Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Οκτ-2019 17:39

  Τι αποκαλύπτει το βιβλίο του Ronan Farrow για τον Weinstein, τη Black Cube και τις παρακολουθήσεις

  Τι αποκαλύπτει το βιβλίο του Ronan Farrow για τον Weinstein, τη Black Cube και τις παρακολουθήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Isabel Togoh

  Κεφαλίδα Ο New Yorker δημοσίευσε τα πρώτα αποσπάσματα από το "Catch and Kill", το βιβλίο του Ronan Farrow, σχετικά με την έρευνα που πραγματοποίησε πάνω στην υπόθεση του Harvey Weinstein και τις απόπειρες του, εξευτελισμένου πλέον, παραγωγού του Hollywood, να κατασκοπεύσει γυναίκες που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση, αλλά και τις έρευνες των δημοσιογράφων πάνω στο θέμα.

  Βασικό υπόβαθρο: Η Black Cube είναι μια ισραηλινή ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών, στελεχωμένη από πρώην πράκτορες της Mossad, την οποία προσέλαβε ο Weinstein, μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του.

  - Η Black Cube ανέθεσε το έργο της στην εταιρεία InfoTactic, μια ρωσικής ιδιοκτησίας ιδιωτική εταιρεία ερευνών που διοικείται από τον ιδιωτικό ερευνητής Roman Khaykin. Η Black Cube κυκλοφόρησε μια λίστα με τους στόχους του Weinstein σε ένα "δίκτυο συνεργατών σε όλο τον κόσμο", ένα από τα οποία περιλάμβανε την InfoTactic. Η επιχείρηση αυτή προσέλαβε τον Ουκρανό ιδιωτικό ερευνητή, Igor Ovstrovskiy.

  - Η InfoTactic παρακολούθησε το διαμέρισμα και τις κινήσεις του Farrow, και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει τα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου του για να τον εντοπίσει. Οι ερευνητές παρακολουθούσαν το διαμέρισμα του Farrow στο Upper West Side, και προσπαθούσαν να εντοπίσουν τις κινήσεις του στη Νέα Υόρκη, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν τις πηγές του.

  - Ακολούθησαν επίσης τη Jodi Kantor, δημοσιογράφο των New York Times, η οποία, μαζί με τη Megan Twohey, δημοσίευσε την ιστορία σχετικά με τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής κακοποίησης του Weinstein. Σε ένα σημείο, οι Khaykin και Ovstrovskiy τράβηξαν φωτογραφίες της Kantor στο μετρό, καθώς πήγαινε στη δουλειά της, έγραψε ο Farrow. Ο Farrow ανέφερε ότι η Black Cube ακολούθησε την Kantor και άλλους δημοσιογράφους.

  - Ο Farrow αφηγείται μια εξαιρετική στιγμή για το πώς ο Ovstrovskiy άλλαξε πλευρά και βοήθησε στην έρευνά του, μετά τη δημοσίευση της ιστορίας του, σχετικά με τις σχέσεις του Weinstein με τη Black Cube. Ο Ovstrovskiy αποκάλυψε την τακτική της InfoTactic, τους στόχους παρακολούθησης και μοιράστηκε συμβουλές σχετικά με τη συνάντηση της Black Cube με τεχνολογικούς εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με τον Farrow.

  - Ο Ovstrovskiy πλησίασε τον Farrow επειδή είχε ανησυχίες σχετικά με τη νομιμότητα των ενεργειών της Black Cube. "Μου αρέσει να είμαι σε θέση να διαβάσω τα νέα και να μην σκέφτομαι ότι κάποιος κρατά ένα όπλο στο κεφάλι ενός δημοσιογράφου, αποφασίζοντας τι θα γράψει", είπε στον Farrow. "Έτυχε να είμαι σε αυτή τη διασταύρωση όπου παρακολουθούσαμε δημοσιογράφους των οποίων τις ιστορίες διάβασα και που νόμιζα ότι έκαναν κάτι τίμιο και καλό", δήλωσε ο Ostrovskiy. "Αν κάποιος θέλει να επιτεθεί σε αυτό, αυτό σημαίνει ότι επιτίθεται στη χώρα μου. Αυτό σημαίνει ότι επιτίθεται στο σπίτι μου".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  108,2 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,5 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,1 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,2 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,2 δισ. $