Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Αυγ-2019 16:46

  Η Walmart μηνύει την Tesla

  Η Walmart μηνύει την Tesla
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Rachel Sandler

  Η Walmart κατέθεσε μήνυση στην οποία κατηγορεί την Tesla για παραβίαση της συνεργασίας, αμέλεια και αδυναμία να συμμορφωθεί με τα στάνταρ της αγοράς.

  Σε αυτή λέγεται πως τα ηλιακά πάνελ της Tesla προκάλεσαν πυρκαγιές στις οροφές, επτά εγκαταστάσεων της Walmart.

  Η Walmart ισχυρίζεται ότι η Tesla εγκατέστησε ελαττωματικούς ηλιακούς συλλέκτες που τελικά αναφλέχθηκαν σε επτά καταστήματα της Walmart σε όλη τη χώρα.

  Σύμφωνα με τη μήνυση οι επιθεωρητές της Tesla δεν διαπίστωσαν ελαττώματα, ορατά με γυμνό μάτι, χρησιμοποίησαν συνδέσμους καλωδίων που δεν ήταν συμβατοί μεταξύ τους και δεν κατάφεραν να δουν ότι καλώδια κρέμονταν σε πολλούς χώρους.

  Η Walmart λέει στην αγωγή ότι οι αποτυχίες ήταν αποτέλεσμα βιαστικής εγκατάστασης, επειδή το ηλιακό τμήμα της Tesla "υιοθέτησε ένα κακόβουλο επιχειρησιακό μοντέλο που απαιτούσε από αυτήν να εγκαθιστά τα ηλιακά πάνελ τυχαία και όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να αποκομίσει κέρδος. Οι εργολάβοι και υπεργολάβοι που εκτέλεσαν τις αρχικές εργασίες εγκατάστασης δεν είχαν προσληφθεί, εκπαιδευτεί, ούτε και εποπτεύονταν σωστά".

  Η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό από το Forbes.

  Βασικό υπόβαθρο: Η Tesla μπήκε στον ηλιακό επιχειρηματικό τομέα, αφού απέκτησε το SolarCity, το 2016, για 2,6 δισ. δολάρια. Ωστόσο, η παραγωγή των οικιακών ηλιακών συλλεκτών υπό την Tesla βρίθει καθυστερήσεων και μειώσεις πωλήσεων. 

  Μόλις αυτή την εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος, Elon Musk, ανακοίνωσε ένα ανανεωμένο σχέδιο τιμολόγησης σε μια προσπάθεια να τονώσει την επιβράδυνση που καταγράφει η επιχείρηση. Το νέο μοντέλο τιμολόγησης επιτρέπει στους κατοίκους σε έξι πολιτείες να νοικιάζουν συστήματα ηλιακής ενέργειας ξεκινώντας από 50 δολάρια τον μήνα (65 δολάρια τον μήνα στην Καλιφόρνια) αντί να τα αγοράζουν εξ αρχής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  113,1 δισ. $

  -293,2 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,6 δισ. $

  +251,4 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  96,8 δισ. $

  -663,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,4 δισ. $

  +334,1 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  69,8 δισ. $

  +21,8 εκ. $