Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Σεπ-2019 11:26

  Θα στείλει η Κίνα το Bitcoin στα 20.000 δολάρια;

  Θα στείλει η Κίνα το Bitcoin στα 20.000 δολάρια;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Clem Chambers και Intelligent Investing

  Ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις χρήματα στις χρηματαγορές είναι να πωλήσεις όταν φοβάσαι και να αγοράσεις/διακρατήσεις όταν είσαι ικανοποιημένος με τα κέρδη σου.

  Κάτι αντίστοιχο μου έτυχε πριν από μερικές ημέρες όταν το bitcoin (BTC) ήταν στα 9.500 δολάρια. Ήθελα τόσο να ρευστοποιήσω το 25% των BTC μου, διασφαλίζοντας το κόστος της θέσης μου σε μετρητά, και να διακρατήσω τα υπόλοιπα. Μπορείτε να απαριθμήσετε όλους τους λόγους γιατί αυτό αποτελεί μια έξυπνη ιδέα ή όχι, ωστόσο η πτώση του ήταν το έναυσμα και προκάλεσε την επιθυμία φυγής, ένα φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα. Πρόκειται για ένα ένστικτο που οι traders και ιδιαίτερα οι επενδυτές πρέπει να κρατούν υπό έλεγχο.

  Ευτυχώς, παίζω το παιχνίδι του υψηλού ρίσκου αρκετό καιρό ώστε να περιμένω. Όταν θέλω να ρευστοποιήσω μια επένδυση αποκλειστικά και μόνο επειδή έχει βυθιστεί, περιμένω τουλάχιστον δύο ή τρεις ημέρες πριν κάνω μια τέτοια κίνηση. Αν και όταν το bitcoin φτάσει τα 13.500 δολάρια, θα θέλω να αγοράσω, αλλά με τον ίδιο τρόπο θα σταματήσω τον εαυτό μου από το να αγοράσει στην ανοδική τάση.

  Επομένως, δεν έκανα τίποτα και δείτε τι συνέβη:

  Για άλλη μια φορά το να μην κάνεις τίποτα είναι η καλύτερη κίνηση που μπορείς να επιλέξεις όταν έχεις μια καλή θέση.

  Στο μοντέλο μου, αυτή είναι Κίνα και ακόμη περισσότερο ο εμπορικός πόλεμος.

  Όταν το bitcoin σημειώνει άλμα, κάτι αρνητικό έχει μόλις συμβεί στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς, αλλά σύντομα θα μάθουμε.

  Σήμερα λοιπόν έχουμε ένα tweet από τον Τραμπ και το BTC ανεβαίνει και πάλι. Τι συνέβη εχθές; Υποθέτω πως ό,τι κι αν ήταν οδήγησε σε άλμα το bitcoin, και άφησε τον Αμερικανό πρόεδρο πιο "μπουρινιασμένο" απ’ ό,τι συνήθως.

  Πρόκειται ακόμη για θεωρία, αλλά συνεχίζει να συμβαίνει. Τι κάνουμε λοιπόν; Σε βραχυπρόθεσμη βάση προκύπτει το ερώτημα: η κατάσταση με την Κίνα θα συνεχιστεί επί μακρόν;

  Η συνέχιση του εμπορικού πολέμου σημαίνει άνοδο του BTC. Όσο περισσότερο διαρκεί ο εμπορικός πόλεμος, τόσο υψηλότερα θα πάει το bitcoin.

  Κατά την άποψή μου είναι πιθανό ο εμπορικός πόλεμος να συνεχιστεί για πολύ. Καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να υποκύψει και όπως συμβαίνει στους περισσότερους πολέμους, και οι δύο πλευρές είναι προετοιμασμένες να υποστούν σημαντικές απώλειες αλλά όχι να χάσουν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντέξεις το "τρενάκι του τρόμου" που προκαλούν οι εξελίξεις.

  Αν ζούμε έναν εμπορικό πόλεμο "αντοχής", το bitcoin θα βρεθεί πάνω από τα 20.000 δολάρια έως τα Χριστούγεννα ή και νωρίτερα.

  Αυτό, αν η θεωρία είναι σωστή, αποτελεί δώρο για τους ιδιαίτερα άπληστους. Όταν το bitcoin "πετά", σορτάρεις τον Dow Jones, διότι όταν το BTC πετά, χωρίς προφανή λόγο, είναι πολύ πιθανό κάποια αρνητική για τον Dow εξέλιξη να αποκαλυφθεί από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου σε μια-δυο μέρες. Διότι οι πληροφορίες μπορεί να φτάνουν πιο αργά στις ΗΠΑ, όμως τα κακά νέα για οτιδήποτε πάει στραβά και θα πλήξει την αμερικανική χρηματαγορά σύντομα, είναι δεδομένο ότι θα φτάσουν στην ασιατική αγορά του bitcoin πολύ νωρίτερα, εξασφαλίζοντας κρίσιμο χρόνο στους traders για να βγουν από τα meetings τους και να αναλάβουν δράση.

  Η πτώση του BTC τη Δευτέρα, θα πρέπει να οδηγήσει σε άνοδο τον Dow την Τρίτη, και αντίστροφα. To bitcoin είναι δώρο που συνεχίζει να δίνει στους traders τη δυνατότητα να βγάλουν λεφτά.

  Ο χρυσός και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα (Platinum Group Metals – PGM) θα ακολουθήσουν αλλά με πιο εκλεπτυσμένο και συγκρατημένο ρυθμό. Το bitcoin δίνει ένα διαφορετικό, καθοριστικό σήμα στους traders που θέλουν να συμμετέχουν στο επικίνδυνο παιχνίδι των μοχλευόμενων εμπορευμάτων.

  Σήματα όπως αυτό δεν έρχονται πολύ συχνά και δεν διαρκούν πολύ, δεδομένου όμως ότι πρόκειται για παιχνίδι τρισεκατομμύριων δολαρίων, πάνω στο τραπέζι θα μείνουν "ψίχουλα" αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:43 10/08

  Ο Τραμπ αρνείται ότι ζήτησε να προστεθεί στο Όρος Ράσμορ, αν και το βρίσκει καλή ιδέα

  "Ποτέ δε το πρότεινα, αν και βάσει όλων αυτών που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια των πρώτων 3,5 ετών, ίσως περισσότερα από κάθε άλλη προεδρία, μου φαίνεται καλή ιδέα", έγραψε στο Twitter.

  08:40 10/08

  Στον "πάγο" το σχέδιο Τραμπ για "στροφή" της Kodak στα φάρμακα λόγω "σοβαρών ανησυχιών"

  Τις ανησυχίες πυροδότησαν αφενός το εντυπωσιακό "άλμα" που κατέγραψε η μετοχή της εταιρείας και αφετέρου οι μετοχές που χορηγήθηκαν σε κορυφαία στελέχη της εταιρείας λίγο πριν τη δημοσίευση του deal.

  08:05 09/08

  CIA: "Καμία απόδειξη" εμπλοκής του Πεκίνου στα δεδομένα του TikTok

  Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε διορία 45 ημερών στις αμερικανικές επιχειρήσεις για να διακόψουν κάθε συνεργασία με τις κινεζικές εταιρείες των εφαρμογών WeChat και TikTok.

  09:21 08/08

  Δεν ανοίγουν οι σαμπάνιες - Χαμηλές πωλήσεις εξαιτίας της πανδημίας

  Σύμφωνα με το Associated Press, οι πωλήσεις σαμπάνιας το 2020 μειώθηκαν κατά 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ (2 δισεκατομμύρια δολάρια), το ένα τρίτο των συνηθισμένων πωλήσεων.

  07:47 07/08

  Τρεις εκκρεμότητες που θα καθορίσουν την πορεία της Wall στο υπόλοιπο του 2020

  Οι επενδυτές εστιάζουν στο νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας, στα νέα για το εμβόλιο και στις εκλογές.

  14:26 06/08

  Ο Μπέζος πούλησε 1 εκατ. μετοχές της Amazon, αξίας 3,1 δισ. δολαρίων

  Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο λόγος της πώλησης και αν συνδέεται με το φιλανθρωπικό του έργο ή με τη χρηματοδότηση της Blue Origin.

  08:02 06/08

  Γιατί ο χρυσός "έσπασε" το φράγμα των 2.000 δολαρίων για πρώτη φορά

  Το πολύτιμο μέταλλο έχει κερδίσει περισσότερο από 34% από την αρχή του 2020.

  08:09 05/08

  H SEC ερευνά συναλλαγές μετοχών της Kodak πριν το φαρμακευτικό deal με την κυβέρνηση Τραμπ

  ¨Ελεγχοι και για το μπόνους 1,75 εκατ. μετοχών στον CEO.

  07:50 04/08

  Ο Τραμπ θέλει "γερή μίζα" για την κυβέρνηση ώστε να πει το ok στο deal Microsoft-TikTok

  Αξίωσε η οποιαδήποτε συμφωνία συναφθεί να περιλαμβάνει "σημαντικό οικονομικό όφελος" για την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

  07:51 03/08

  Εκπρόσωπος των Δημοκρατικών προειδοποιεί: "Οι Αμερικανοί ας ξυπνήσουν", ο Τραμπ είναι ένας άλλος "Μουσολίνι"

  "Σκοπεύει να επικαλεστεί λόγους έκτακτης ανάγκης προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του προέδρου".

  00:05 03/08

  Γιώργος Πετράς (Engel & Völkers): Ισχυρότερη η ζήτηση για εξοχικά μετά την πανδημία

  Τη ζήτηση για πολυτελείς εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα ενίσχυσε η πανδημική κρίση, όπως αναφέρει στο "Forbes" ο Γιώργος Πετράς, διευθύνων σύμβουλος της Engel & Völkers Ελλάδος. Ο λόγος; Όπως εξηγεί, ...

  08:04 02/08

  Γιατί ο Trump εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον της Κίνας

  Μεγάλο τμήμα της αμερικανικής κοινής γνώμης συμφωνεί με την τακτική της κυβέρνησης εις βάρος της Κίνας.

  16:19 31/07

  Οι πολυτιμότερες αθλητικές ομάδες στον κόσμο για το 2020

  Στην πρώτη θέση οι Dallas Cowboys, με αξία 5,5 δισ. δολαρίων. Ακολουθούν οι New York Yankees με αξία 5 δισ. δολαρίων. Τρεις ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα.

  08:40 30/07

  Κορονοϊός: Το μυστηριώδες σύστημα παράδοσης του εμβολίου της Moderna

  Το μυστήριο γύρω από ένα βασικό συστατικό του εμβολίου της Moderna έχει γίνει εντονότερο.

  07:57 30/07

  To Facebook πληρώνει αδρά για να δελεάσει τους influencers να αφήσουν το TikTok για το δικό του Reels

  Την ώρα που οι ΗΠΑ σκέφτονται να απαγορεύσουν το TikTok, η εφαρμογή αντιμετωπίζει μια ακόμη πρόκληση.

  07:49 29/07

  Τα πολυτιμότερα brands στον κόσμο τo 2020: Τα σκήπτρα διατηρεί η Apple με αξία $241,2 δισ.

  Στην κορυφή η Apple, ακολουθούμενη από τις Google, Microsoft και Amazon, όλες με αξία τουλάχιστον άνω των 100 δισ. δολαρίων.