Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Οκτ-2019 13:28

  Το Libra καταρρέει αλλά όχι τα μεγάλα κρυπτονομίσματα -Τι συμβαίνει

  Το Libra καταρρέει αλλά όχι τα μεγάλα κρυπτονομίσματα -Τι συμβαίνει
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Panos Mourdoukoutas

  Το Libra συνετρίβη -αλλά τα μεγάλα κρυπτονομίσματα που υποτίθεται ότι θα συντρίβονταν μαζί του έχουν επιδοθεί σε ράλι, εκπλήσσοντας πολλούς παρατηρητές της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

  Προφανώς, κάτι μας λείπει εδώ, και ο προσδιορισμός του είναι σημαντικός για να προβλέψουμε εάν το πρόσφατο ράλι στα μεγάλα κρυπτονομίσματα θα έχει αντοχές.

  Όταν η Facebook και οι εταίροι της ανακοίνωσαν το σχέδιο "Libra" πριν από λίγους μήνες, δημιούργησαν ένα θετικό κλίμα στα social media για τα ψηφιακά νομίσματα πυροδοτώντας ένα ισχυρό ράλι που έστειλε το bitcoin ξανά πάνω από τα 10.000 δολάρια. Άλλα κρυπτονομίσματα πήραν την ανιούσα, ακολουθώντας το bitcoin.

  Ποια ήταν η σύνδεση; Ο συσχετισμός των ψηφιακών νομισμάτων με μια μεγάλη εταιρεία όπως η Facebook μπορούσε να προσδώσει αξιοπιστία και διαφάνεια στα μεγάλα κρυπτονομίσματα. Θα μπορούσε επίσης να τα βοηθήσει να εξασφαλίσουν ευνοϊκές κυβερνητικές ρυθμίσεις, το οποίο με τη σειρά του θα τόνωσε περαιτέρω τη δημόσια εμπιστοσύνη.

  Η διαφάνεια και η αξιοπιστία είναι σημαντικές για να βοηθήσουν τα μεγάλα κρυπτονομίσματα να κερδίσουν "πρώιμους χρήστες", μια βασική ομάδα που έχει ανάγκη κάθε προϊόν για να φτάσει στο "σημείο καμπής" -στη μαζική αγορά χρηστών.

  "Είτε το αγαπούν, είτε το μισούν, το Libra προσφέρει τεράστιο όφελος στην ευρεία υιοθέτηση των κρυπτοσυστημάτων", είχε δηλώσει ο ο Daniel P. Simon, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Vested.

  Δυστυχώς για τους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Το σχέδιο Libra καταρρέει, καθώς οι βασικοί εταίροι το εγκαταλείπουν και οι κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές δείχνουν αποφασισμένες να τραβήξουν εντελώς την πρίζα του.

  Αυτή είναι τουλάχιστον η εντύπωση που αποκομίζει κανείς από τις ακροάσεις ενώπιον του Κογκρέσου την περασμένη εβδομάδα.

  Εξού και γιατί τα μεγάλα κρυπτονομίσματα σημείωσαν μεγάλες απώλειες στην αρχή της εβδομάδας, όταν ξεκίνησαν αυτές οι ακροάσεις.

  Στη συνέχεια, προς τα τέλη της εβδομάδας, τα μεγάλα κρυπτονομίσματα επιδόθηκαν σε ένα μεγάλο ράλι, το οποίο θύμισε τις παλιές καλές ημέρες του 2016.

  Τι συνέβη εδώ; Μια σειρά από πράγματα.

  Το ένα είναι ότι μπορεί ορισμένοι επενδυτές κρυπτονομισμάτων να είναι πολύ απαισιόδοξοι για το μέλλον του Libra. "Το Libra βρίσκεται σε επισφαλή θέση αλλά δεν έχει πεθάνει ακόμη", λέει ο Simon. "Μην ξεγράφετε ακόμα το Libra - το Facebook έχει πάνω από το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού στις πλατφόρμες του, με σημαντικούς πόρους στη διάθεσή του για να παλέψει για το μέλλον του Libra".

  Ίσως επίσης ήταν αυτή η συνειδητοποίηση που άλλαξε την πορεία των κρυπτονομισμάτων, σε μια αγορά όπου έχουν εκδηλωθεί εκτεταμένες ρευστοποιήσεις και υπάρχει περιθώριο ανόδου.

  Και έπειτα υπάρχει και η Wall Street, η οποία είχε τοποθετήσει στοιχήματα short εναντίον του Bitcoin.

  Και υπάρχει και η επερχόμενη μείωση κατά το ήμισυ (halving) του Bitcoin, η οποία είναι συνήθως ένας bullish καταλύτης για το Bitcoin και άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  110,5 δισ. $

  -819,8 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  107,0 δισ. $

  -117,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  106,4 δισ. $

  +49,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  87,0 δισ. $

  -139,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  70,4 δισ. $

  -446,9 εκ. $