Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Σεπ-2019 18:23

  Οι 10 πιο πολλά υποσχόμενες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης των ΗΠΑ

  Οι 10 πιο πολλά υποσχόμενες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης των ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Jillian D'Onfro

  Η τεχνητή νοημοσύνη εισχωρεί όλο και περισσότερο στην βιομηχανία, δίνοντας τη δυνατότητα σε οχήματα να κινούνται αυτόνομα, βοηθώντας γιατρούς να κάνουν καλύτερες διαγνώσεις και αντιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο μιλούν οι άνθρωποι. Όμως, παρά όλους τους αυθεντικούς και συναρπαστικούς τρόπους με τους οποίους μετατρέπει όλα αυτά τα οποία μπορούν να κάνουν οι υπολογιστές, υπάρχει και πολλή δημοσιότητα.

  Όπως λέει ο Jeremy Achin, Διευθύνων Σύμβουλος της startup μονόκερου (τεχνολογική εταιρεία που αποτιμάται πάνω από το 1 δισ. δολάρια) DataRobot: "Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να υπάρχει μηχανική μάθηση, αλλιώς η ιστορία σας δεν θα είναι σέξι".

  Ο εγγενώς ευρύς όρος, χρησιμοποιείται για τόσο πολλά πράγματα, τόσο συχνά, που μπορεί να αρχίσει να μοιάζει χωρίς νόημα και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από εταιρείες αλόγιστα απλά και μόνο για να "νοστιμίσει" μία απλή ανάλυση δεδομένων. Με στόχο να διαχωρίσουν την ήρα από το σιτάρι το Forbes και η Meritech Capital, συνεργάτης δεδομένων, συνέταξαν μία λίστα ιδιωτικών εταιρειών με έδρα τις ΗΠΑ, οι οποίες εκμεταλλεύονται με κάποιο τρόπο κάποιο υποσύνολο τεχνητής νοημοσύνης και επιδεικνύουν πραγματικές επιχειρηματικές δυνατότητες.

  Για να συμπεριληφθούν στον κατάλογο, οι εταιρείες έπρεπε να δείξουν ότι οι τεχνικές όπως η μηχανική εκμάθηση (όπου τα συστήματα μαθαίνουν από τα δεδομένα για να βελτιώσουν τα καθήκοντά τους), η φυσική επεξεργασία των γλωσσών (που επιτρέπει στα προγράμματα να "κατανοήσουν" τη γραπτή ή προφορική γλώσσα) ή η μηχανική  όραση (σχετίζεται με το πώς τα μηχανήματα "βλέπουν") αποτελούν βασικό μέρος του επιχειρηματικού τους μοντέλου και της μελλοντικής τους επιτυχίας.

  Οι εν λόγω εταιρείες κατατάσσονται σε κατηγορίες όπως ανθρώπινοι πόροι, ασφάλεια, ασφάλιση και χρηματοδότηση, με τις εταιρείες υγείας, μεταφοράς και υποδομών να έχουν την καλύτερη εκπροσώπηση στη λίστα.

  Καμία από τις δέκα εταιρείες της λίστας δεν ιδρύθηκε ή συνιδρύθηκε από γυναίκα, αντανακλώντας τις τάσεις στην χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων, όπου οι startup επιχειρήσεις ανδρών έλαβαν τη μερίδα του λέοντος από τις επενδύσεις. Αυτός είναι ένας πιθανός λόγος ανησυχίας: Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συνθέσει τις υπάρχουσες προκαταλήψεις στα δεδομένα, κάτι που είναι πιθανότερο να συμβεί εάν υπάρχουν λιγότερες γυναίκες και υποεκπροσωπούμενες μειονότητες στο χώρο.


  10 | Anduril Industries 
  Έδρα:
  Irvine, CA
  Ιδρυτές: Πάλμερ Λέκκεϊ, Μπράιαν Σίμπαφ (Διευθύνων Σύμβουλος), Τρα Στίβενς, Μάτ Γκριμ, Τζο Τσεν
  Χρηματοδότηση: 180 εκατομμύρια δολάρια
  Αποτίμηση: Λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια
  Ο πρώην συνιδρυτής της Oculus, Palmer Luckey, επέστρεψε μετά από τη δραματική έξοδο του από το Facebook (ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρεία τον απέλυσε από τη μονάδα εικονικής πραγματικότητας για τις πολιτικές του απόψεις, πράγμα το οποίο η Facebook αμφισβητεί) με την startup αμυντικής τεχνολογίας που ονομάζεται Anduril, η οποία ιδρύθηκε το 2017. Η εταιρεία κατασκευάζει ένα σύστημα ανίχνευσης απειλών, χρησιμοποιώντας δεδομένα από αισθητήρες τοποθετημένους σε πύργους, drones και οχήματα για να δημιουργήσει ένα 3D μοντέλο μιας περιοχής σε πραγματικό χρόνο. Έχει συμβάσεις με το Σώμα των Πεζοναυτών και το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας, καθώς και με το τμήμα Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ, για ένα αμφιλεγόμενο "εικονικό τείχος συνόρων". Μετά από μια αναφορά ότι η εταιρεία έγινε μονόκερος (τεχνολογική εταιρεία που φτάνει να αποτιμάται πάνω από 1 δισ. δολάρια), η εταιρεία επιβεβαίωσε στο Forbes ότι έχει τώρα 180 εκατομμύρια δολάρια συνολική χρηματοδότηση και μια σχεδόν αποτίμηση κοντά στο 1 δισ. δολάρια.

  -

  9 | Scale AI
  Έδρα:
  San Francisco
  Ιδρυτές: Alexandr Wang (Διευθύνων Σύμβουλος)
  Χρηματοδότηση: 122 εκατομμύρια δολάρια
  Εκτίμηση: 1 δισεκατομμύριο δολάρια
  Η εταιρεία ταξινόμησης δεδομένων, Scale AI, έχει κερδίσει τόση προσοχή από πελάτες -ιδιαίτερα εταιρείες αυτόνομων μεταφορών, οι οποίες χρειάζονται πολύτιμα δεδομένα για την εκπαίδευση των συστημάτων τους- που κατετάγη στην κατηγορία των μονόκερων πριν από τα 23α γενέθλια του ιδρυτή της. Η εταιρεία συνεργάζεται με δεκάδες χιλιάδες εργολάβους και παρόλο που ο Wang λέει ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να βελτιώσει την ακρίβεια της ταξινόμησης, οι άνθρωποι οι ίδιοι είναι ο πυρήνας της αποστολής της. "Η μηχανική εκμάθηση ουσιαστικά είναι "σκουπίδι μπαίνει - σκουπίδι βγαίνει", έτσι εστιάσαμε στην ποιότητα από την πρώτη μέρα", λέει. 

  -

  8 | Hippo Insurance
  Έδρα:
  Palo Alto, CA 
  Ιδρυτές:
  Assaf Wand (Διευθύνων Σύμβουλος), Eyal Navan
  Χρηματοδότηση: 209 εκατομμύρια δολάρια 
  Εκτίμηση: 1 δισεκατομμύριο δολάρια
  Η Hippo Insurance είναι μία από τις λίγες εταιρείες που προσπαθούν να κάνουν τη διαδικασία της αίτησης για ασφάλιση σπιτιού γρηγορότερη και πιο φιλική προς τους Millennial. Βρίσκει δημόσια δεδομένα σχετικά με ένα ακίνητο για να απαντήσει αυτόματα σε πολλές από τις ερωτήσεις που θα έθετε ένας τυπικός ασφαλιστής, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί γρήγορα να μειώσει το εύρος των αποσπασμάτων που παραθέτει και τραβάει δεδομένα από τις αεροφωτογραφίες και τους έξυπνους οικιακούς αισθητήρες για να ανιχνεύσει ζητήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διεκδικήσεις σε πραγματικό χρόνο. Η Hippo πωλεί πολιτικές που υποστηρίζονται από καθιερωμένους ασφαλιστές, αντί να τις αναλαμβάνει η ίδια και παίρνει μια προμήθεια από τον καθένα. 

  -

  7 | Icertis  
  Έδρα:
  Σιάτλ 
  Ιδρυτές:
  Samir Bodas (Διευθύνων Σύμβουλος), Monish Darda,
  Χρηματοδότηση:
  211 εκατομμύρια δολάρια 
  Εκτίμηση: 1 δισεκατομμύριο δολάρια
  Η Icertis, η οποία γιόρτασε την δεκαετή επέτειό της νωρίτερα φέτος, διαχειρίζεται σχεδόν 6 εκατομμύρια συμβόλαια. Η πλατφόρμα που βασίζεται σε cloud, καθιστά λειτουργικές τις επιχειρήσεις, βοηθά τις εταιρείες να αναλύσουν τις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων συμβάσεων και να αυτοματοποιήσουν τις διοικητικές εργασίες. Αυτές οι προσφορές έφεραν πελάτες από περισσότερες από 90 χώρες, μεταξύ των οποίων η Airbus (Ολλανδία), η Daimler (Γαλλία) και η Microsoft, η εταιρεία όπου ο διευθύνων σύμβουλος, Samir Bodas, ήταν προηγουμένως διευθυντής.

  -

  6 | DataRobot
  Έδρα:
  Βοστώνη
  Ιδρυτές: Jeremy Achin (Διευθύνων Σύμβουλος), Tom de Godoy 
  Χρηματοδότηση: 431 εκατομμύρια δολάρια
  Αποτίμηση: 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσω του Pitchbook
  Το DataRobot θέλει να αυτοματοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερη από τη δουλειά που κάνει ένας επιστήμων δεδομένων. Η εταιρεία κέρδισε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης Series Ε, ύψους 206 εκατ. δολαρίων, καθώς αναπτύσσει το λογισμικό που λέει ότι βοήθησε πελάτες όπως η United Airlines, η PNC Bank και η Deloitte να χτίσουν τα δικά τους προγνωστικά μοντέλα. Η εταιρεία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι οι χρήστες χρειάζονται μόνο "περιέργεια και δεδομένα", και όχι δεξιότητες κωδικοποίησης, για να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα τους για να απαντήσουν στις επιχειρηματικές ερωτήσεις μέσω της μηχανικής εκμάθησης.

  -

  5 | Dataminr
  Έδρα: Νέα Υόρκη
  Ιδρυτές: Ted Bailey (Διευθύνων Σύμβουλος)
  Χρηματοδότηση: 577 εκατομμύρια δολάρια 
  Αποτίμηση: 1,59 δισ. Δολάρια, μέσω του Pitchbook
  Η Dataminr απορροφά δημόσια δεδομένα στο διαδίκτυο, όπως είναι τα ποστ σε κοινωνικά δίκτυα, και χρησιμοποιεί εκμάθηση εις βάθος, επεξεργασία φυσικών γλωσσών και προηγμένη στατιστική μοντελοποίηση για να στέλνει στους χρήστες εξατομικευμένες ειδοποιήσεις. Η εταιρεία έχει περισσότερους από 500 πελάτες που πληρώνουν τα συνδρομητικά της τέλη, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, CNN και ΟΗΕ, τα οποία χρησιμοποιούν το σύστημα για να βρουν πρώιμα σημάδια πιθανών ανθρωπιστικών κρίσεων σε όλο τον κόσμο. 

  -

  4 | Lemonade
  Έδρα: Νέα Υόρκη
  Ιδρυτές: Daniel Schreiber (Διευθύνων Σύμβουλος), Shai Wininger
  Χρηματοδότηση: 480 εκατομμύρια δολάρια
  Αποτίμηση: 2.1 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσω του Pitchbook
  Η Lemonade πωλεί ασφάλιση σε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες σπιτιών, όμως, αντίθετα από τη Hippo, είναι στην πραγματικότητα ένας εγκεκριμένος φορέας πολιτικής. Χρησιμοποιεί ένα chatbot για να συλλέγει πληροφορίες για τους πελάτες και να διεκπεραιώνει αξιώσεις -από τις οποίες το 30% προφανώς δεν απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση για να επιλυθεί. Τώρα έχει πλέον περισσότερους από 500.000 πελάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους αγοράζουν για πρώτη φορά ασφάλιση. 

  -

  3 | Uptake
  Έδρα: Chicago
  Ιδρυτές: Brad Keywell
  Χρηματοδότηση: 258 εκατομμύρια δολάρια
  Αποτίμηση: 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσω του Pitchbook
  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Brad Keywell, δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι υπεύθυνη για να διασφαλίσει ότι τα πράγματα λειτουργούν "είτε πρόκειται για το Bradley Fighting Vehicle του Αμερικανικού Στρατού είτε για τα συστατικά μέρη που συντελούν το στόλο των κορυφαίων κινητήρων της Rolls-Royce". "Έκλεισε" περισσότερους από 100 βιομηχανικούς πελάτες, καθώς βρισκόταν καθ' οδόν για αποτίμηση στα 2,3 δισ. δολάρια. Με μια τεράστια βάση δεδομένων για αποτυχίες μηχανών στη διάθεσή της, η 5χρονη εταιρεία αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει το πώς τα μηχανήματα των πελατών της μπορούν να τρέξουν καλύτερα και να αποφύγουν αυτές τις αποτυχίες. "Δεν υπάρχει πλέον εικασία ή τυφλή λειτουργία", λέει ο Keywell, ο οποίος ήταν συνιδρυτής της Groupon πριν ιδρύσει την Uptake.

  -

  2 | Aurora Innovation
  Έδρα: Palo Alto
  Ιδρυτές: Chris Urmson (Διευθύνων Σύμβουλος), Sterling Anderson, Drew Bagnell 
  Χρηματοδότηση: 696 εκατομμύρια δολάρια, μέσω του Pitchbook
  Αποτίμηση: 2,57 δισ. δολάρια, μέσω του Pitchbook
  Μια τριπλέτα εμπειρογνωμόνων αυτονομίας και μεταφορών από την Tesla, την Uber και την Google συναντήθηκαν για να κατασκευάσουν την Aurora, μια εταιρεία αυτοκινούμενων οχημάτων που σκοπεύει να πουλήσει το σύστημά της σε αυτοκινητοβιομηχανίες αντί να εκμεταλλευτεί το δικό της στόλο (έχει επί του παρόντος συμφωνία με την Hyundai ώστε να παράσχει λογισμικό για τα μελλοντικά μοντέλα της Kia). Ένας πρόσφατος γύρος χρηματοδότησης από τους Sequoia Capital, Amazon και T. Rowe Price την καθιστά έναν από τους καλύτερους παίκτες σε έναν όλο και πυκνοκατοικημένο χώρο. 

  -

  1 | Nuro
  Έδρα: Mountain View
  Ιδρυτές: Jiajun Zhu (Διευθύνων Σύμβουλος), Dave Ferguson
  Χρηματοδότηση: 1,03 δισ. δολάρια
  Αποτίμηση: 2,7 δισ. δολάρια
  Αφού εργάστηκαν για περισσότερα από πέντε χρόνια στο πρότζεκτ της αυτόματης οδήγησης της Google, ο Dave Ferguson και ο Jiajun Zhu σταμάτησαν την προσπάθεια να μεταφέρουν τους ανθρώπους σε αυτόνομα οχήματα. Έτσι, παράτησαν τους ανθρώπους για τα τοπικά αγαθά. Τα αυτόματα οχήματα delivery της Nuro έχουν ολοκληρώσει χιλιάδες ταξίδια μέσω συνεργασίας με την Kroger, στο Τέξας. Το να αλλάζεις και ο μεταφερόμενος να είναι, αντί για άνθρωπος, ζυμαρικά ή τάρτα εξαλείφει τους κινδύνους ασφαλείας και τους τεχνικούς περιορισμούς. "Μπορείτε να οδηγήσετε πιο συντηρητικά, απλώς και μόνο επειδή δεν έχετε κάποιον στο εσωτερικό του οχήματος που να απογοητεύεται", λέει ο Ferguson.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:00 27/10

  Τελικά το Facebook "καταπίνει" το WhatsApp

  Το WhatsApp επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να μετεξελιχθεί σε πλατφόρμα αγορών, απεμπολώντας τις αρχές του να παραμείνει μια αμιγώς εστιασμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

  00:05 27/10

  Κ. Πιερρακάκης: Προχωράµε ολοταχώς στην ψηφιακή ανασύσταση του κράτους

  "Το κράτος πρέπει να είναι ενιαίο", τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναλύοντας τη στρατηγική του επόµενου διαστήµατος, ενόψει και της ενεργοποίησης του Ταµείου...

  12:33 26/10

  Γιατί η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ έγινε ξαφνικά bullish για το bitcoin

  Η JP Morgan, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα με γνώμονα τα περιουσιακά στοιχεία, "μαλάκωσε" φέτος τον μέχρι πρόσφατα σκληρό τόνο της έναντι του bitcoin.

  07:51 26/10

  Ποια είναι η κοσμηματοπώλης που έχασε 900 εκατ. δολ. σε λιγότερο από δύο χρόνια

  Η θεαματική άνοδος και πτώση της Carolyn Rafaelian, πρώην δισεκατομμυριούχου ιδρύτριας της Alex and Ani.

  08:05 25/10

  Ανεπηρέαστος από την πανδημία ο παγκόσμιος πλούτος, άγγιξε τα 400 τρισ. δολ. για πρώτη φορά

  Στους ωφελημένους οι πολυεκατομμυριούχοι, στους χαμένους οι γυναίκες, οι νέοι και οι λιγότερο μορφωμένοι.

  11:05 24/10

  Ελληνοτουρκικά και Λευκορωσία: Οι "καυτές πατάτες" στα χέρια των ΗΠΑ

  Ενώ έχουμε στρέψει την προσοχή μας στο πιθανό νέο κύμα κορονοϊού και στις εκλογές, εκκολάπτονται δύο κρίσεις που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό -και δυσμενή- αντίκτυπο για τις ΗΠΑ. Η μία αφορά την...

  09:59 24/10

  ΗΠΑ: Τα 7,2 δισ. δολ. θα αγγίξουν τα απλήρωτα ενοίκια ως το τέλος του 2020

  Τα νοικοκυριά σε ενοίκιο θα χρειαστούν νέα οικονομική βοήθεια, για να αποφευχθεί κύμα εξώσεων στις 31 Δεκεμβρίου.

  07:44 23/10

  Η PayPal "αγκαλιάζει" επιτέλους τα κρυπτονομίσματα, και φυσικά τα Bitcoin και Ethereum

  Η PayPal θα υποστηρίζει συναλλαγές με bitcoin, ethereum, litecoin και bitcoin cash, σε πρώτη φάση στις ΗΠΑ.

  11:50 22/10

  BoA: Η αύξηση 72% των κρουσμάτων κορονοϊού επιβραδύνει την οικονομική ανάκαμψη

  Οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας ήδη προκαλούν ανησυχία.

  07:50 21/10

  ΗΠΑ: Ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι θα ψηφίσουν Μπάιντεν για πρόεδρο

  Tο Forbes έστειλε σε όλους τους δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ ένα σύντομο ερωτηματολόγιο για τις εκλογές.

  08:13 20/10

  Τραμπ: Αντιμέτωπος με δάνεια 900 εκατ. δολαρίων αν επανεκλεγεί

  Ο Τραμπ πιθανότατα θα χρειαστεί να εμπλακεί σε συναλλαγές με ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων.

  08:20 19/10

  ΗΠΑ: "Η χειρότερη φάση της πανδημίας" έπεται, προειδοποιεί ο πρώην Επίτροπος του FDA

  "Η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώνεται σε όλη τη χώρα".

  08:07 18/10

  Pfizer: Θα ζητήσει επείγουσα έγκριση του εμβολίου τον Νοέμβριο, μετά τις αμερικανικές εκλογές

  Η Pfizer και άλλες φαρμακευτικές έχουν ενοχληθεί από την πολιτικοποίηση των δοκιμών του εμβολίου από κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Τραμπ.

  10:40 17/10

  "Οι Μπάιντεν στη φυλακή": Ο νέος στόχος του Τραμπ για να διασώσει την επανεκλογή του

  Ο "σκοτεινός" ρόλος του δικηγόρου του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι.

  17:33 16/10

  Η Βρετανία σχεδιάζει την έναρξη κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους που θα μολύνονται σκόπιμα με κορονοϊό

  Μια κίνηση που εγείρει ζητήματα δεοντολογίας και ασφάλειας.

  09:53 16/10

  Κύπρος: Το όχι και τόσο αναπόφευκτο τέλος των... "χρυσών διαβατηρίων"

  Από την 1η.6.2013 έως την 31η.12.2019, οι αρχές της χώρας ενέκριναν την πολιτογράφηση συνολικά 2.855 επενδυτών. Οι σχετικές συναλλαγές ανήλθαν σε περίπου 11,4 δισ. δολάρια. Το ΑΕΠ της χώρας ανέρχεται ...