Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 26-Οκτ-2019 13:18

  Μετά την πρόσκαιρη πτώση, ο Jeff Bezos είναι ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος

  Μετά την πρόσκαιρη πτώση, ο Jeff Bezos είναι ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Angel Au-Yeung

  Κάποιες φορές είναι δύσκολο να γονατίσεις έναν γίγαντα.

  Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, έχασε για λίγο την πρωτοκαθεδρία του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, μετά τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι μετοχές της Amazon σημείωσαν απώλειες 7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μειώνοντας τη συνολική περιουσία του Bezos στα 103,9 δισ. δολάρια. Αυτό τον κατέταξε στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους στον κόσμο και No1 έγινε ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, με περιουσία 105,8 δισ. δολαρίων. 

  Ωστόσο, οι απώλειες των μετοχών της Παρασκευής δεν ήταν τόσο μεγάλες όσο της Πέμπτης, με αποτέλεσμα οι μετοχές να χάσουν ποσοστό 1% και να διαπραγματευτούν στα 1.760,78 δολάρια την Παρασκευή. Ως εκ τούτου, η περιουσία του Jeff Bezos ανήλθε στα 109,9 δισ. δολ., επιστρέφοντας στην κορυφή των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη. Ο Bill Gates επέστρεψε στη δεύτερη θέση, ακολουθώντας τον Bezos με 4,1 δισ. δολ. λιγότερα και συνολική περιουσία 105,8 δισ. δολ.

  Είναι πολύ πιθανόν ο Bezos να ξαναχάσει την πρωτοκαθεδρία καθώς η Amazon συνεχίζει να επενδύει σε υποδομές που θα υποστηρίζουν την "αποστολή προϊόντων σε μία ημέρα" - μια υπηρεσία που ελπίζει να γίνει δεδομένη για όλα τα μέλη του Amazon Prime.

  Η εταιρεία, στα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου τον Ιούλιο, ανακοίνωσε πως έχει διαθέσει πάνω από 800 εκατ. δολάρια για την υπηρεσία "αποστολή σε μία ημέρα". Δεν ανακοίνωσε όμως πόσα έχει ξοδέψει για την ίδια υπηρεσία στο τρίτο τρίμηνο, αλλά την Πέμπτη ανέφερε πως θα επενδύσει 1,5 δισ. δολ. στο τέταρτο τρίμηνο για την επέκταση του προγράμματος διανομής-αποστολής και μεταφοράς προϊόντων της.

  Η περιουσία του Bezos είναι άμεσα εξαρτώμενη από τις επιδόσεις της εταιρείας που ίδρυσε, σε αντίθεση με τον Gates που συνίδρυσε τη Microsoft το 1975, αλλά πλέον έχει αποδεσμευτεί από αυτήν. Ο Gates κατέχει λίγο πάνω από το 1% της Microsoft, ενώ έχει επενδύσει σε έναν συνδυασμό μετοχών και άλλων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  110,5 δισ. $

  -819,8 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  107,0 δισ. $

  -117,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  106,4 δισ. $

  +49,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  87,0 δισ. $

  -139,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  70,4 δισ. $

  -446,9 εκ. $