Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Οκτ-2019 17:19

  Η Boeing ετοιμάζει επένδυση 20 εκατ. δολαρίων στην Virgin Galactic του Branson

  Η Boeing ετοιμάζει επένδυση 20 εκατ. δολαρίων στην Virgin Galactic του Branson
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Alex Knapp

  Την Τρίτη το πρωί, η Boeing ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει 20 εκατομμύρια δολάρια στην Virgin Galactic, την εταιρεία διαστημικού τουρισμού που ίδρυσε ο Richard Branson.

  Η Virgin Galactic βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της ολοκλήρωσης μιας συμφωνίας αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την οποία θα συγχωνευθεί με την Social Capital Hedosophia, και η εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Αυτό αναμένεται να συμβεί πριν από το τέλος του 2019. Η επένδυση της Boeing θα προκύψει ως αποτέλεσμα της αγοράς μετοχών στην οντότητα που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

  Και οι δύο εταιρείες ετοιμάζονται να στείλουν ανθρώπους στο διάστημα τους επόμενους μήνες. Η Virgin Galactic εκτέλεσε με επιτυχία την πρώτη υποτροχιακή πτήση με τους αστροναύτες της και ετοιμάζεται για τις πρώτες εμπορικές υποτροχιακές πτήσεις. Τον Αύγουστο, η εταιρεία αποκάλυψε το εσωτερικό του νέου διαστημοπλοίου της. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει πουλήσει 603 εισιτήρια για πτήσεις με τα διαστημόπλοια της και δήλωσε ότι θα επαναλάβει την πώληση των εισιτηρίων μόλις ξεκινήσει τις εμπορικές της δραστηριότητες.

  Η Boeing εργάζεται επί του παρόντος στην διαστημική κάψουλα Starliner, η οποία αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη NASA. (Η SpaceX του Elon Musk αναπτύσσει επίσης μια κάψουλα για τη NASA με το ίδιο πρόγραμμα). Όταν ολοκληρωθεί, η κάψουλα προορίζεται να μεταφέρει αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τερματίζοντας την εξάρτηση του διαστημικού οργανισμού από τα ρωσικά διαστημικά οχήματα για τη μεταφορά αστροναυτών πέρα ​​δώθε. Η εταιρεία αναμένεται να κάνει την πρώτη τροχιακή δοκιμαστική πτήση του Starliner σύντομα, αν και δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  108,2 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,5 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,1 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,2 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,2 δισ. $