Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Νοε-2019 11:26

  Το Facebook εξακολουθεί να διαρρέει δεδομένα ένα χρόνο μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

  Το Facebook εξακολουθεί να διαρρέει δεδομένα ένα χρόνο μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Michael Nuñez

  Το Facebook ανακοίνωσε αργά την Τρίτη (ώρα ΗΠΑ) ότι περίπου 100 προγραμματιστές ενδέχεται να έχουν αποκτήσει παράτυπα πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών, τα οποία περιλαμβάνουν ονόματα και εικόνες προφίλ ατόμων από ορισμένες ομάδες του Facebook.

  Η εταιρεία εξήγησε σε δημοσίευση σε ιστολόγιό της ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογών streaming διατηρούσαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες μελών ομάδων του Facebook για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι σκόπευε η εταιρία.

  Η εταιρεία δεν περιέγραψε λεπτομερώς τον τύπο των δεδομένων στα οποία υπήρχε παράτυπη πρόσβαση πέρα ​​από τα ονόματα και τις φωτογραφίες και δεν αποκάλυψε τον αριθμό των χρηστών που επηρεάστηκαν από τη διαρροή.

  Το Facebook περιόρισε τα API (Automatic Programming Interface) του - τα οποία παρέχουν σε εφαρμογές τη δυνατότητα να διασυνδέονται με δεδομένα του Facebook - τον Απρίλιο του 2018, μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica που είχε λάβει χώρα έναν μήνα νωρίτερα. Ο στόχος ήταν να περιοριστούν οι τρόποι με τους οποίους οι προγραμματιστές θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων από χρήστες του Facebook.

  Οι σαρωτικές αλλαγές της εταιρείας, ωστόσο, αποδείχτηκαν σχετικά αναποτελεσματικές. Πάνω από έναν χρόνο μετά την απαγόρευση πρόσβασης στα API, η εταιρεία συνεχίζει να ανακοινώνει νέες διαρροές δεδομένων.

  "Παρόλο που δεν έχουμε παρατηρήσει στοιχεία κατάχρησης, θα τους ζητήσουμε να διαγράψουν δεδομένα μελών που ενδεχομένως έχουν διατηρήσει και θα διεξαγάγουμε ελέγχους για να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι διαγραφές", ανέφερε η Facebook, σε ανακοίνωσή του.

  Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι επικοινώνησε με 100 συνεργαζόμενους με την εταιρεία προγραμματιστές, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν αποκτήσει παράτυπα πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών και αναφέρει ότι τουλάχιστον 11 από αυτούς απέκτησαν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα εντός των τελευταίων 60 ημερών.

  Η Facebook εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες είναι σε θέση να συλλέγουν πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα σχετικά με τους χρήστες του από την περίοδο που οι New York Times αποκάλυψαν ότι η συμβουλευτική εταιρεία για πολιτικές καμπάνιες Cambridge Analytica συγκέντρωσε δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών. Η Facebook δήλωσε αργότερα ότι η επιχείρηση που συνδέθηκε με την καμπάνια του νυν προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενδεχομένως να απέκτησε παράτυπα πρόσβαση σε δεδομένα 87 εκατ. χρηστών.

  Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (ΟΕΕ) των ΗΠΑ επέβαλε στην Facebook πρόστιμο ύψους 5 δισ. δολαρίων ως αποτέλεσμα της παραβίασης. Στο πλαίσιο της 20ετούς συμφωνίας ανάμεσα στα δύο μέρη, η Facebook έρχεται αντιμέτωπη με νέες κατευθυντήριες γραμμές για το πώς να χειρίζεται τις διαρροές προσωπικών δεδομένων.

  "Το νέο πλαίσιο βάσει της συμφωνίας μας με την ΟΕΕ σημαίνει περισσότερη λογοδοσία και διαφάνεια ως προς τον τρόπο κατασκευής και συντήρησης προϊόντων", ανέφερε ο υπεύθυνος εταιρικών σχέσεων του Facebook, Konstantinos Papamiltiadis, σε ανάρτησή του.

  "Καθώς εργαζόμαστε επ' αυτής της διαδικασίας, αναμένουμε παραδείγματα όπως εκείνα ομάδων API, με βάση τα οποία μπορούμε να βελτιωθούμε. Να είστε σίγουροι ότι είμαστε δεσμευμένα σε αυτό το έργο και στην υποστήριξη των χρηστών της πλατφόρμας μας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  110,5 δισ. $

  -819,8 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  107,0 δισ. $

  -117,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  106,4 δισ. $

  +49,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  87,0 δισ. $

  -139,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  70,4 δισ. $

  -446,9 εκ. $