Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Νοε-2019 16:01

  Ακόμη ένα φρικτό έτος για το επενδυτικό fund του Carl Icahn

  Ακόμη ένα φρικτό έτος για το επενδυτικό fund του Carl Icahn
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Nathan Vardi

  Η μακροχρόνια στρατηγική του θρυλικού trader της Wall Street, Carl Icahn, να τάσσεται κόντρα στην άνοδο των μετοχών εξακολουθεί να του στοιχίζει. Το επενδυτικό του fund "φλερτάρει" με ετήσιες απώλειες για τέταρτη φορά στο διάστημα των τελευταίων έξι ετών καθώς η χρηματιστηριακή αγορά κινείται ανοδικά.

  Το επενδυτικό fund του Icahn έχασε 7,3% το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου έχει απώλεια 15,6%,σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλε η Icahn Enterprises στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

  Σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ένα στέλεχος της Icahn Enterprises, ο Keith Cozza, δήλωσε ότι "η αρνητική απόδοση του επενδυτικού fund στο τρίτο τρίμηνο οφείλεται στις καθαρές ζημίες από τις θέσεις short σε μετοχικούς δείκτες και σε ορισμένες βασικές μακροπρόθεσμες θέσεις long σε μετοχές".

  Το μερίδιο που κατέχει από καιρό η Icahn Enterprises στην Herbalife –που είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη θέση του fund- έβλαψε τη συνολική απόδοση του Icahn από το trading φέτος. Η μετοχή έχει υποχωρήσει 24% το 2019. Αλλά το βασικό πρόβλημα για τον Icahn παραμένει η επίμονη απαισιοδοξία του για την πορεία του χρηματιστηρίου.

  Για χρόνια, ο Icahn ήταν σκεπτικός σχετικά με την εποχή της "αγοράς των ταύρων" στις μετοχές. Το hedging του χαρτοφυλάκιό του στηρίζεται σε θέσεις short κόντρα σε μετοχικούς δείκτες. Αυτή η αναμονή για πτώση των μετοχών συνέβαλε σε τρία διαδοχικά έτη απωλειών, συμπεριλαμβανομένων μιας πτώσης 20% το 2016 και μιας πτώσης 18% το 2015.

  Πέρυσι, με την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά να καταρρέει το φθινόπωρο, το επενδυτικό ταμείο του Icahn επιτέλους επωφελήθηκε από τις θέσεις short και ολοκλήρωσε το 2018 με άνοδο 7,9% όταν την ίδια στιγμή άλλοι traders έχαναν χρήματα. Αλλά το χρηματιστήριο έχει ανακάμψει δυναμικά το 2019.

  Παρ 'όλα αυτά, ο Icahn εμμένει στις θέσεις short. Η Icahn Enterprises δήλωσε την Τρίτη ότι το επενδυτικό κεφάλαιο του Icahn εξακολουθεί να είναι αμυντικά τοποθετημένο με καθαρή έκθεση short 16%.

  Στα 83 του, ο Icahn παραμένει ενθουσιασμένος με τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Αλλά ο δισεκατομμυριούχος trader επιλέγει να αλλάξει τη ζωή του. Έχοντας περάσει μια ολόκληρη ζωή στη Νέα Υόρκη, ο Icahn μετακομίζει στο Μαϊάμι και μάλιστα έχει αρχίσει να σκέφτεται το ζήτημα διαδοχής και το ενδεχόμενο να παραδώσει τα ηνία στο γιο του, Brett. Για την ώρα, ωστόσο, ο Icahn εξακολουθεί να ηγείται της επενδυτικής του δραστηριότητας.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  110,5 δισ. $

  -819,8 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  107,0 δισ. $

  -117,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  106,4 δισ. $

  +49,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  87,0 δισ. $

  -139,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  70,4 δισ. $

  -446,9 εκ. $