρόπο μέτρησης της τηλεθέασης στην πλατφόρμα του παρουσιάζοντας μερικά πολύ εντυπωσιακά στοιχεία όσον αφορά την παρακολούθηση πρωτότυπου περιεχομένου.

  08:25 22/01

  Τα πολυκαταστήματα αυτοκαταστρέφονται πουλώντας ρούχα από... "δεύτερο χέρι"

  Πολυκαταστήματα, όπως οι αλυσίδες Macy’s και JC Penney, στρέφονται στις πωλήσεις πολυτελών ρούχων "από δεύτερο χέρι" για να προσελκύσουν πελάτες στα καταστήματά τους όπου η πελατεία βαίνει συνεχώς...

  16:54 21/01

  Ο Τζεφ Μπέζος αύξησε την περιουσία του περισσότερο από όλους στις ΗΠΑ επί προεδρίας Τραμπ

  Η μετοχή της Amazon έχει εκτοξευτεί κατά 130% και ο Μπέζος έχει προσθέσει 46 δισ. δολάρια στην καθαρή αξία του από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε την προεδρία τον Ιανουάριο του 2017.

  08:22 21/01

  Ξεκινά η δίκη της παραπομπής Τραμπ - Τι πρέπει να ξέρετε

  Ξεκινά η ιστορική δίκη έπειτα από μήνες πολιτικής διαμάχης και αγωνιώδεις φωνές περί "φάρσας".

  16:53 20/01

  Ο Άλαν Ντέρσοβιτς θα υποστηρίξει ότι ο Τραμπ δεν πρέπει να αποπεμφθεί γιατί δεν έκανε κάποιο έγκλημα

  Θα υποστηρίξει ότι ο Τραμπ δεν θα πρέπει να αποπεμφθεί από το αξίωμα, επειδή οι δημιουργοί του Συντάγματος, είχαν ως στόχο, η αποπέμψιμη συμπεριφορά να περιλαμβάνει συμπεριφορές που να ομοιάζουν με...

  08:38 20/01

  Η Louis Vuitton αγόρασε το 2ο μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι στον κόσμο

  Πριν από δύο μήνες εξαγόρασε την Tiffany έναντι $16,2 δισ., ενώ πρόσφατα απέκτησε το δεύτερο μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι στον κόσμο. Στόχος της να μπει στο top-five της αγοράς κοσμημάτων.