Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 12-Οκτ-2019 10:54

  Η Visa βγαίνει από την Ένωση του Libra, του κρυπτονομίσματος του Facebook

  Η Visa βγαίνει από την Ένωση του Libra, του κρυπτονομίσματος του Facebook
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Michael del Castillo

  Η Visa επιβεβαίωσε ότι αποχωρεί από την Ένωση του Libra, την οποία ξεκίνησε το Facebook νωρίτερα μέσα στη χρονιά για να διαχειρίζεται και να ελέγχει το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

  Η είδηση της εξόδου της Visa από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση έρχεται μετά τις αποχωρήσεις και άλλων σημαντικών εταιρειών από τη νεότευκτη κοινοπραξία ελέγχου του libra.

  Μάλιστα, χθες Παρασκευή οι eBay, Stripe και Mastercard, σύμφωνα με πληροφορίες, αποχώρησαν από την Ένωση του Libra, ενώ μέσα στην εβδομάδα το PayPal είχε ήδη εγκαταλείψει την οργάνωση.

  "Η Visa αποφάσισε να μην ενταχθεί στην Ένωση του Libra προς το παρόν. Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την κατάσταση και η τελική μας απόφαση θα καθοριστεί από μια σειρά παραγόντων, όπως η ικανότητα της Ένωσης να ικανοποιήσει πλήρως τις προσδοκίες των ρυθμιστικών αρχών και της αγοράς. Το ενδιαφέρον της Visa για το libra ξεκινά από την πεποίθησή μας πως ένα καλά ρυθμισμένο δίκτυο blockchain θα μπορούσε να επεκτείνει την αξία των ασφαλών συναλλαγών σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες", τόνισε η Visa σε ανακοίνωσή της.

  Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Libra Association ξεκίνησε από το Facebook με σκοπό την ανάπτυξη ενός ανοιχτού τύπου κώδικα ο οποίος στη συνέχεια θα ενδυνάμωνε το κρυπτονόμισμα. Αν και ο κώδικας θα ήταν ανοιχτός για όλους, μόνο τα μέλη της Ένωσης του Libra θα μπορούσαν να ελέγχουν τις συναλλαγές και να κερδίζουν από αυτές.

  Το κρυπτονόμισμα libra, που αναμένεται να γίνει διαθέσιμο το 2020, έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί όπως τα bitcoin και ethereum, αλλά οι συναλλαγές θα είναι δημόσιες, κάτι που θα το κάνει πιο ελκυστικό. Επίσης, θα υποστηρίζεται από περιουσιακά στοιχεία όπως το δολάριο και τα κρατικά ομόλογα. Θεωρητικά, τα περιουσιακά στοιχεία που θα υποστηρίζουν το κρυπτονόμισμα θα αποδίδουν μερίσματα τα οποία θα εισπράττουν τα μέλη της Ένωσης του Libra.

  Οι αντιδράσεις από διάφορες κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες είναι ποικίλες. Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει την ιδέα, ενώ Γαλλία και Γερμανία κρατούν μεγαλύτερη απόσταση, καθώς ανησυχούν πως μπορεί να υποβαθμιστεί η νομισματική πολιτική που ακολουθούν οι τράπεζές τους.

  Ο David Marcus, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής του προγράμματος του Facebook για το κρυπτονόμισμα, έχει ήδη παρουσιαστεί στο Κογκρέσο για να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, ενώ ο Mark Zuckerberg πρόκειται να καταθέσει μέσα στον Οκτώβριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  110,1 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,5 δισ. $

  -3,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  99,3 δισ. $

  -1.300,1 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,1 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  69,8 δισ. $

  -433,9 εκ. $