Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Οκτ-2019 15:06

  Γιατί η μετοχή της Netflix μπορεί να ανακάμψει το γ' τρίμηνο, παρά τις προβλέψεις

  Γιατί η μετοχή της Netflix μπορεί να ανακάμψει το γ' τρίμηνο, παρά τις προβλέψεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Sergei Klebnikov

  Με τα αποτελέσματα της Netflix για το γ' τρίμηνο του έτους να αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η εταιρεία μοιάζει έτοιμη να ανακάμψει μετά από ένα δύσκολο διάστημα μερικών μηνών, δείχνοντας στην Wall Street ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό και να σταθεί στο ύψος της στο πλαίσιο των "πολέμων" του streaming.

  Κάποτε μια μετοχή με τεράστια δυναμική εντός του τεχνολογικού κλάδου, που ωθούσε το σύνολό του υψηλότερα, η μετοχή της Netflix, η οποία διαπραγματεύεται περί τα 280 δολάρια, έχει μείνει ουσιαστικά στάσιμη από τις αρχές του 2019 - για την ακρίβεια σημειώνει οριακή πτώση 0,05%.

  Η μετοχή έχει χάσει το 30% της αξίας της από τα μέσα Ιουλίου, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να την εγκαταλείπουν μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της εταιρείας στο β' τρίμηνο, στα οποία διεφάνη πτώση του αριθμού των συνδρομητών στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά από το 2011.

  Μολονότι στο β' τρίμηνο τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 26%, η αύξηση αυτή ήταν λιγότερο δυναμική σε σχέση με εκείνη του 40%, την ίδια περίοδο του 2018.

  Η επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων της εταιρείας, καθώς και της αύξησης των συνδρομητών είναι δείγμα όξυνσης του "πολέμου" των ανταγωνιστών του streaming: o CEO της Netflix, Reed Hastings, παραδέχθηκε το γεγονός τον περασμένο μήνα, προειδοποιώντας ότι έρχεται εποχή "σκληρού ανταγωνισμού", κυρίως με τις πλατφόρμες της Apple και της Disney.

  Τα Disney+ και Apple TV+ είναι και τα δύο φθηνότερα του Netflix και εντείνουν τον ανταγωνισμό για μερίδια στην αγορά του streaming.

  Την Πέμπτη, η μετοχή της Netflix σημείωσε άνοδο περί το 5%, εν μέρει λόγω της επαναβεβαιωμένης εμπιστοσύνης των αναλυτών της Goldman Sachs, οι οποίοι εκτιμούν ότι η απομάκρυνση του Netflix από την πρώτη θέση των επιλογών των καταναλωτών περιεχομένου streaming δεν είναι ιδιαίτερα πιθανή.

  Οι αναλυτές στην Wall Street είναι γενικά αισιόδοξοι για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Netflix: η μετοχή έχει 31 συστάσεις "buy", 10 συστάσεις "hold" και 4 συστάσεις "sell", σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg.

  Ο αναλυτής της UBS, Eric Sheridan, "χαμήλωσε" πρόσφατα την τιμή-στόχο στα 370 δολ. από 420 δολ. ανά μετοχή, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση "buy". Μολονότι εκτιμά ότι βραχυπρόθεσμα η μετοχή θα έχει μεγάλες διακυμάνσεις, εξαιτίας αδύναμων αγορών όπως η Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Sheridan αναμένει προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης μακροπρόθεσμα.

  Ο αναλυτής της Goldman Sachs, Heath Terry, επίσης μείωσε την τιμή-στόχο στα 360 δολ., ωστόσο επιβεβαίωσε τις θετικές προοπτικές της Netflix χάρη στην "επερχόμενη εποχική ανοδική τάση στην αύξηση συνδρομών” και το ισχυρό περιεχόμενό του για το υπόλοιπο του έτους.

  Ο αναλυτής της Piper Jaffray, Michael Olson, θέτει ως τιμή-στόχο για τη μετοχή της Netflix τα 440 δολ. ανά μετοχή, επικαλούμενος και εκείνος "το πιο ανταγωνιστικό περιεχόμενο που έρχεται” στο γ' τρίμηνο. Τα views των τρέιλερ για παραγωγές του ίδιου του Netflix έχουν αυξηθεί κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σημειώνει, χάρη στην επιστροφή ιδιαίτερα δημοφιλών σειρών, όπως η 3η σεζόν του Stranger Things.

  Οι αναλυτές, τέλος, της CreditSights, Hunter Martin και Jordan Chalfin, οι οποίοι παραδέχονται ότι ο μελλοντικός ανταγωνισμός αποτελεί διαφαινόμενο κίνδυνο, υπογραμμίζουν: "Παρά την σύσταση underperform, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν είμαστε οπαδοί της θεωρίας του ‘Debtflix’ (σ.σ. της θεωρίας ότι το Netflix βαδίζει προς βέβαιη χρεοκοπία)".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  110,1 δισ. $

  -1.148,2 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,5 δισ. $

  -311,7 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  99,3 δισ. $

  -860,3 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,1 δισ. $

  -222,6 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  69,6 δισ. $

  -1.174,2 εκ. $