Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Νοε-2019 08:00

  Χάρης Μπρουµίδης: Επενδύουμε όχι μόνο σε υποδομές, αλλά και στη νέα γενιά

  Χάρης Μπρουµίδης: Επενδύουμε όχι μόνο σε υποδομές, αλλά και στη νέα γενιά
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η συγκυρία για τη Vodafone είναι ιστορική, καθώς ολοκληρώνει ένα µεγάλο επενδυτικό πρόγραµµα ύψους 500 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο "Forbes" ο Διευθύνων Σύµβουλος της ελληνικής θυγατρικής του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού οµίλου, Χάρης Μπρουµίδης. Πρόκειται για επενδύσεις µε στόχο τη δηµιουργία των πιο σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών και υποδοµών, µε την εταιρεία να έχει ολοκληρώσει, σε διάφορες περιοχές της χώρας, την κατασκευή των δικτύων οπτικών ινών µέχρι την καµπίνα (FTTC) και να επιταχύνει την κατασκευή των δικτύων οπτικών ινών µέχρι το σπίτι (FTTH) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. 

  Εκτός, όµως, από την ισχυρή επενδυτική παρουσία της στην ελληνική αγορά, η Vodafone µεγιστοποιεί το αποτύπωµά της στη νέα γενιά, υλοποιώντας το πρόγραµµα Generation Next. Πρόκειται για µια πλατφόρµα γνώσης που δηµιούργησε το Ίδρυµα Vodafone, παρέχοντας σε όλους τους µαθητές δωρεάν πρόσβαση σε µαθήµατα νέων τεχνολογιών και επιστήµης. Το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριµένη πρωτοβουλία; Η σύνδεση των ανθρώπων για ένα καλύτερο µέλλον, που αποτελεί, όπως τονίζει ο κ. Μπρουµίδης, τον σκοπό για τον οποίο δραστηριοποιείται ως εταιρεία η Vodafone. 

  Συνέντευξη στον Δημήτρη Δελεβέγκο 

  - Πρόσφατα, το Ίδρυμα Vodafone ξεκίνησε το Generation Next. Τι είναι αυτό το πρόγραμμα και ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε;

  Πριν από λίγο καιρό πήραµε τη στρατηγική απόφαση να "χτίσουµε" πάνω στην επιτυχία του βραβευµένου προγράµµατος STEM, που είχαµε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια ως Ίδρυµα Vodafone –ένα πρόγραµµα που έφερε αέρα καινοτοµίας σε 47 αποµακρυσµένες περιοχές της χώρας–, και να το µεγαλώσουµε, δίνοντάς του πανελλαδική διάσταση. 

  Το Generation Next τοποθετείται πάνω και πέρα από τις συνήθεις επιχειρηµατικές µας δραστηριότητες, καθώς συνδέεται µε τον σκοπό για τον οποίο δραστηριοποιούµαστε ως εταιρεία, που είναι να συνδέουµε τους ανθρώπους για ένα καλύτερο µέλλον. Με το πρόγραµµα Generation Next, το Ίδρυµα Vodafone έρχεται να απαντήσει στην κοινωνική ανάγκη τού να συµµετάσχουν οι νέοι της χώρας µε ισότιµους όρους στην ψηφιακή κοινωνία τού αύριο και στα οφέλη που φέρνει η 4η βιοµηχανική επανάσταση. 

  Δηµιουργήσαµε µια πλατφόρµα γνώσης που παρέχει σε όλους τους µαθητές δωρεάν πρόσβαση σε µαθήµατα νέων τεχνολογιών και επιστήµης και τους δίνει τη δύναµη να ανακαλύψουν, να µάθουν και να δηµιουργήσουν λύσεις για ένα καλύτερο µέλλον. Με το Generation Next προσφέρουµε στους εφήβους την ευκαιρία να σκεφτούν διαφορετικά, να προσεγγίσουν µε βιωµατικό και διασκεδαστικό τρόπο τη µάθηση και να ανακαλύψουν νέα γνωστικά πεδία µέσα από την τεχνολογία και την επιστήµη. 

  Το πρόγραµµα Generation Next κινητοποιεί τους µαθητές να δηµιουργήσουν οµάδες, να εντοπίσουν ένα πρόβληµα της τοπικής τους κοινωνίας και, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των εκθετικών τεχνολογιών, να φτιάξουν µόνοι τους µια καινοτόµο εφαρµογή που θα δίνει απάντηση στα ερωτήµατα που οι ίδιοι έχουν θέσει για ένα καλύτερο µέλλον. 

  Έτσι, µέσα από το Generation Next, µαθητές µε τη βοήθεια των καθηγητών τους µπορούν να µάθουν προγραµµατισµό µε arduino, να γνωρίσουν τους αισθητήρες και τη δύναµη του Internet of Things, να αναπτύξουν τις δικές τους mobile εφαρµογές, να εξερευνήσουν τη γνώση µε τη βοήθεια Augmented και Virtual Reality. Στο πλαίσιο του προγράµµατος, θα πραγµατοποιηθεί και πανελλαδικός διαγωνισµός για την καλύτερη και πιο καινοτόµο ιδέα, που θα έχει ως έπαθλο ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στη Silicon Valley. Είµαστε πραγµατικά υπερήφανοι που δηµιουργήσαµε το Generation Next και θέλουµε να βοηθήσουµε µε τις δράσεις µας ώστε χιλιάδες νέοι να αποκτήσουν πρόσβαση σε ψηφιακές δεξιότητες και ευκαιρίες απασχόλησης στα επόµενα χρόνια.

  - Ακούμε πολλά τον τελευταίο καιρό για τις ψηφιακές δεξιότητες και το STEM. Πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά για τη νέα γενιά;

  Καθώς ζούµε σε έναν όλο και πιο έντονα ψηφιακό κόσµο, οι ψηφιακές δεξιότητες είναι πλέον απαραίτητες. Η STEM εκπαίδευση δίνει νέες δυνατότητες στους νέους να µάθουν, να εξερευνήσουν, να πειραµατιστούν και να συνεργαστούν ώστε να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήµατα του µέλλοντος και υποστηρίζει έναν σύγχρονο τρόπο διδασκαλίας και µάθησης που ενθαρρύνει τον πειραµατικό σχεδιασµό και την καινοτοµία, διευρύνοντας τους ορίζοντες των παιδιών. 

  Εµείς στο Ίδρυµα Vodafone πιστεύουµε ότι έχουµε χρέος προς την ελληνική κοινωνία να βοηθήσουµε την επόµενη γενιά να αποκτήσει εκείνες τις δεξιότητες και τα ερεθίσµατα που θα συµβάλουν σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και τη χώρα. Στην Ελλάδα, µια σειρά από δείκτες υποδεικνύουν ότι η χώρα µας βρίσκεται πίσω ως προς την προώθηση της γνώσης και της χρήσης των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα, οι επιδόσεις των µαθητών στα µαθηµατικά και την επιστήµη κατατάσσουν τη χώρα µας χαµηλά ανάµεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ. Για αυτό πιστεύουµε ότι είναι επείγουσα ανάγκη οι νέοι της Ελλάδας να έχουν την ευκαιρία να µάθουν, να πειραµατιστούν και να εµπνευστούν από τις νέες τεχνολογίες. 

  Αν πάµε λίγο πίσω στην προηγούµενη φάση του προγράµµατος STEM που λειτουργούσαµε, θα δούµε κάποιες ενδιαφέρουσες επιδόσεις. Μέσα σε τρία χρόνια περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι, σε αρκετές αποµακρυσµένες περιοχές της χώρας, όπου τα παιδιά δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε εξωσχολικές δραστηριότητές, επωφελήθηκαν από αυτό. Κατασκευάστηκαν από µαθητές ή οµάδες µαθητών πάνω από 175 καινοτόµα έργα που βασίζονται στην επιστήµη και την τεχνολογία. Και σήµερα, µε την ψηφιακή πλατφόρµα Generation Next, φιλοδοξούµε να πολλαπλασιάσουµε τον κοινωνικό αντίκτυπο του προγράµµατος σε όλη την Ελλάδα. 

  Οι θετικές επιστήµες και η τεχνολογία υπήρξαν καταλυτικοί παράγοντες για την οικονοµική ανάπτυξη της ανθρωπότητας, δηµιουργώντας έναν επιταχυντή που εξακολουθεί να βγάζει εκατοµµύρια ανθρώπους από τη φτώχεια και την ανέχεια διεθνώς. 

  Σήµερα, σε όλο τον κόσµο και στην Ευρώπη, οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις ενισχύουν την ανάγκη για ισότιµη πρόσβαση των νέων σε STEM εκπαίδευση και απασχόληση. Παρόλο που η νέα γενιά γεννήθηκε και ζει µέσα στην τεχνολογία, οι νέοι δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να γνωρίσουν και να χρησιµοποιήσουν από νωρίς τις τεχνολογίες που διαµορφώνουν το µέλλον, και ειδικά τις εκθετικές τεχνολογίες. 

  - Το θέμα των νέων είναι κορυφαίο σε όλη την Ευρώπη. Ποια είναι η δική σας θέση; 

  Η επένδυση στους νέους είναι επένδυση στο αύριο. Εµείς δεσµευόµαστε ότι θα αναλάβουµε το βάρος της ευθύνης που µας αναλογεί ώστε οι νέοι της χώρας µας να µη µείνουν πίσω σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι προς το µέλλον. Για να µπορούν όχι µόνο να αντιµετωπίσουν τις µελλοντικές προκλήσεις, αλλά και να κινητοποιηθούν ώστε να αναζητήσουν τις λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στις κοινωνίες όπου ζουν.

  Στη Vodafone έχουµε δεσµευτεί, έως το 2025, να συνδέσουµε 10 εκατ. νέους µε ψηφιακές δεξιότητες και ευκαιρίες απασχόλησης, σε όλες τις αγορές του Οµίλου. Η δέσµευσή µας αυτή πηγάζει από την πεποίθηση ότι οι ευκαιρίες που φέρνει το ψηφιακό µέλλον ανήκουν σε όλους, και κυρίως στη νέα γενιά. Θέλουµε να συµβάλουµε ώστε σε αυτή την κοινωνία του τεχνολογικού αύριο να χωρούν όλοι χωρίς διακρίσεις. 

  Οι ίσες ευκαιρίες στη γνώση, την υγεία και την απασχόληση είναι στην καρδιά των δραστηριοτήτων και του ιδρύµατος Vodafone. Με τη φράση "Connecting for Good" να συνοψίζει το όραµά του, το Ίδρυµα Vodafone αξιοποιεί την τεχνολογία στους τοµείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης, της Κοινωνικής Ενσωµάτωσης, καθώς και στην αντιµετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων.

  - Ζούμε σε εποχές μεγάλων ανατροπών, που δημιουργούν θεσμικό κενό. Ποιος είναι ο ρόλος των επιχειρήσεων πέρα από το να παράγουν πλούτο;

  Εµείς πιστεύουµε ότι η εµπορική δραστηριότητα και η τεχνολογική ανάπτυξη µπορούν να συνυπάρξουν µε το όραµα ενός πιο βιώσιµου και δίκαιου ψηφιακού κόσµου. Και ότι µε τα δίκτυα και τις υπηρεσίες µας µπορούµε να συµβάλουµε σε ένα καλύτερο µέλλον, ενδυναµώνοντας πολίτες και επιχειρήσεις µε τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εφαρµογές. Έχουµε θέσει ως στόχο να χτίσουµε µια ψηφιακή κοινωνία που θα επιταχύνει την οικονοµική και κοινωνική πρόοδο, θα είναι ανοιχτή σε όλους και δεν θα επιβαρύνει µε τις δραστηριότητές της τον πλανήτη και το φυσικό περιβάλλον. Για αυτόν τον λόγο ο όµιλός µας έχει δεσµευθεί να βελτιώσει τις ζωές 1 δισ. ανθρώπων και να µειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωµα κατά 50% έως το 2025.

  Στη Vodafone πιστεύουµε ότι οι ευκαιρίες και οι υποσχέσεις ενός καλύτερου ψηφιακού µέλλοντος θα πρέπει γίνουν κτήµα όλων. Μέσα από τις δραστηριότητές µας, δεσµευόµαστε να εξασφαλίσουµε ότι οι πλέον ευάλωτοι δεν θα µείνουν πίσω σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι. Οι τεχνολογίες µας είναι εδώ και µπορούν να συµβάλουν στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσµατος που υπάρχει σήµερα, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να συνεισφέρουν πλήρως και ισότιµα στην κοινωνία.

  Είµαστε αποφασισµένοι να προωθήσουµε αυτές τις δεσµεύσεις µέσω της δραστηριότητάς µας στην Ελλάδα. Και πιστεύουµε ότι οι επενδύσεις µας σε δίκτυα και υπηρεσίες νέας γενιάς θα συµβάλουν σε αυτόν τον φιλόδοξο σκοπό. 

  - Αναφορικά με τις επενδύσεις, τι έχετε κάνει όλο αυτό το διάστημα και τι σχεδιάζετε για το μέλλον; 

  Η συγκεκριµένη συγκυρία είναι µάλλον ιστορική για τη Vodafone, καθώς ολοκληρώνουµε το µεγάλο επενδυτικό πρόγραµµα ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη δηµιουργία των πιο σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών και υποδοµών, το οποίο είχαµε ανακοινώσει το 2016. Και χρησιµοποιώ αυτή την προσέγγιση καθώς µέχρι το 2015 η Vodafone ήταν µια εταιρεία που παρείχε µόνο υπηρεσίες κινητής. Πλέον, έπειτα από δύο σηµαντικές εξαγορές –της hol και της cyta hellas-, την κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου οπτικών ινών, την επένδυση σε καινοτόµες υπηρεσίες νέας γενιάς και τον δικό µας ψηφιακό µετασχηµατισµό, αναπτυσσόµαστε σε όλα τα πεδία –σταθερή, τηλεόραση, Ιnternet of Τhings– και είµαστε ένας ολοκληρωµένος πάροχος τεχνολογίας. 

  Έχουµε ολοκληρώσει πρακτικά την κατασκευή των δικτύων οπτικών ινών µέχρι την καµπίνα (FTTC) που είχαµε αναλάβει να υλοποιήσουµε σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα επιταχύνουµε την κατασκευή των δικτύων οπτικών ινών µέχρι το σπίτι (FTTH) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Συνολικά, µε αυτά τα δίκτυα νέας γενιάς θα απευθυνθούµε σε 450.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Επίσης, µόλις ολοκληρώσαµε την κατασκευή δικτύων οπτικών ινών στους εσωτερικούς δακτυλίους των αστικών κέντρων στον Βύρωνα και τη Φρεαττύδα, επεκτείνοντας την εµπορική µας εµβέλεια, ενώ διερευνούµε και άλλες δυνατότητες επενδύσεων στα δίκτυα της σταθερής. 

  Παράλληλα, επενδύουµε µε συνέπεια στην τηλεόραση κι ενισχύουµε το Vodafone TV, µια µοναδική πλατφόρµα περιεχοµένου που συνδυάζει απεριόριστο θέαµα και µοναδικές λειτουργίες και διατίθεται σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως δικτύων και τεχνολογιών. Η διαρκής ενδυνάµωση του Vodafone TV µε ποιοτικό περιεχόµενο και σηµαντικές τεχνολογικές καινοτοµίες αποφέρει καρπούς, συµβάλλοντας στη διεύρυνση της πελατειακής του βάσης, µε 120.000 νοικοκυριά να εµπιστεύονται πλέον αυτή την τηλεοπτική µας πλατφόρµα. 

  Χάρης Μπρουμίδης μέσα

  - Τι αλλαγές θα πρέπει να περιμένουμε με την έλευση των δικτύων 5G στην Ελλάδα; 

  Το 5G δεν είναι απλώς ένας νέος αριθµός στο δίκτυο, αλλά το επόµενο µεγάλο βήµα στον τρόπο µε τον οποίο τα δίκτυά µας θα µπορούν να βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων. Για τη Vodafone τo 5G θα είναι ένα άλµα που θα δώσει νέες δυνατότητες που δεν υπήρχαν ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, όπως πολλαπλάσιες ταχύτητες, µηδενικές καθυστερήσεις, µεγαλύτερη χωρητικότητα και υψηλότερη αξιοπιστία σε σχέση µε τα υφιστάµενα δίκτυα. 

  Σε πλήρη ανάπτυξη, η οποία αναµένεται στα µέσα της επόµενης δεκαετίας, τα δίκτυα 5G θα επιτρέψουν την ολοκληρωµένη διάθεση εφαρµογών από το µέλλον, όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, ο διευρυµένος έλεγχος drones από το έδαφος, η αξιοποίηση τεχνολογιών Augmented και Virtual Reality στην εκπαίδευση και το εµπόριο, η εργασία από απόσταση και το ταυτόχρονο µαζικό streaming βίντεο υπερυψηλής ανάλυσης.  

  Κατά την άποψή µας, το 5G δεν θα φέρει µόνο µια νέα, απίστευτη εµπειρία υπηρεσίας, αλλά και θα οδηγήσει σε έκρηξη των εφαρµογών ΙοΤ σχεδόν σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας. Για τους καταναλωτές οι υψηλές ταχύτητες και οι µηδενικές καθυστερήσεις θα φέρουν µια νέα εµπειρία τόσο στο gaming και την ψυχαγωγία στο σπίτι όσο και στο Augmented και Virtual Reality, αλλάζοντας τον τρόπο µε τον οποίο επικοινωνούµε.

  Έτσι, το 5G υπόσχεται να γίνει καταλύτης µετασχηµατισµού. Η Vodafone έχει εντοπίσει αυτές οι αλλαγές να έρχονται στις έξυπνες πόλεις, στις εφαρµογές της βιοµηχανίας, στα µέσα µαζικής µεταφοράς, στην αγροτική παραγωγή και στο περιβάλλον. Θεωρούµε ότι ο ψηφιακός µετασχηµατισµός της δηµόσιας διοίκησης και των µεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα µπορεί να δηµιουργήσει προϋποθέσεις επιτάχυνσης της ανάπτυξης αυτών των δικτύων. To 5G θα είναι µια απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη των νέων εφαρµογών που θα φέρει η 4η βιοµηχανική επανάσταση και οι εκθετικές τεχνολογίες.

  - Έχει θέση η Ελλάδα στην 4η βιομηχανική επανάσταση;

  Φυσικά και έχει. Η χώρα οφείλει να επιταχύνει την πορεία της προς αυτή την κατεύθυνση και να εξοπλιστεί κατάλληλα µε τεχνογνωσία και τεχνολογίες. Η Ελλάδα πρέπει να συµµετάσχει ισότιµα σε αυτή την εξέλιξη, διότι κινδυνεύει να µείνει πίσω και να αποκτήσει µη αναστρέψιµη διαφορά σε σχέση µε την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι νέες αυτές τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα σε µικρούς οργανισµούς και περιφερειακές χώρες να ενισχυθούν και να πάνε πολλά βήµατα µπροστά. Άρα, η ευκαιρία µπροστά µας είναι τεράστια. Εµείς έχουµε συναίσθηση της ευθύνης που µας αναλογεί και πιστεύουµε ότι µπορούµε να υποστηρίξουµε την κοινωνία και την οικονοµία σε αυτήν τη µετάβαση µε σύγχρονες υπηρεσίες και ψηφιακά εργαλεία που θα επιταχύνουν την πορεία της Ελλάδας προς το αύριο της ψηφιακής οικονοµίας.

  - Τι περιθώρια ψηφιακού μετασχηματισμού έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις;

  Πρόσφατη έρευνα του οµίλου Vodafone έδειξε ότι και στη χώρα µας οι επιχειρηµατικοί ηγέτες διαπιστώνουν αυτό που αναγνωρίζουν και οι οµόλογοί τους στο εξωτερικό: Ότι τα πράγµατα στο επιχειρείν έχουν αλλάξει λόγω της τεχνολογικής εξέλιξής, εντοπίζοντας, µάλιστα, πέντε νέους κανόνες. 

  Σύµφωνα µε αυτούς, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι έτοιµες να ξαναχτίσουν εξολοκλήρου το µοντέλο λειτουργίας τους γύρω από τις µεταβαλλόµενες ανάγκες των πελατών τους. Επίσης, οφείλουν να επενδύσουν στον τεχνολογικό τους µετασχηµατισµό, να απευθυνθούν στους καταναλωτές µε έναν διαφορετικό και αποτελεσµατικό τρόπο και να επιτρέψουν στους πελάτες τους να εξατοµικεύσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Επίσης, οι ίδιοι οι επιχειρηµατικοί ηγέτες αναγνωρίζουν ότι δεν πρέπει να σταµατούν να εκπαιδεύονται και να αποκτούν γνώση σε νέα πεδία. 

  Έτσι, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων σε σχέση µε το εξωτερικό, εµείς αντιµετωπίζουµε την όποια απόσταση ως ευκαιρία για να κάνουµε το άλµα και να πάµε µπροστά. Βλέποντας τους εταιρικούς µας πελάτες –µικρούς, µεσαίους και µεγάλους–, διακρίνουµε ότι µια νέα γενιά αναλαµβάνει τα ηνία των επιχειρήσεων, αναγνωρίζει την αξία της επένδυσης στο ψηφιακό περιβάλλον και δεν διστάζει να ανατρέψει πάγιες πρακτικές, ώστε να υλοποιήσει τον ψηφιακό µετασχηµατισµό. Εάν οι ελληνικές επιχειρήσεις κινηθούν γρήγορα και πιάσουν τον ρυθµό της τεχνολογικής αλλαγής, θα διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητά τους και µια καλύτερη θέση στο µέλλον της οικονοµίας.

  * Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:06 08/12

  Οι κροίσοι που υποστηρίζουν την προεκλογική εκστρατεία του Joe Biden

  Τα συνολικά κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει ο Biden, ύψους 38 εκατ. δολ., υστερούν έναντι των ανταγωνιστών του, B. Sanders (75 εκατ.) και της El. Warren (60 εκατ.).

  08:04 08/12

  Πώς μπορείς να δημιουργήσεις μια πετυχημένη εφαρμογή για video streaming

  Εξοικονομήστε κεφάλαια, γνωρίστε το κοινό σας, να παρέχετε σε τακτική βάση πρωτότυπο περιεχόμενο και να είστε έτοιμοι να προσαρμοστείτε.

  10:05 07/12

  Γιατί οι μετοχές των Apple, Google, Nike έφτασαν σε νέα υψηλά επίπεδα-ρεκόρ

  Το βλέμμα της Wall Street επικεντρώνεται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας και στην καταληκτική ημερομηνία της 15ης Δεκεμβρίου.

  14:10 06/12

  H IPO της Saudi Aramco επιβεβαιώνει ότι η αξία της ξεπερνά εκείνη των Apple και Microsoft

  H Aramco τιμολόγησε τις μετοχές στο άνω άκρο του εύρους τιμής, οδηγώντας την αποτίμηση στα $1,7 τρισ.

  00:05 06/12

  Γιατί ο Elon Musk δεν έχει φράγκο στην τσέπη αν και δισεκατομμυριούχος

  Ο Elon Musk βρέθηκε την Τετάρτη σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, όπου κατέθεσε στο πλαίσιο της δίκης του για δυσφήμηση μέσω αναρτήσεών του στο twitter το 2018, στις οποίες αποκάλεσε έναν μη επώνυμο...

  15:29 05/12

  Σαμπάνια, LVMH, τυριά τα υποψήφια "θύματα" των Αμερικανικών δασμών στη Γαλλία

  Η απειλή Τραμπ για δασμούς έως 100% σε γαλλικά αγαθα, θα αυξήσει το κόστος δημοφιλών προϊόντων για τους Αμερικανούς καταναλωτές.

  07:59 05/12

  Black Friday και Cyber Monday δίνουν "μαθήματα" για το "κυνήγι" των καταναλωτών

  Μπορεί οι εκπτωτικές καμπάνιες των διαδικτυακών καταστημάτων να ξεκίνησαν φέτος πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά και να "έκλεψαν" ένα μέρος από τον καταναλωτικό ντόρο της Black Friday, ωστόσο τα τελικά...

  14:32 04/12

  Τι μας λέει για την αγορά η αποτυχία του τελευταίου deal του Buffett

  Η απόφαση του Buffett να μην μπει σε έναν πόλεμο προσφορών με την Apollo για την απόκτηση της Tech Data Corp., εγείρει ερωτήματα για το αν η χρηματιστηριακή αγορά στο σύνολό της είναι υπερτιμημένη.

  08:06 04/12

  Τα "30 κάτω των 30" κορυφαία "οικονομικά μυαλά" για το 2020

  Το Forbes παρουσιάζει την αφρόκρεμα της νέας γενιάς των traders και dealmakers του χρηματοοικονομικού τομέα, οι οποίοι παρότι δεν έχουν φτάσει ακόμη τα 30 κατέχουν εξέχουσες θέσεις στον χώρο. Τα...

  17:35 03/12

  Οι "30 Under 30" του 2020 με αριθμούς: Νέοι Αμερικανοί και Καναδοί που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον

  Αυτοί οι επιχειρηματίες μαθαίνουν σε ιούς να καταπολεμούν τον καρκίνο, αναπτύσσουν τεχνολογία για να βοηθήσουν τους αστροναύτες να αναπνέουν στον Άρη.

  08:07 03/12

  Forbes: Οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι επενδυτές της "Λίστας του Μίδα" για το 2019

  Η έκρηξη επενδυτικών κεφαλαίων προς τον ευρωπαϊκό τεχνολογικό κλάδο, έφερε ανακατατάξεις αλλά και τέσσερις νέες παρουσίες στη φετινή "Λίστα του Μίδα".

  18:37 02/12

  Αυτές τις μετοχές αγοράζουν οι insiders - Πρέπει να τις αγοράσετε κι εσείς;

  Ορισμένες μετοχές που "σνομπάρει" η αγορά, οι insiders φαίνεται να τις προτιμούν, πηγαίνοντας κόντρα στη γενικότερη τάση. Μήπως ξέρουν κάτι που οι υπόλοιποι επενδυτές αγνοούν;

  08:50 02/12

  Οι πολυτιμότερες ομάδες της F1: Ferrari και Mercedes κερδίζουν έδαφος

  Mercedes και Ferrari είναι οι αναμφισβήτητοι ηγέτες της F1, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι ξοδεύουν αφειδώς ώστε να εξασφαλίσουν πως οι ομάδες τους θα είναι άπιαστες στην πίστα. Αυτό...

  08:13 01/12

  Τα καλύτερα αυτοκίνητα της έκθεσης Los Angeles Auto Show 2019

  Νέα οχήματα από Ford, Audi, VW, Land Rover, Mini, Toyota, Lincoln, Aston Martin, Chevrolet, καθώς και το Cybertruck που παρουσιάστηκε στην Καλιφόρνια αλλά έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας.

  11:17 30/11

  "Ο Ιρλανδός" και πώς το Netflix αλλάζει την ιστορία του σινεμά

  To Netflix δεν παρεμβαίνει καθόλου στη δουλειά των σκηνοθετών, προσφέροντας συνεχώς την αμέριστη στήριξή του.

  18:41 29/11

  Ιστορικό ρεκόρ: Πάνω από τα 4,4 δισ. δολάρια την ημέρα των Ευχαριστιών οι online πωλήσεις στις ΗΠΑ

  Συγκριτικά, υπήρχαν μόνο οκτώ ημέρες μεταξύ 1 - 27 Νοεμβρίου που ξεπέρασαν ακόμη και τα 2 δισ. δολάρια. Τη Cyber Monday αναμένεται να καταγραφούν πωλήσεις κοντά στα 9,4 δισ. δολάρια.

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,1 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  106,8 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  106,2 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  87,7 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  74,5 δισ. $

  +0,0 εκ. $