Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Νοε-2019 17:22

  Ακόμα ένα χτύπημα για την Boeing: Βρέθηκαν ρωγμές σε δεκάδες αεροσκάφη 737 NG

  Ακόμα ένα χτύπημα για την Boeing: Βρέθηκαν ρωγμές σε δεκάδες αεροσκάφη 737 NG
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Isabel Togoh

  Κεφαλίδα: H μεγαλύτερη κατασκευάστρια αεροσκαφών του κόσμου, η Boeing, ήρθε αντιμέτωπη με άλλο ένα χτύπημα, καθώς ανακοίνωσε ότι μέχρι και 50 από τα αεροσκάφη 737 NG -προκάτοχος του 737 MAX- έχουν τεθεί σε ακινησία, καθώς αρκετές εταιρείες ανακάλυψαν ρωγμές στα αεροσκάφη τους.

  - Η Qantas της Αυστραλίας είναι η τελευταία αεροπορική εταιρία που παρόπλισε ένα από τα 737 NG αεροσκάφη της, λόγω της συγκεκριμένης αιτίας και ξεκίνησε να επιθεωρεί και τα άλλα 32 που διαθέτει, διαβεβαιώνοντας όμως τους επιβάτες της ότι δεν πρέπει να ανησυχούν. Ο επικεφαλής μηχανικός της εταιρείας, Chris Snook, δήλωσε: "Δεν θα χρησιμοποιούσαμε ποτέ αεροσκάφος εκτός αν ήταν απολύτως ασφαλές να πετάξει".

  - Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι αρχές της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι εννέα αεροσκάφη παροπλίστηκαν, πέντε από τα οποία τα χειριζόταν η Korean Air. Η Southwest Airlines και η Gol Linhas Aéreas της Βραζιλίας, έχουν επίσης κρατήσει στο έδαφος μερικά από τα 737 των στόλων τους, για την πραγματοποίηση επειγουσών επιθεωρήσεων.

  - Οι ινδονησιακές αεροπορικές εταιρείες Sriwijaya Air και Garuda Indonesia Airways ακύρωσαν τις πτήσεις σε τρία 737 NG, για το ίδιο θέμα, ενώ η Lion Air, στην οποία ανήκε το αεροσκάφος 737 MAX που είχε το φριχτό δυστύχημα πριν από ένα χρόνο, βρήκε ρωγμές σε δύο από τα 737 NG αεροσκάφη της.

  - Σύμφωνα με το AFP, η Boeing αναφέρει ότι το 5% των 1.000 αεροσκαφών που επιθεωρήθηκαν μέχρι τώρα είχαν ρωγμές και βρίσκονται υπό επισκευή.

  Βασικό υπόβαθρο: Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές διέταξαν την επιθεώρηση εκατοντάδων αεροσκαφών 737 NG στις ΗΠΑ, τα οποία είχαν ολοκληρώσει περισσότερες από 30.000 απογειώσεις και προσγειώσεις (ή κύκλους), αφού η κατασκευάστρια εταιρεία ανέφερε προβλήματα με το κομμάτι που ενώνει την άτρακτο με τα φτερά. Όμως, το αεροσκάφος της Qantas, το οποίο πρόσφατα είχε τεθεί εκτός ταξιδιών, είχε πετάξει λιγότερο από 27.000 μίλια, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, ενώ κανένα από τα 737 NG της δεν είχε ολοκληρώσει 30.000 κύκλους. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας επιδιώκει τώρα να διευρύνει τον αριθμό των 737 NG που θα επιθεωρηθούν.

  Θέματα με το 737 NG θα είναι ιδιαίτερα ανεπιθύμητα, καθώς η Boeing πασχίζει για τη βελτίωση της φήμης της όσο αφορά στο θέμα της ασφαλείας, μετά από δύο συντριβές αεροσκαφών, που μάλιστα αφορούν το ίδιο μοντέλο: το 737 MAX, τα οποία σκότωσαν 346 άτομα. Ο στόλος 737 Max έχει παροπλιστεί από τον Μάρτιο και δεν αναμένεται να πετάξει πάλι μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 το νωρίτερο. Η Boeing έχει αντιμετωπίσει  σημαντικές οικονομικές ζημίες και έχει απολύσει ένα από τα κορυφαία στελέχη της, τον Kevin McAllister. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Dennis Muilenberg, αντιμετώπισε σκληρή ανάκριση από την Επιτροπή Μεταφορών της βουλής, την Τετάρτη.

  Πρόσθετο γεγονός: Η πρώτη πτήση αεροσκαφών 737 NG (Next Generation) ήταν το 1997. Περισσότερα από 7.000 μοντέλα έχουν πουληθεί σε πολλές αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  110,5 δισ. $

  -819,8 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  107,0 δισ. $

  -117,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  106,4 δισ. $

  +49,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  87,0 δισ. $

  -139,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  70,4 δισ. $

  -446,9 εκ. $