Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Σεπ-2019 08:18

  Μετά από 3 θανάτους, το αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ παροτρύνει σε αποφυγή χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων

  Μετά από 3 θανάτους, το αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ παροτρύνει σε αποφυγή χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Lisette Voytko

  Τα Κέντρα Ελέχγου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC, αντίστοιχο αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ) συνέστησαν την Παρασκευή στους Αμερικανούς, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα, μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων, αλλά και τη νόσηση περισσοτέρων από 450 ακόμα με σοβαρή πάθηση στους πνεύμονες, μετά από (όπως αναφέρθηκε) χρήση των εν λόγω συσκευών.

  - Μια έρευνα από το CDC, σε συνεργασία με διάφορα κρατικά υγειονομικά τμήματα, προσπαθεί να καθορίσει ποιες από τις περιπτώσεις των θανάτων και των πνευμονικών ασθενειών, που είναι διάσπαρτες σε 33 πολιτείες, έχουν κοινά στοιχεία και ποια προϊόντα ατμίσματος κάνουν τους ασθενείς να αρρωσταίνουν.

  - Η Dana Meaney-Delman, εκ των συνεργατών του CDC που διεξήγαγε την έρευνα, δήλωσε ότι "ενώ η έρευνα αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου", μια σύσταση που επεκτείνεται τόσο στις συσκευές νικοτίνης όσο και στη χρήση κάνναβης.

  - Από τις 22 Αυγούστου, το CDC διερεύνησε 153 περιπτώσεις πνευμονικών ασθενειών που συνδέονταν με το άτμισμα. Το άλμα σε πάνω από 450 είναι σχεδόν μια αύξηση κατά 200% από τότε.

  - Τα συμπτώματα που παρουσιάζονται στις περιπτώσεις περιλαμβάνουν δύσπνοια, κόπωση, πυρετό και ναυτία ή έμετο.

  - Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνιστά στους ανθρώπους να αποφεύγουν να αγοράζουν προϊόντα από το δρόμο, καθώς και συσκευές ή υγρά που έχουν "πειραχτεί" από καταναλωτές ή μη εξουσιοδοτημένους λιανοπωλητές.

  - Αξιωματούχοι Υγείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ερευνούν μια πιθανή σχέση μεταξύ του ελαίου βιταμίνης Ε σε υγρά ηλεκτρονικού τσιγάρου και 34 κρουσμάτων πνευμονικής νόσου.

  Σημαντική παράθεση: "Υπάρχει σαφώς μια επιδημία που χρήζει επείγουσας ανταπόκρισης", έγραψε ο δρ. David Christiani, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, σε editorial της Παρασκευής για την New England Journal of Medicine.

  Εκπληκτικό γεγονός: Στο άρθρο του, ο Christiani ανέφερε ότι τα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων έχει εντοπιστεί ότι περιέχουν τουλάχιστον έξι ομάδες τοξικών χημικών ουσιών και η αλληλεπίδρασή τους μπορεί να προκαλέσει νέες τοξίνες στους χρήστες.

  Βασικό υπόβαθρο: Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ήδη διερευνά 127 αναφορές επιληπτικών κρίσεων που ενδεχομένως συνδέονται με το άτμισμα. Παρόλο που οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι μια λιγότερο επικίνδυνη πηγή νικοτίνης από τα τσιγάρα. Το CDC συνιστά όλοι οι μη καπνιστές να παραμείνουν μακριά από το άτμισμα. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ένας κλάδος συνολικού τζίρου 2,3 δισ. δολαρίων το 2018 και οι κατασκευαστές ζητούν την έγκριση του FDA, ώστε να συνεχίσουν να πωλούν τα προϊόντα τους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  111,8 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,7 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  97,8 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,5 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  70,5 δισ. $