Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Σεπ-2019 11:26

  Θα στείλει η Κίνα το Bitcoin στα 20.000 δολάρια;

  Θα στείλει η Κίνα το Bitcoin στα 20.000 δολάρια;
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Clem Chambers και Intelligent Investing

  Ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις χρήματα στις χρηματαγορές είναι να πωλήσεις όταν φοβάσαι και να αγοράσεις/διακρατήσεις όταν είσαι ικανοποιημένος με τα κέρδη σου.

  Κάτι αντίστοιχο μου έτυχε πριν από μερικές ημέρες όταν το bitcoin (BTC) ήταν στα 9.500 δολάρια. Ήθελα τόσο να ρευστοποιήσω το 25% των BTC μου, διασφαλίζοντας το κόστος της θέσης μου σε μετρητά, και να διακρατήσω τα υπόλοιπα. Μπορείτε να απαριθμήσετε όλους τους λόγους γιατί αυτό αποτελεί μια έξυπνη ιδέα ή όχι, ωστόσο η πτώση του ήταν το έναυσμα και προκάλεσε την επιθυμία φυγής, ένα φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα. Πρόκειται για ένα ένστικτο που οι traders και ιδιαίτερα οι επενδυτές πρέπει να κρατούν υπό έλεγχο.

  Ευτυχώς, παίζω το παιχνίδι του υψηλού ρίσκου αρκετό καιρό ώστε να περιμένω. Όταν θέλω να ρευστοποιήσω μια επένδυση αποκλειστικά και μόνο επειδή έχει βυθιστεί, περιμένω τουλάχιστον δύο ή τρεις ημέρες πριν κάνω μια τέτοια κίνηση. Αν και όταν το bitcoin φτάσει τα 13.500 δολάρια, θα θέλω να αγοράσω, αλλά με τον ίδιο τρόπο θα σταματήσω τον εαυτό μου από το να αγοράσει στην ανοδική τάση.

  Επομένως, δεν έκανα τίποτα και δείτε τι συνέβη:

  Για άλλη μια φορά το να μην κάνεις τίποτα είναι η καλύτερη κίνηση που μπορείς να επιλέξεις όταν έχεις μια καλή θέση.

  Στο μοντέλο μου, αυτή είναι Κίνα και ακόμη περισσότερο ο εμπορικός πόλεμος.

  Όταν το bitcoin σημειώνει άλμα, κάτι αρνητικό έχει μόλις συμβεί στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς, αλλά σύντομα θα μάθουμε.

  Σήμερα λοιπόν έχουμε ένα tweet από τον Τραμπ και το BTC ανεβαίνει και πάλι. Τι συνέβη εχθές; Υποθέτω πως ό,τι κι αν ήταν οδήγησε σε άλμα το bitcoin, και άφησε τον Αμερικανό πρόεδρο πιο "μπουρινιασμένο" απ’ ό,τι συνήθως.

  Πρόκειται ακόμη για θεωρία, αλλά συνεχίζει να συμβαίνει. Τι κάνουμε λοιπόν; Σε βραχυπρόθεσμη βάση προκύπτει το ερώτημα: η κατάσταση με την Κίνα θα συνεχιστεί επί μακρόν;

  Η συνέχιση του εμπορικού πολέμου σημαίνει άνοδο του BTC. Όσο περισσότερο διαρκεί ο εμπορικός πόλεμος, τόσο υψηλότερα θα πάει το bitcoin.

  Κατά την άποψή μου είναι πιθανό ο εμπορικός πόλεμος να συνεχιστεί για πολύ. Καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να υποκύψει και όπως συμβαίνει στους περισσότερους πολέμους, και οι δύο πλευρές είναι προετοιμασμένες να υποστούν σημαντικές απώλειες αλλά όχι να χάσουν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντέξεις το "τρενάκι του τρόμου" που προκαλούν οι εξελίξεις.

  Αν ζούμε έναν εμπορικό πόλεμο "αντοχής", το bitcoin θα βρεθεί πάνω από τα 20.000 δολάρια έως τα Χριστούγεννα ή και νωρίτερα.

  Αυτό, αν η θεωρία είναι σωστή, αποτελεί δώρο για τους ιδιαίτερα άπληστους. Όταν το bitcoin "πετά", σορτάρεις τον Dow Jones, διότι όταν το BTC πετά, χωρίς προφανή λόγο, είναι πολύ πιθανό κάποια αρνητική για τον Dow εξέλιξη να αποκαλυφθεί από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου σε μια-δυο μέρες. Διότι οι πληροφορίες μπορεί να φτάνουν πιο αργά στις ΗΠΑ, όμως τα κακά νέα για οτιδήποτε πάει στραβά και θα πλήξει την αμερικανική χρηματαγορά σύντομα, είναι δεδομένο ότι θα φτάσουν στην ασιατική αγορά του bitcoin πολύ νωρίτερα, εξασφαλίζοντας κρίσιμο χρόνο στους traders για να βγουν από τα meetings τους και να αναλάβουν δράση.

  Η πτώση του BTC τη Δευτέρα, θα πρέπει να οδηγήσει σε άνοδο τον Dow την Τρίτη, και αντίστροφα. To bitcoin είναι δώρο που συνεχίζει να δίνει στους traders τη δυνατότητα να βγάλουν λεφτά.

  Ο χρυσός και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα (Platinum Group Metals – PGM) θα ακολουθήσουν αλλά με πιο εκλεπτυσμένο και συγκρατημένο ρυθμό. Το bitcoin δίνει ένα διαφορετικό, καθοριστικό σήμα στους traders που θέλουν να συμμετέχουν στο επικίνδυνο παιχνίδι των μοχλευόμενων εμπορευμάτων.

  Σήματα όπως αυτό δεν έρχονται πολύ συχνά και δεν διαρκούν πολύ, δεδομένου όμως ότι πρόκειται για παιχνίδι τρισεκατομμύριων δολαρίων, πάνω στο τραπέζι θα μείνουν "ψίχουλα" αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  111,8 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,7 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  97,8 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,5 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  70,5 δισ. $