Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Αυγ-2019 00:06

  Η Shopify "σπάει τον κώδικα" του ηλεκτρονικού εμπορίου και η περιουσία του CEO διπλασιάζεται

  Η Shopify "σπάει τον κώδικα" του ηλεκτρονικού εμπορίου και η περιουσία του CEO διπλασιάζεται
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Angel Au-Yeung

  Ο Tobi Lutke, ο Καναδός διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify, έχει περιουσία, η οποία έχει διπλασιαστεί μέσα σε μόλις έξι μήνες, φτάνοντας τα 3,2 δισ. δολάρια. Όλα αυτά χάρις στην εκτόξευση της μετοχής της εταιρείας.

  Η μετοχή εταιρείας, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχει "εκτοξευθεί" 106% από τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν το Forbes καταμέτρησε τον πλούτο των επιχειρηματιών ώστε να συντάξει τη λίστα των δισεκατομμυριούχων για το 2019. Η Shopify παρέχει ένα μηχανισμό αγορών προϊόντων μέσω διαδικτύου, που εξυπηρετεί πάνω από 800.000 πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας προϊόντων ομορφιάς της Kylie Jenner, Kylie Cosmetics.

  Ο Lutke, ο οποίος γεννήθηκε στη Γερμανία, κατέχει σχεδόν το 9% της εταιρείας που εδρεύει στην Οτάβα. Ο ίδιος ίδρυσε το Shopify το 2004, αφότου αυτός και ένας φίλος είχαν προσπαθήσει να ξεκινήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα snowboard από το Οντάριο και συνειδητοποίησαν ότι δεν υπήρχαν αποτελεσματικά εργαλεία για να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να δραστηριοποιηθούν διαδικτυακά. Όταν ο χειμώνας τελείωσε και οι πωλήσεις του snowboard μειώθηκαν, ο Lutke είπε στο Forbes σε μια συνέντευξη του Ιουνίου 2018 ότι αποφάσισε να δημιουργήσει την Shopify.

  Οι αγοραστές έχουν δαπανήσει πάνω από 100 δισ. δολάρια σε ιστοσελίδες που συνδέονται με το Shopify, από τότε που άρχισε να λειτουργεί, σύμφωνα με την εταιρεία. 

  Η Shopify είχε 1,1 δισ. δολάρια έσοδα το 2018, τα οποία σημείωσαν αύξηση 59% από το προηγούμενο έτος.

  Η χρηματιστηριακή αξία της Shopify, που ανέρχεται στα 42,3 δισ. δολάρια είναι πλέον μεγαλύτερη από αυτή των πολλών μεγάλων εμπορικών σημάτων, όπως το Twitter, το Snap, το Square και το Lyft.

  Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Lutke προτιμά οι υπάλληλοί του να μην ελέγχουν τακτικά την τιμή της μετοχής της Shopify.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  113,8 δισ. $

  +719,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  106,0 δισ. $

  +416,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  97,1 δισ. $

  +202,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,3 δισ. $

  -42,1 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  70,7 δισ. $

  +929,0 εκ. $