Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Δεκ-2019 10:02

  Ο Τραμπ έχει διοχετεύσει $1,7 εκατ. από δωρεές υποστηρικτών του σε εταιρείες του

  Ο Τραμπ έχει διοχετεύσει $1,7 εκατ. από δωρεές υποστηρικτών του σε εταιρείες του
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Dan Alexander

  Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ στο πλαίσιο της καμπάνιας για την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο δαπανά σημαντικά κεφάλαια σε ακίνητα που ανήκουν στον Αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής. Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμη συνεισφέρει καθόλου ίδια κεφάλαια στην προεκλογική του εκστρατεία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο πρόεδρος έχει διοχετεύσει κεφάλαια ύψους 1,7 εκατ. δολαρίων που προέρχονται από δωρεές υποστηρικτών τους στις ίδιες του τις επιχειρήσεις.

  Το Forbes αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη συμφωνία πριν από έναν χρόνο, οπότε τα στοιχεία είχαν αποκαλύψει ότι οι επιχειρήσεις ιδιοκτησίας του Τραμπ είχαν έσοδα ύψους 1,1 εκατ. δολαρίων από την προεκλογική του εκστρατεία. Μέχρι το τέλος του 2018, το ποσό αυτό είχε σκαρφαλώσει στο 1,3 εκατ. δολάρια. Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια έδειξαν ότι περισσότερα από 450.000 δολάρια εισέρευσαν στις επιχειρήσεις του Τραμπ από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

  Ο μεγαλύτερος "ευεργετημένος” είναι η εταιρεία Trump Tower Commercial LLC, η οποία ελέγχει τον διάσημο ουρανοξύστη ιδιοκτησίας του προέδρου στο Μανχάταν. Ο Τραμπ εξακολουθεί να είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, η οποία έχει λάβει ποσό ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων ως ενοίκιο για χώρο που εκμισθώνει στο προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ, και επιπλέον 225.000 δολάρια από την Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

  Από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε την προεδρία, εκτιμάται ότι το 1,6% των εσόδων του Trump Tower έχει προέλθει είτε από την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών είτε από την προεκλογική του εκστρατεία. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Trump Tower ωστόσο προέρχεται από την Gucci, η οποία μισθώνει προνομιακό χώρο 4.500 τ.μ. στην 5η Λεωφόρο έναντι τιμήματος σχεδόν 21 εκατ. δολαρίων.

  Στο υπόγειο του Trump Tower, ένας πολύ μικρότερος χώρος λειτουργεί πλέον ως επίσημο προεκλογικό κέντρο του Τραμπ, όπου πωλούνται καπέλα, μπλουζάκια, κονκάρδες και άλλα αναμνηστικά. Το μίσθωμα για την ενοικίαση του συγκεκριμένου χώρου φαίνεται να λαμβάνει η εταιρεία Trump Restaurants LLC, η οποία έχει εισπράξει ποσό 87.000 δολαρίων για ενοίκιο από τότε που ο Τραμπ ανήλθε στη θέση του προέδρου. Σε αναλογία τιμής/τ.μ., το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ ενδεχομένως να πληρώνει περισσότερο για τον συγκεκριμένο χώρο από αυτά που καταβάλει η Gucci για τον χώρο που μισθώνει στο ισόγειο του Trump Tower. Οι μικρότεροι χώροι συνήθως κοστίζουν περισσότερο, σε κάθε περίπτωση όμως το ύψος του μισθώματος έχει προκαλέσει έκπληξη.

  Τα στοιχεία αποκάλυψαν επίσης μια δαπάνη προς την Tag Air Inc, την εταιρεία που έχει συσταθεί για τη μίσθωση του προσωπικού Boeing 757 του προέδρου. Ήταν η πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο Τραμπ -και επομένως απέκτησε πρόσβαση στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One- που η προεκλογική του εκστρατεία πλήρωσε την ιδιωτική αεροπορική εταιρεία του προέδρου. Το ποσό ήταν μικρό, μόλις 2.700 δολαρίων, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί για πιο λόγο καταβλήθηκε.

  Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Trump (σ.μ. της μητρικής εταιρείας του Τραμπ) αγνόησε τις σχετικές ερωτήσεις σχετικά με τις δαπάνες αυτές, και περιορίστηκε να προβεί σε μια γενικόλογη ανακοίνωση όπου υποστηρίζει ότι οι συναλλαγές είναι καθ’ όλα νόμιμες. "Η προεκλογική εκστρατεία πληρώνει σε εύλογες τιμές αγοράς βάσει συμφωνημένων συμβάσεων μίσθωσης και συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, που συνάδουν με τη νομοθεσία”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας του Τραμπ στην ανακοίνωσή του. "Το προεκλογικό επιτελείο συνεργάζεται στενά με τον σύμβουλο της καμπάνιας ώστε να διασφαλιστεί η αυστηρή συμμόρφωση όσον αφορά τα θέματα αυτά”, πρόσθεσε.

  Μια άλλη από τις εταιρείες του Τραμπ, η Trump Corporation, έλαβε το ποσό των 65.000 δολαρίων από την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου κατά τη διάρκεια του πρώτου εννεαμήνου του 2019, ποσό υψηλότερο από αυτό που έλαβε για όλο το 2018. Οι οικονομικές καταστάσεις του προεκλογικού επιτελείου έχουν καταχωρήσει αυτό το ποσό ως δαπάνες "για νομικές συμβουλές και συμβουλές πληροφορικής”. Δεν είναι σαφές γιατί ο Οργανισμός Trump χρεώνει την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου για τέτοια θέματα ή γιατί οι δαπάνες είναι αυξημένες σε σχέση με το 2018.

  Ερωτήματα εγείρουν επίσης τα ποσά που έχουν διοχετευθεί στην Trump Plaza LLC, η οποία λαμβάνει ενοίκιο σχεδόν 3.850 δολάρια μηνιαίως, σύμφωνα με τα στοιχεία. Η Trump Plaza LLC ελέγχει ακίνητο στην 3η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, το οποίο περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 128 θέσεων, επτά καταστήματα και οκτώ διαμερίσματα. Αποτελεί μυστήριο τι ακριβώς ενοικιάζει στο συγκεκριμένο ακίνητο το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ, αν και ένα πρώην μέλος του επιτελείου του 2016 είχε αναφέρει παλαιότερα στο Forbes ότι χρησιμοποιούν τα διαμερίσματα στελέχη που ασχολούνται με την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου.

  Υπάρχει όμως και ένα από τα προβεβλημένα ακίνητα που ανήκουν στον σημερινό πρόεδρο και δεν έχει λάβει σημαντικά κεφάλαια κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2019. Πρόκειται για το Trump International Hotel στην Ουάσιγκτον, όπου το Forbes ανακάλυψε χρέωση μόλις 761 δολαρίων από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Την ίδια περίοδο του 2018, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ είχε καταβάλει περισσότερα από 30.000 δολάρια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο δεν στερείται βέβαια πελατών. Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών, για παράδειγμα, δαπάνησε περισσότερα από 35.000 δολάρια στο ξενοδοχείο από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:25 27/01

  Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ένας μπασκετικός γίγαντας: Μια ματιά στη ζωή του εντός και εκτός γηπέδου

  Ο Μπράιαντ ήταν ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ, κερδίζοντας πέντε τίτλους, ενώ η κληρονομιά του και εκτός γηπέδου είναι εξίσου εντυπωσιακή.

  08:34 27/01

  H Αγκόλα κατηγορεί την Ιζαμπέλ ντος Σάντος για υπεξαίρεση, βάζοντας "βόμβα" στα θεμέλια της αυτοκρατορίας της

  Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αγκόλας απήγγειλε κατηγορίες για υπεξαίρεση και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος της πλουσιότερης γυναίκας της Αφρικής, της Ιζαμπέλ ντος Σάντος, κόρης του πρώην προέδρου της χώρας. ...

  08:06 26/01

  Tesla: Η δεύτερη πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία διεθνώς - Στα 32 δισ. δολ. η περιουσία του Musk

  Η Toyota παραμένει στην πρώτη θέση διεθνώς με κεφαλαιοποίηση που φτάνει τα 233 δισ. δολ.

  11:05 25/01

  Ο Χάρι και η Μέγκαν χρειάζονται 3 εκατ. δολ. για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι

  Από τη στιγμή που αποφάσισε να απεμπολήσει τα βασιλικά του καθήκοντα, θα πρέπει το ζεύγος να βρει πραγματικές δουλειές.

  18:34 24/01

  Πρόστιμο 17,5 εκατ. δολάρια στον πρώην CEO της Wells Fargo

  Επίσης του απαγορεύτηκε δια βίου η ενασχόληση με τον τραπεζικό τομέα, ως ποινή για το σκάνδαλο με τους ψεύτικους λογαριασμούς το 2016.

  09:42 24/01

  Αν μπορούν να χακάρουν το iPhone του Μπέζος μέσω WhatsApp, μπορούν σίγουρα και το δικό σου

  Όποιος βρισκόταν πίσω από το χακάρισμα των δεδομένων του Μπέζος απέδειξε πως ακόμη και όταν κάποιος ξοδεύει εκατομμύρια για την προσωπική του ασφάλεια, το smartphone του μπορεί να αποτελέσει την...

  19:59 23/01

  Η Octi θέλει να χρησιμοποιήσει το iPhone σας για να σκανάρει πρόσωπα

  Η startup χρησιμοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα για να χτίσει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο.

  08:11 23/01

  Η εξάπλωση του κοροναϊού μπορεί να είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι παραδέχεται η Κίνα

  Ειδικοί του τομέα δημόσιας υγείας εκτιμούν ότι τα κρούσματα του νέου κοροναϊού ίσως είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνουν οι κινεζικές αρχές, τη στιγμή μάλιστα που η καθυστερημένη...

  15:13 22/01

  Ρεκόρ τηλεθέασης πρωτότυπου περιεχομένου ανακοίνωσε το Netflix, αφότου άλλαξε τον τρόπο μέτρησης

  Το Netflix άλλαξε τον τρόπο μέτρησης της τηλεθέασης στην πλατφόρμα του παρουσιάζοντας μερικά πολύ εντυπωσιακά στοιχεία όσον αφορά την παρακολούθηση πρωτότυπου περιεχομένου.

  08:25 22/01

  Τα πολυκαταστήματα αυτοκαταστρέφονται πουλώντας ρούχα από... "δεύτερο χέρι"

  Πολυκαταστήματα, όπως οι αλυσίδες Macy’s και JC Penney, στρέφονται στις πωλήσεις πολυτελών ρούχων "από δεύτερο χέρι" για να προσελκύσουν πελάτες στα καταστήματά τους όπου η πελατεία βαίνει συνεχώς...

  16:54 21/01

  Ο Τζεφ Μπέζος αύξησε την περιουσία του περισσότερο από όλους στις ΗΠΑ επί προεδρίας Τραμπ

  Η μετοχή της Amazon έχει εκτοξευτεί κατά 130% και ο Μπέζος έχει προσθέσει 46 δισ. δολάρια στην καθαρή αξία του από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε την προεδρία τον Ιανουάριο του 2017.

  08:22 21/01

  Ξεκινά η δίκη της παραπομπής Τραμπ - Τι πρέπει να ξέρετε

  Ξεκινά η ιστορική δίκη έπειτα από μήνες πολιτικής διαμάχης και αγωνιώδεις φωνές περί "φάρσας".

  16:53 20/01

  Ο Άλαν Ντέρσοβιτς θα υποστηρίξει ότι ο Τραμπ δεν πρέπει να αποπεμφθεί γιατί δεν έκανε κάποιο έγκλημα

  Θα υποστηρίξει ότι ο Τραμπ δεν θα πρέπει να αποπεμφθεί από το αξίωμα, επειδή οι δημιουργοί του Συντάγματος, είχαν ως στόχο, η αποπέμψιμη συμπεριφορά να περιλαμβάνει συμπεριφορές που να ομοιάζουν με...

  08:38 20/01

  Η Louis Vuitton αγόρασε το 2ο μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι στον κόσμο

  Πριν από δύο μήνες εξαγόρασε την Tiffany έναντι $16,2 δισ., ενώ πρόσφατα απέκτησε το δεύτερο μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι στον κόσμο. Στόχος της να μπει στο top-five της αγοράς κοσμημάτων.

  09:58 19/01

  Megxit: Τέλος η βασιλική ιδιότητα για τον Χάρι και τη Μέγκαν

  "Πρέπει να απεμπολήσουν τους βασιλικούς τίτλους. Πλέον δεν θα λαμβάνουν δημόσια κονδύλια για βασιλικά καθήκοντα".

  10:27 18/01

  Γνωρίστε την καλύτερη μετοχή των τελευταίων 30 ετών με απόδοση 47.500%

  Η Heico κρατά "κλειδωμένες" τις τιμές των προϊόντων της και σταθερό το περιθώριο κέρδους στο 15%.