Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Δεκ-2019 08:06

  Τα "30 κάτω των 30" κορυφαία "οικονομικά μυαλά" για το 2020

  Τα "30 κάτω των 30" κορυφαία "οικονομικά μυαλά" για το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Nathan Vardi, Antoine Gara

  Τα κορυφαία "οικονομικά μυαλά” της νέας γενιάς "κρύβονται” πλέον σε εταιρείες εξαγορών, hedge funds και επενδυτικές τράπεζες, καθώς και σε καινοτόμες χρηματοπιστωτικές εταιρείες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από υπηρεσίες διευκόλυνσης πληρωμών έως δανειοδότηση κρυπτονομισμάτων. Η επέλαση των private equities και των νέων χρηματοοικονομικών τεχνολογιών είναι ιδιαίτερα εμφανής στη φετινή λίστα των "30 κάτω των 30” εκπροσώπων του χρηματοοικονομικού τομέα.

  Τα ανερχόμενα αστέρια του χώρου εργάζονται σε μεγάλους οργανισμούς όπως η Bridgewater Associates, η Apollo Global Management, η Goldman Sachs και η KKR. "Τρέχουν” επίσης μικρότερες επιχειρήσεις όπως η Centre Lake Capital, η Divvy Homes και η Celsius Network.

  Περιπτώσεις που ξεχωρίζουν

  Η 29χρονη Magdalena Kala είναι dealmaker και "τρέχει” τις επενδύσεις που πραγματοποιεί σε επιχειρήσεις καταναλωτικών προϊόντων η Bain Capital, ο private equity γίγαντας των 105 δισ. δολαρίων. Η πορεία της προς τη Bain Capital, όπου σήμερα η Kala κατέχει τη θέση της αντιπροέδρου, ξεκίνησε από ένα αγροτικό χωριό της Πολωνίας. Από εκεί, η Kala έστειλε emails, σε σπαστά αγγλικά, σε 270 πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ, αναζητώντας μια υποτροφία. Κάπως έτσι, βρέθηκε στο Mercersburg Academy της Πενσυλβάνια και από εκεί στο Harvard, απ’ όπου κατέληξε στη Bain Capital. Σημείο σταθμός για τη μετέπειτα πορεία της στην εταιρεία η εμπλοκή της στη επένδυση της Bain στη Sundial Brands, η οποία πωλήθηκε στη Unilever. Σήμερα, η Kala παίζει καταλυτικό ρόλο στην επένδυση ύψους 3 δισ. δολαρίων που έχει πραγματοποιήσει η Bain για τη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας κρουαζιεροπλοίων με τον Richard Branson. Η Kala βρίσκεται επίσης πίσω από το δημοφιλές newsletter Retales, που εστιάζει σε θέματα συμπεριφοράς καταναλωτών και στο "χτίσιμο” καταναλωτικών brands. 

  Στα 29 της, η Amber Feng είναι επικεφαλής εταιρικών καρτών του fintech γίγαντα Stripe, που κατά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής του, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποτιμήθηκε στα 35 δισ. δολάρια. Η Fens ήταν μία από τους πρώτους 10 εργαζόμενους που προσέλαβε η Stripe το 2012. Ήταν αυτή που "έγραψε” το μεγαλύτερο τμήμα του κώδικα της πλατφόρμας πληρωμών Stripe Connect, η οποία βοηθά εταιρείες όπως η Lyft, η Shopify και η Kickstarter να δέχονται πληρωμές από δεκάδες εκατομμύρια πελάτες. Στη συνέχεια ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος υποδομών της Stripe, έχοντας υπό την καθοδήγησή της μια ομάδα 100 ατόμων. Σήμερα, είναι υπεύθυνη για τη νέα εταιρική πιστωτική κάρτα Stripe, που έκανε το ντεμπούτο της τον Σεπτέμβριο.

  Ο Naoki John Yoshida, 29 ετών, είναι επικεφαλής του private equity Hellman & Friedman, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 45 δισ. δολαρίων. Ο Yoshida ειδικεύεται σε επενδύσεις λογισμικού και είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από την εξαγορά ύψους 11 δισ. δολαρίων της Ultimate Software, νωρίτερα φέτος, όπου κατέχει πλέον και θέση στο διοικητικό της συμβούλιο. Προηγουμένως ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Kronos, μιας άλλης μεγάλης εταιρείας λογισμικού. Ξεκίνησε από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Morgan Stanley.

  Ο Paul Gu είναι συνιδρυτής και επικεφαλής προϊόντων της Upstart, μιας διαδικτυακής τράπεζας που βοηθά τους πελάτες της να αναχρηματοδοτήσουν τις οφειλές τους σε πιστωτικές κάρτες. Η αξία της Upstart αποτιμήθηκε στα 750 εκατ. δολάρια κατά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της. Ο Gu, 28 ετών, είναι επικεφαλής της 20μελούς ομάδας επιστημονικών δεδομένων της τράπεζας, που αξιοποιεί τη μηχανική μάθηση και τα μη συμβατικά δεδομένα (όπως το επίπεδο σπουδών) για να αξιολογήσει το ρίσκο των δανειοληπτών. Το μοντέλο που χρησιμοποιεί η Upstart "εγκρίνει 27% περισσότερες αιτήσεις από το παραδοσιακό μοντέλο και προσφέρει 16% χαμηλότερο μέσο επιτόκιο για τα εγκεκριμένα δάνεια", σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτών (CFPB). Η Upstart αναπτύσσεται με ρυθμό της τάξης του 80% ετησίως, σύμφωνα με τον Gu, ενώ έχει ετήσια έσοδα ύψους 200 ​​εκατ. δολαρίων, με βάση τις εκτιμήσεις του Forbes.

  Ως διευθυντικό στέλεχος της Blackstone Group, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα παγκοσμίως, ο Adam Leslie είναι υπεύθυνος για τις συμφωνίες ακινήτων που πραγματοποιεί η εταιρεία στους τομείς των γραφείων και των επιστημών υγείας. Πρωτοστάτησε επίσης στην πρόσφατη "απόβαση” της Blackstone στην αγορά γραφείων του Σιάτλ, ύψους 2 δισ. δολαρίων. Ο Leslie, 29 ετών, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξαγορά ύψους 19 δισ. δολαρίων του τομέα αποθηκών της GLP στις ΗΠΑ αλλά και στην απόκτηση, έναντι 5,5 δισ. δολαρίων, 11.000 διαμερισμάτων στην γειτονιά Stuyvesant Town / Peter Cooper Village του Μανχάταν.

  Ο Sam Bobley, 28 ετών, είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ocrolus, μιας νεοφυούς fintech εταιρείας, ηλικίας μόλις 5 ετών, που χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για την ανάγνωση εγγράφων. Όταν τράπεζες όπως η OnDeck και η Sofi αξιολογούν υποψήφιους πελάτες, χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Ocrolus για να σταχυολογήσουν τους τραπεζικούς φακέλους τους, επιταχύνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τις διαδικασίες έγκρισης και εκταμίευσης των δανείων. Η Ocrolus έχει έσοδα ύψους περίπου 1 εκατ. δολαρίων τον μήνα και αποτιμήθηκε στα 100 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια του γύρου χρηματοδότησής της τον Μάιο του 2019.

  Ο 29χρονος Moiz Khan είναι υπεύθυνος για επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων του Palestra Capital, ενός hedge fund υψηλών αποδόσεων με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 3,5 δισ. δολαρίων. Ο Khan εξειδικεύεται στις μετοχές εταιρειών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και καθετοποιημένου λογισμικού. Στις πιο πρόσφατες "επιτυχίες" του περιλαμβάνονται οι επενδύσεις στις Fidelity National Information Services και Fleetcor. Έχει επίσης μικρές συμμετοχές στη Fir Tree Partners και στη Warburg Pincus.

  Ο Maximilian Fikke, 28 ετών, είναι διευθυντικό στέλεχος στο private equity BC Partners, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 25 δισ. δολαρίων, με τομέα ευθύνης τις επενδύσεις σε εταιρείες λογισμικού και τεχνολογίας. Ο Fikke έχει εμπλακεί σε σημαντικές συμφωνίες όπως η εξαγορά ύψους 3 δισ. δολαρίων της Chewy, η οποία πλέον είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και έχει κεφαλαιοποίηση 9 δισ. δολαρίων, και οι επενδύσεις στη Navex Global, όπου έχει και ρόλο παρατηρητή στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, και στη Suddenlink, η οποία έχει μετονομαστεί πλέον σε Altice USA.

  Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα των "30 κάτω των 30” του χρηματοοικονομικού τομέα.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  14:34 03/04

  Ο δισεκατομμυριούχος Philip Green παίρνει κρατικό χρήμα για να πληρώσει τους 14.000 υπαλλήλους του

  Ο όμιλος Arcadia, ο οποίος περιλαμβάνει τις αλυσίδες Topshop/Topman, Miss Selfridge, Burton, Dorothy Perkins, Evans και Wallis, αγωνίζεται για την επιβίωσή του σε τρία μέτωπα.

  08:13 03/04

  Επιτροπή ειδικών προειδοποίησε τον Λευκό Οίκο ότι o κορονοϊός μπορεί να μεταδίδεται με την αναπνοή

  Επιτροπή εμπειρογνωμόνων απέστειλε επιστολή στον Επιστημονικό Σύμβουλο του Λευκού Οίκου, όπου επισημαίνει ότι ο κορονοϊός SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19, ενδεχομένως να μεταδίδεται απλώς...

  17:05 02/04

  ΗΠΑ: Χάθηκαν 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε δύο εβδομάδες

  "Η ταχύτητα και το μέγεθος συρρίκνωσης της αγοράς εργασίας είναι άνευ προηγουμένου", σημειώνουν οι αναλυτές.

  08:21 02/04

  Νέο "καμπανάκι" Γκέιτς: Ακολουθούμε συνταγή καταστροφής-Ο κορονοϊός απαιτεί εθνικό "λουκέτο"

  "Οι αρχές των ΗΠΑ πρέπει να είναι σαφείς: Αναστολή δραστηριότητας σημαίνει 'κλείνουν τα πάντα και παντού".

  14:25 01/04

  Συνεργασία Carrefour - Uber Eats για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών delivery λόγω lockdown στη Γαλλία

  Η υπηρεσία θα ξεκινήσει πιλοτικά στις 6 Απριλίου και θα είναι διαθέσιμη μέσω 15 καταστημάτων της Carrefour στην περιοχή του Παρισιού, ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλες μεγάλες αγορές της...

  08:07 01/04

  Εμβόλιο της δεκαετίας του 1920 δοκιμάζεται κατά του κορονοϊού

  Εμβόλιο κατά της φυματίωσης στο μικροσκόπιο επιστημόνων σε πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

  00:41 31/03

  Μια Νεοϋορκέζα μιλά για την "καραντίνα" στο "Μεγάλο Μήλο"

  H διευθύντρια σύνταξης διεθνών εκδόσεων της Forbes Media, Katya Soldak, μας αποκαλύπτει μέσα από τα δικά της μάτια πώς βιώνει το lockdown η Νέα Υόρκη. Δεν αποκομίζεις την εικόνα της κοινωνικής...

  13:09 30/03

  Ο Trump επεκτείνει τα μέτρα και υπαναχωρεί από την ιδέα για εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας έως το Πάσχα

  Ο Πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε την Κυριακή ότι επεκτείνει τα ομοποσνδιακά μέτρα για κοινωνική απομάκρυνση μέχρι τις 30 Απριλίου, οπισθοχωρώντας σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, οπότε έλεγε πως ...

  00:06 30/03

  Η ύφεση στις ΗΠΑ λόγω του κορονοϊού βαθαίνει, "δεν είναι μόνο για ένα τρίμηνο"

  Η TS Lombard αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το β' τρίμηνο στο -17%.

  10:48 28/03

  Κινεζικές θεωρίες συνωμοσίας: Αμερικανίδα μετέδωσε τον κορονοϊό στην Ουχάν

  Η κινεζική εφημερίδα "Global Times" επικαλείται τους ισχυρισμούς ενός "ακροδεξιού συνωμοσιολόγου του YouTube".

  12:57 27/03

  Ο δισεκατομμυριούχος Mike Ashley απολογείται για τις γκάφες του εν μέσω κορονοϊού

  Ο Mike Ashley, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Sports Direct, ζήτησε δημόσια συγγνώμη μετά την κριτική που δέχτηκε για το lobbying που άσκησε στη βρετανική κυβέρνηση ώστε να διατηρήσει ανοιχτά τα ...

  08:20 27/03

  Το πετρέλαιο οδεύει στα $10 το βαρέλι καθώς το lockdown εκμηδενίζει τη ζήτηση

  Στο χείλος του γκρεμού η πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει εκμηδενίσει τη ζήτηση.

  18:27 26/03

  Ο Branson δημιουργεί πακέτο διάσωσης $250 εκατ., για να προστατεύσει το μέλλον των υπαλλήλων του

  Ο Branson έγραψε σε σημείωμα του ότι τα χρήματα έχουν σκοπό να ''σώσουν θέσεις εργασίας'' και ότι τα τα 250 εκατ.  δολάρια "είναι πιθανότατα μόνο η αρχή".

  10:05 26/03

  Μπιλ Γκέιτς για τον κορονοϊό: "Μόνη επιλογή για τις ΗΠΑ η ολική απομόνωση για 6-10 εβδομάδες"

  Ώστε να αποφευχθούν οι ολέθριες συνέπειες που βίωσαν η Ουχάν και η βόρεια Ιταλία και να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στην οικονομία της χώρας.

  08:44 24/03

  Πού μπορεί να "κρύβεται" η θεραπεία για τον κορονοϊο, σύμφωνα με κορυφαίο ιολόγο

  Τι δηλώνει ο Δρ Peter Palese, επικεφαλής Τμήματος Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή Icahn Mount Sinai.

  16:55 23/03

  Σίνζο Άμπε: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορονοϊού

  Για πρώτη φορά, ο Σίνζο Άμπε αναγνώρισε το γεγονός πως, υπό αυτές τις συνθήκες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να διεξαχθούν φέτος.