Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 08-Δεκ-2019 08:04

  Πώς μπορείς να δημιουργήσεις μια πετυχημένη εφαρμογή για video streaming

  Πώς μπορείς να δημιουργήσεις μια πετυχημένη εφαρμογή για video streaming
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τον Haseeb Tariq και το Forbes Communications Council

  Netflix, Hulu, Amazon Prime - όλοι γνωρίζουν τα ονόματα των μεγάλων παικτών της streaming βιομηχανίας. Αλλά δεν είναι οι μόνοι που μεταδίδουν τηλεοπτικές παραγωγές σε εκατομμύρια νοικοκυριά κάθε βράδυ. Υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές (applications) για streaming περιεχόμενο, που δίνουν ευκαιρίες σε όσους επιχειρηματίες θέλουν να αναδειχθούν.

  Εάν λοιπόν ενδιαφέρεστε να επενδύσετε σε ένα επιχειρηματικό πρότζεκτ, ίσως πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας εφαρμογής video streaming που θα απευθύνεται σε στοχευμένο τηλεοπτικό κοινό. Επειδή οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν από μια πληθώρα συσκευών για να απολαμβάνουν το streaming περιεχόμενο, προκύπτουν πάρα πολλές ευκαιρίες μέσω μιας τέτοιας εφαρμογής.

  Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να παρακολουθούν όλες τις streaming εφαρμογές που εμφανίζονται κατά καιρούς, για να επιλέξουν εκείνες που θα στοχεύσουν ένα συγκεκριμένο κοινό και θα αποδώσουν οικονομικά βάσει στρατηγικών συνεργασιών.

  Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα video streaming app, πρέπει να προσέξετε τα εξής:

  Η βιομηχανία του VOD

  Το VOD, ή video on demand, είναι η υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα βίντεο όποτε το θελήσουν. Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει εξελιχθεί και διακρίνεται σε υποκατηγορίες: το TVOD (transactional video on demand) είναι το video on demand βάσει συναλλαγών, το SVOD (subscription) βάσει συνδρομής και το AVOD (advertisement) βάσει διαφημίσεων.

  TVOD: Σε αυτήν την κατηγορία VOD δεν χρειάζεται να κάνεις εγγραφή, αφού πληρώνεις ό,τι αγοράζεις (ή νοικιάζεις). Τα Vudu και iTunes είναι παραδείγματα transactional video on demand.

  SVOD: Σε αυτή την περίπτωση ο πελάτης/χρήστης καταβάλλει ένα αντίτιμο για να έχει πρόσβαση σε μια γκάμα περιεχομένου. Το Netflix είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

  AVOD: Αυτό το μοντέλο VOD δίνει στους χρήστες δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο, αλλά παρεμβάλλονται διαφημιστικές καταχωρίσεις και προωθητικά μηνύματα. Το YouTube είναι ένα τέτοιο μοντέλο AVOD.

  Πώς θα ξεκινήσετε μια streaming πλατφόρμα

  Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια streaming εφαρμογή σαν το Netflix, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο μοντέλο SVOD. Οι άνθρωποι συχνά πληρώνουν συνδρομές επειδή θέλουν να απολαμβάνουν ποιοτικές παραγωγές σε φθηνότερο κόστος από την καλωδιακή τηλεόραση. Να πώς θα το πετύχετε.

  1. Εξοικονομήστε κεφάλαια (και προσελκύστε επενδυτές)

  Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο κοστίζει για να ξεκινήσετε μια υπηρεσία video streaming; Βάσει της εμπειρίας μου, μπορείτε να υπολογίζετε ως κόστος για ένα startup ξεκίνημα περίπου στα 200.000 δολάρια. Επίσης, υπάρχουν εφαρμογές που αντιγράφουν το μοντέλο του Netflix και σας επιτρέπουν, με πολύ μικρότερο κόστος, θα δημιουργήσετε τη δική σας συνδρομητική πλατφόρμα.

  2. Επικεντρωθείτε στο κοινό στο οποίο θα απευθυνθείτε

  Οι πλατφόρμες SVOD πρέπει να είναι συντονισμένες σε αυτό που θέλει το κοινό τους. Ούτως ή άλλως, χωρίς κοινό δεν υπάρχει η επιχείρηση. Πρέπει ακόμη να γνωρίζετε επακριβώς το κοινό σας για να προσαρμόσετε το περιεχόμενό σας στους συγκεκριμένους χρήστες.

  Ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρετε αυτό είναι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media). Ανοίξτε διαύλους επικοινωνίας με το κοινό σας. Μάθετε τι τους αρέσει και χρησιμοποιήστε τα social media για να ενημερώνετε τους εν δυνάμει πελάτες σας για τις υπηρεσίες και το περιεχόμενο που προσφέρετε, αλλά και γιατί αυτό είναι διαφορετικό-καλύτερο από των ανταγωνιστών. Συγκεντρώστε όσο περισσότερο υλικό γίνεται για το κοινό σας προτού λανσάρετε την υπηρεσία σας. 

  3. Αναπτύξτε ένα κλιμακωτό σύστημα πληρωμών

  Ο στόχος του SVOD είναι να προσελκύσει συνδρομητές που θα καταβάλλουν κάποιο αντίτιμο, αλλά αυτό είναι δύσκολο όταν το κοινό δεν γνωρίζει τίποτα για την πλατφόρμα σας. Για να το ξεπεράσετε αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υβριδικό σύστημα πληρωμών με διαφορετικές κλίμακες χρέωσης για τους συνδρομητές.

  Μια δωρεάν συνδρομή με διαφημίσεις θα χρησιμεύσει ώστε οι χρήστες να γνωρίσουν την υπηρεσία σας, δημιουργώντας έσοδα από διαφημίσεις. Καθώς οι χρήστες θα εξοικειώνονται με όσα προσφέρετε, θα γίνουν συνδρομητές για να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό σας.

  4. Να είστε έτοιμοι να προσαρμοστείτε

  Θα πρέπει συνεχώς να παρακολουθείτε συνεχώς τα θέλω και τις απαιτήσεις των χρηστών της υπηρεσίας σας. Ο δείκτης της παρακολούθησης των βίντεο, δηλαδή ποια βίντεο βλέπουν από την αρχή ως το τέλος οι χρήστες, θα καθορίσει το πλάνο του περιεχομένου που θα πρέπει να ενσωματώσετε στην υπηρεσία σας για να γίνει πιο ανταγωνιστική και να αυξήσει τους συνδρομητές.

  5. Να παρέχετε πρωτότυπο περιεχόμενο τακτικά

  Για να πετύχετε θα πρέπει να προσφέρετε όσο πιο συχνά γίνεται ανανεωμένο περιεχόμενο. Αυτό θα μπορούσε να είναι πρωτότυπο, ή δημιούργημα άλλων, ή και ο συνδυασμός των προηγουμένων. Πρέπει σε τακτική βάση να προσθέτετε στην υπηρεσία σας καινούργιο περιεχόμενο για να κρατάτε αμείωτο το ενδιαφέρον των συνδρομητών σας.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:58 19/01

  Megxit: Τέλος η βασιλική ιδιότητα για τον Χάρι και τη Μέγκαν

  "Πρέπει να απεμπολήσουν τους βασιλικούς τίτλους. Πλέον δεν θα λαμβάνουν δημόσια κονδύλια για βασιλικά καθήκοντα".

  10:27 18/01

  Γνωρίστε την καλύτερη μετοχή των τελευταίων 30 ετών με απόδοση 47.500%

  Η Heico κρατά "κλειδωμένες" τις τιμές των προϊόντων της και σταθερό το περιθώριο κέρδους στο 15%.

  17:03 17/01

  Η καινοτομία για την Canon αποτελεί μέρος μιας εξελικτικής διαδικασίας

  Με τον συνδυασμό τεχνογνωσίας και ανθρώπινου δυναμικού, η Canon έχει εξαιρετικά θετικές προοπτικές στην ελληνική αλλά και παγκόσμια αγορά.

  08:05 17/01

  Γιατί η μετοχή του Facebook είναι άφθαρτη

  Παρά τα σκάνδαλα και τους ελέγχους των ρυθμιστικών αρχών, η μετοχή βρίσκεται κοντά στο ιστορικό υψηλό της.

  19:15 16/01

  Το Bitcoin είναι ο νέος χρυσός, σύμφωνα με μελέτη

  Το Bitcoin, αντίστοιχα όπως ο χρυσός, είναι ένα μέσο αντιστάθμισης κινδύνου, εν μέσω παγκόσμιων αβεβαιοτήτων όπως οι εμπορικοί πόλεμοι.

  08:24 16/01

  Η μετοχή της Tesla εκτινάσσεται και ο Έλον Μασκ ετοιμάζεται να εισπράξει 346 εκατ. δολάρια

  Εάν η κεφαλαιοποίηση της Tesla φτάσει τα 100 δισ. δολάρια, ο Μασκ θα ανταμειφθεί με μετοχές ύψους 346 εκατ. δολαρίων. Εάν δε αγγίξει τα 650 δισ., τότε η "αμοιβή" του θα μπορούσε να εκτιναχθεί στο...

  18:23 15/01

  Οι Αμερικανοί εμπιστεύονται περισσότερο Google-Amazon από Τραμπ, Όπρα και Τομ Χανκς

  Αν και η δημοσκόπηση της Morning Consult έδειξε ότι η γενιά Z και οι Millennials έχουν στην προτεραιότητα την ιδιωτικότητα και την ισχυρή δεοντολογία στις επιχειρήσεις, η Google βρέθηκε στη πρώτη...

  08:39 15/01

  Οι CFOs της Αμερικής προειδοποιούν για ύφεση - Γιατί δεν πρέπει να τους αγνοήσει η χρηματαγορά

  Μπορεί να αποτελέσει προάγγελο επικείμενου sell-off στην χρηματιστηριακή αγορά.

  14:45 14/01

  Γιατί η Visa εξαγοράζει τη fintech startup Plaid έναντι 5,3 δισ. δολαρίων

  Μέσω της Plaid, η Visa αποκτά πρόσβαση σε μια σημαντική και ταχέως αναπτυσσόμενη βάση πελατών, στην οποία μπορεί να προωθήσει πρόσθετες υπηρεσίες πληρωμών, ενώ παράλληλα χάρη στο διεθνές δίκτυό της...

  08:37 14/01

  Αυξάνονται τα ερωτηματικά για τα κίνητρα της κυβέρνησης Τραμπ σχετικά με την εκτέλεση Σουλεϊμανί

  Οι αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με το εάν υπήρχαν ή όχι πληροφορίες ότι ο Κασέμ Σουλεϊμανί σχεδίαζε επιθέσεις κατά αμερικανικών πρεσβειών ενισχύουν τα ερωτηματικά για τα κίνητρα της απόφασης Τραμπ να ...

  00:09 14/01

  Forbes - The Greek List 100+: Η δύναμη πυρός της ελληνικής οικονομίας

  Ποιες είναι οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ. ευρώ για το 2018, με βάση τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Deloitte. Οι πρωταγωνιστές και οι δυναμικοί παίκτες της αγοράς.

  14:00 13/01

  Ο αμφιλεγόμενος επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Alphabet αποχωρεί από την εταιρεία

  Σε μια αποχώρηση με "οσμή" σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης.

  09:13 13/01

  Ο πρώην βετεράνος του EBay που βγάζει εκατομμύρια από τις "επιστροφές προϊόντων", μια αγορά $369 δισ.

  Ο Χ. Ρόζενμπεργκ διέβλεψε νωρίς την ευκαιρία που προσφέρει η αγορά "επιστρεφόμενων προϊόντων", η οποία λόγω έκρηξης του e-commerce υπολογίζεται σε δισ. δολάρια.

  10:04 12/01

  Εάν ο Πρίγκιπας Χάρι μπορεί να πάρει "διαζύγιο" από την οικογένειά του, μπορείς και εσύ

  Ίσως, για πρώτη φορά στη ζωή του, ο Χάρι πήρε την ευθύνη να αποφασίσει για τη ζωή του χωρίς να συμβουλευτεί τον πατέρα ή τη γιαγιά του.

  09:43 11/01

  Η Tesla έγινε η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ και ο Musk πλουσιότερος κατά 2,1 δισ. δολ.

  Η τιμή της μετοχής αυξήθηκε κατά 9%, κάνοντας πλουσιότερο τον Musk κατά 2,1 δισ. δολ., στα 28,8 δισ. δολ. συνολικά. Στα 85,8 δισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση της Tesla.

  18:05 10/01

  H Facebook θα μας επιτρέψει να ελέγχουμε πόσες πολιτικές διαφημίσεις βλέπουμε, όχι όμως και το πολιτικό ψεύδος

  Σε μια από τις μεγαλύτερες "στροφές" στη διαφημιστική πολιτική της.