Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Οκτ-2019 18:41

  Η αναβάθμιση του Samsung Galaxy S11 που θα μπορούσε να αφήσει το iPhone 11 πολύ πίσω

  Η αναβάθμιση του Samsung Galaxy S11 που θα μπορούσε να αφήσει το iPhone 11 πολύ πίσω
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Davey Winder

  Με τα Galaxy Note 10 and S10 να έχουν παρουσιαστεί και να έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούνται, τα ερωτήματα στρέφονται πλέον στο τι θα φέρει η Samsung με τη νέα γενιά των Galaxy. Στο θέμα της ασφάλειας, προκύπτει μια σοβαρά εκπληκτική πιθανότητα για το Galaxy S11, η οποία αν εξελιχθεί σε πραγματικότητα, θα μπορούσε να κάνει το iPhone 11, να φαίνεται ότι έχει μείνει πολύ πίσω στο συγκεκριμένο θέμα. Ξεχάστε τη χρήση ΡΙΝ ή δαχτυλικού αποτυπώματος, πόσω μάλλον το αβέβαιο σάρωμα του προσώπου. Πώς ακούγεται το "ταυτοποίηση δύο παραγόντων (2FA) με μία κίνηση, κατά το ξεκλείδωμα";

  Πώς εξελίσσει η Samsung την ασφάλεια του Galaxy;

  Μια αίτηση για κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας, που υπέβαλε η Samsung στη Νότια Κορέα, με όνομα "ηλεκτρονική συσκευή που περιλαμβάνει αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος και τρόπος λειτουργίας αυτού", έχει πλέον δημοσιευθεί και μπορεί να υποδηλώνει ότι το μέλλον της ασφάλειας των Galaxy επαφίεται στο συνδυασμό δοκιμασμένων και ελεγμένων τεχνολογιών.

  Η εισαγωγή του in-display αισθητήρα αποτυπωμάτων, όπως στο Galaxy S10, για παράδειγμα, παρέχει την πρώτη ένδειξη για την κατεύθυνση στην οποία κινείται η Samsung στο θέμα της ταυτοποίησης του χρήστη. Δηλαδή, μπροστά και κέντρο και όχι στο πίσω μέρος ή στο κάτω μέρος της οθόνης. Αυτό ανοίγει την πόρτα σε μια καινοτόμο και, δυνητικά, πολύ πιο ασφαλή μέθοδο ελέγχου ταυτότητας του χρήστη, κατά το ξεκλείδωμα του smartphone ή το άνοιγμα μιας εφαρμογής: "2FA σε μία μόνο ενέργεια χρήστη". Εντάξει, ακούγεται αδύνατο καθώς ολόκληρο το νόημα του "2FA" είναι εκεί ακριβώς, στο όνομα· δύο παράγοντες. Προσθέτοντας έναν δεύτερο παράγοντα στην εξίσωση ασφαλείας, βελτιώνετε εκθετικά την ασφάλεια της διαδικασίας επαλήθευσης ταυτότητας. Για παράδειγμα, μπορείτε να εισαγάγετε έναν κωδικό PIN ή έναν κωδικό πρόσβασης, ως τον πρώτο παράγοντα και, στη συνέχεια, έναν κωδικό πρόσβασης, μίας φοράς, που δημιουργείται από μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας ή το δακτυλικό σας αποτύπωμα, ως τον δεύτερο.

  Πώς θα μπορούσε να δουλέψει αυτό στο Galaxy S11;

  Αυτό που προσπαθεί να προστατεύσει η εν λόγω πατέντα της Samsung είναι μια τεχνολογία, που επιτρέπει την ανάγνωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του χρήστη, καθώς αυτός εισάγει έναν κωδικό PIN. Αυτό είναι ένα από αυτά τα "γιατί κανείς δεν το σκέφτηκε πιο πριν". Φυσικά, πολλά μπορεί να έχουν σκεφτεί, αλλά η εφαρμογή τους, είναι εκεί όπου αρχίζουν τα προβλήματα. Η Samsung εμμέσως το παραδέχεται, στην αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, καθώς αυτή καλύπτει πολλές πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος της αντιστοίχισης του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων με την τοποθέτηση των δακτύλων στην οθόνη, κατά την εισαγωγή ενός PIN, ενός μοτίβου ή ακόμα και ενός κωδικού πρόσβασης.

  Μια από τις λύσεις θα μπορούσε, σύμφωνα με το GalaxyClub, να είναι μια μέθοδος "ανακατεύθυνσης" ή μετακίνησης των αριθμών του PIN σας, πάνω από μία συγκεκριμένη θέση αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν πολλοί αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων, ένας κάτω από κάθε ψηφίο, στο αριθμητικό πληκτρολόγιο. Η SamMobile, εν τω μεταξύ, επισημαίνει ότι, μια πιο φυσική μέθοδος, θα μπορούσε να είναι η χρήση ενός μεγαλύτερου αισθητήρα, που θα μπορεί να διαβάσει τα δακτυλικά αποτυπώματα σας, οπουδήποτε μέσα στην περιοχή εισαγωγής στοιχείων ελέγχου ταυτότητας. Εκτός από την παροχή πιο φυσικής εμπειρίας διεπαφής χρήστη, αυτή η λύση θα ανοίξει επίσης τις πόρτες της ασφαλούς επαλήθευσης, όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί την επαλήθευση μέσω μοτίβου ή κωδικού πρόσβασης. Δυστυχώς, θα απαιτούσε επίσης έναν αισθητήρα αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της οθόνης.

  Το πρόβλημα με τον μεγάλο αισθητήρα

  Αν και έχουν ήδη υπάρξει φήμες για έναν μεγαλύτερο αισθητήρα για δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη (FOD), που θα έρθει με το Galaxy S11, είναι άγνωστο το πόσο μεγάλη θα είναι η διάσταση της ενεργής περιοχής (AAD). Σύμφωνα με μια αναφορά στο The Elec, η εταιρεία GIS, από την Ταϊβάν, επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τη Samsung, σχετικά με την παροχή τέτοιων μονάδων FOD. Η ίδια αναφορά παραπέμπει και στην αμερικανική Qualcomm, η οποία θα δημιουργήσει τους μεγαλύτερους αισθητήρες που απαιτούν αυτές οι μονάδες.

  Το Elec προβλέπει, με τη βοήθεια μιας πηγής που λέγεται ότι βρίσκεται κοντά στο θέμα, ότι το Samsung Galaxy S11 θα διαθέτει μια AAD 64 τετραγωνικών χιλιοστών. Αυτό θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγάλο για ορισμένες από τις ενέργειες 2FA-in-one, που περιγράφονται στην αίτηση ευρεσιτεχνίας της Samsung. Εντούτοις, μια AAD 600 τετραγωνικών χιλιοστών παρουσιάστηκε στο Touch Taiwan 2019 και αυτό θα μπορούσε να φέρει μια πραγματική επανάσταση στην όλη βιομηχανία.

  Το "θα μπορούσε να είναι", φυσικά, δεν είναι το ίδιο όπως το "θα είναι".

  Θα διαθέτει 2FA-in-one το Samsung Galaxy S11;

  Το "κανείς δεν ξέρει, εκτός από τη Samsung", είναι η μόνη απάντηση στο ερώτημα, αν το Galaxy S11 θα έχει αυτή τη νέα τεχνολογία 2FA-in-one. Ακριβώς επειδή, πιθανότατα, θα υπάρχει ένας πολύ μεγαλύτερος αισθητήρας FOD στο Galaxy S11, αυτό δεν σημαίνει ότι η νέα τεχνολογία συνδυασμού PIN και τεχνολογίας δακτυλικών αποτυπωμάτων, θα ενσωματωθεί σε αυτή τη συσκευή. Εκτός από το ζήτημα της δοκιμής της τεχνολογίας (που από τη σκοπιά της ασφάλειας ενός smartphone, αυτό πρέπει να είναι η πιο αυστηρή διαδικασία), υπάρχει το όχι και τόσο αμελητέο θέμα του κόστους. Όσο μεγαλύτερη είναι η μονάδα FOD, τόσο περισσότερο θα κοστίσει η συσκευή. Τόσο απλά. Με τα smartphones που ήδη πιέζουν τις τιμές προς τα πάνω και, στη συνέχεια, τα χρήματα που θα δώσει ο καταναλωτής για να αγοράσει μία συσκευή "ναυαρχίδα", ενός τεχνολογικού γίγαντα, η ενσωμάτωση μιας τέτοιας τεχνολογίας, θα μπορούσε να ωθήσει σε μία αφόρητη αύξηση της τιμής.

  Πιθανότατα, φαντάζομαι ότι η Samsung θα περιμένει να μειωθεί η τιμή παραγωγής των μονάδων FOD και στη συνέχεια να εφαρμόσει την τεχνολογία, ίσως με μία από τις λύσεις που αναφέρθηκαν νωρίτερα, που δεν απαιτούν πολύ εκτεταμένη AAD, προτού να προχωρήσουν στην παραγωγή. Ας ελπίσουμε ότι το Galaxy S11 θα περιέχει ένα δείγμα προς αυτή την ασφαλή τεχνολογία πιστοποίησης, αν όχι την εφαρμογή της τεχνολογίας 2 σε 1 σε όλη την οθόνη. Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:54 28/02

  Καθ' οδόν για τη χειρότερη εβδομάδα από το 2008 οι αγορές

  Εν μέσω του συνεχιζόμενου πανικού που έχει προκληθεί από τον κοροναϊό

  00:19 28/02

  "Μηδενική αύξηση" της εταιρικής κερδοφορίας στις ΗΠΑ το 2020 "βλέπει" η Goldman Sachs λόγω κοροναϊού

  Η πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της επενδυτικής τράπεζας αντικατοπτρίζει τη σημαντική υποχώρηση της κινεζικής οικονομικής δραστηριότητας το α΄ τρίμηνο, τις αναταράξεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες...

  17:38 27/02

  Η Μαρία Σαράποβα αποσύρθηκε από το τένις με κέρδη καριέρας στα $325 εκατ. δολάρια

  Η Σαράποβα αποσύρθηκε από το τένις έχοντας κατακτήσει πέντε Grand Slam και ήταν η υψηλότερα αμειβόμενη γυναίκα αθλήτρια του Forbes για 11 σερί χρόνια.

  09:09 27/02

  Η HeadSpin που βοηθά να "τρέχουν" το YouTube και το TikTok στα κινητά μας έγινε "μονόκερος"

  Βλέποντας την αποτίμησή της να σπάει το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων.

  08:49 26/02

  Η εκτίναξη της μετοχής της Shopify "γεννά" νέους δισεκατομμυριούχους

  Προσφάτως, στην "Αίθουσα της Δόξας" των "επενδυτών αγγέλων" προστέθηκαν τα ονόματα ενός ζευγαριού από το Τορόντο, που επένδυσε 750.000 δολάρια στη Shopify κατά τα πρώτα της βήματα και σήμερα...

  15:23 25/02

  Ο Dow Jones έχασε 1000 μονάδες. Οι ειδικοί εξηγούν γιατί δεν υπάρχει λόγος πανικού

  Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι "ενώ η ιστορία δείχνει ότι αυτά τα είδη ιών μπορούν να έχουν σοβαρό αντίκτυπο, είναι προσωρινής φύσεως".

  12:54 25/02

  Ο Γουόρεν Μπάφετ για τον κοροναϊό και τις προοπτικές της αγοράς

  Ο Μπάφετ χαρακτήρισε ''τρομακτικό'' τον κοροναϊό, λέγοντας ότι η επιδημία αυξάνει τις ανησυχίες των επενδυτών και αποτελεί την κύρια απειλή για τις εταιρείες των ΗΠΑ και την οικονομία.

  09:06 25/02

  Μπορεί ένα πακέτο Oreos 3 τεμαχίων να πωλείται για $92.000; Αν φέρει την υπογραφή της Supreme μπορεί

  Η "τρέλα" που προκαλεί το streatwear brand Supreme κατάφερε να κάνει ακόμη και μια συσκευασία Oreo 3 τεμαχίων των γνωστών μπισκότων, που λανσάρονται όμως με το βαθύ κόκκινο χρώμα της εταιρείας και...

  08:04 24/02

  Τι αποκάλυψε ο Μπάφετ για τους "κληρονόμους" του στο ετήσιο μήνυμά του

  Ο "Σοφός της Όμαχα" προέβη, μεταξύ άλλων, σε αποκαλύψεις για την τύχη της περιουσίας του μετά θάνατον.

  08:01 23/02

  Μια κακή εβδομάδα για τις αγορές αφού επέστρεψαν οι απειλές του κοροναϊού

  Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα έχει δεχτεί ένα τεράστιο πλήγμα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά τις αλυσίδες παραγωγής πολλών αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται εκεί.

  10:33 22/02

  Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον νέο κοροναϊό

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την παραγωγή του εμβολίου. Γιατί καθυστερεί, ποιοι έχουν αναλάβει τη δημιουργία του και πώς οι τεχνολογικές εξελίξεις επισπεύδουν τη διαδικασία.

  14:04 21/02

  Ένας πολύ καλός λόγος για να μην αναμένουμε σύντομα μείωση επιτοκίων από την Fed

  Από την αρχή του έτους, οι αγορές έχουν επιστρέψει σε ρυθμούς ξέφρενου ράλι. Μετοχές, ομόλογα κάθε είδους, χρυσός, παλλάδιο, bitcoin -όλα ανεβαίνουν και όλα στηρίζονται στη χαλαρή νομισματική...

  08:17 21/02

  Ποιος θα μπορούσε να εξαγοράσει τον $60 δισ. κολοσσό του Μπλούμπεργκ, αν ο Μάικ εκλεγεί

  Έχει υποσχεθεί ότι θα πουλήσει τον πολλών δισ. δολαρίων κολοσσό του, Bloomberg LP, εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

  16:59 20/02

  Μια πρώην καθηγήτρια αγγλικών γίνεται η δεύτερη γυναίκα δισεκατομμυριούχος στη Ρωσία

  Μια πρώην καθηγήτρια αγγλικών και μητέρα τεσσάρων παιδιών είναι η δεύτερη γυναίκα στη Ρωσία η οποία γίνεται δισεκατομμυριούχος.

  15:59 20/02

  Η μετοχή της Virgin Galactic "εκτοξεύεται" καθώς οι επενδυτές αγοράζουν "διάστημα"

  Η εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον έχει επιδοθεί σε ένα ξέφρενο ράλι, γράφοντας κέρδη πάνω από 200% από την αρχή του έτους, καθώς ανακοίνωσε ότι μπαίνει στο στάδιο τελικών δοκιμών του τουριστικού...

  11:23 20/02

  Helm Investment Partners: Το fund που προβλέπει διπλασιασμό των ελληνικών μετοχών το 2020

  Ο Ph. Reade, ιδρυτής του hedge fund, είναι bullish για τις ελληνικές μετοχές εδώ και κάποιο καιρό και παραμένει.