Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Αυγ-2019 08:41

  Ακόμη πιο πλούσια η οικογένεια της Estee Lauder

  Ακόμη πιο πλούσια η οικογένεια της Estee Lauder
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Annabelle Woodward

  Πέντε μέλη της οικογένειας που βρίσκεται πίσω από τον παγκόσμιο κολοσσό προϊόντων ομορφιάς Estée Lauder είδαν συνδυαστικά την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 3,1 δισ. δολάρια από την Παρασκευή, μετά την εκτόξευση των μετοχών της εταιρείας κατά περισσότερο από 12% τη Δευτέρα χάρη στα ισχυρά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο και για το οικονομικό έτος 2019. Ο Leonard, ο Ron, η Aerin, η Jane και ο William Lauder -όλοι τους δισεκατομμυριούχοι- είναι τα παιδιά ή τα εγγόνια της ιδρύτριας Estée Lauder, που ξεκίνησε την επιχείρηση με τον σύζυγό της, Joseph το 1946. Η καθαρή αξία του Leonard Lauder αυξήθηκε κατά 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα, καθιστώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο κερδισμένο της ημέρας, πίσω από τον βαρόνο των ειδών πολυτελείας Bernard Arnault, ο οποίος έγινε πλουσιότερος κατά 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Η χρονιά είναι μέχρι στιγμής πολύ γενναιόδωρη για την μετοχή της Estée Lauder, η οποία έχει αυξηθεί κατά 55%. Οι πέντε δισεκατομμυριούχοι Lauders έχουν αθροιστική αξία 32,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένη κατά 24% από τις αρχές Μαρτίου, όταν δημοσιεύθηκε η κατάταξη του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη για το 2019.

  Η εταιρεία καλλυντικών που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και βρίσκεται πίσω από μάρκες όπως η MAC Cosmetics και η Bobbi Brown ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 1,79 δισ. δολάρια για τη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2019, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο 61% σε σχέση με τα 1,11 δισ. δολάρια της προηγούμενης χρήσης. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9% στα σχεδόν 14,9 δισ. δολάρια και τα καθαρά κέρδη ανά κοινή μετοχή αυξήθηκαν στα 4,82 δολάρια σε σύγκριση με τα 2,95 δολ. του οικονομικού έτους 2018.

  Ο Fabrizio Freda, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Estée Lauder, αποδίδει τα μεγάλα κέρδη της εταιρείας στη βελτίωση της ανάλυσης δεδομένων, γεγονός που βοήθησε στη βελτίωση του ψηφιακού μάρκετινγκ.

  Και τα πέντε μέλη της οικογένειας Lauder είναι είτε μέλη του διοικητικού συμβουλίου είτε στελέχη της εταιρείας και βοηθούν στην επίβλεψη των περισσότερων από 25 brands. Ο William, 59 ετών, είναι ο Πρόεδρος της εταιρείας. Υπηρέτησε ως CEO από το 2004 έως το 2009. Η Aerin, 49 ετών, η μεγαλύτερη κόρη του Ronald και διευθύντρια στυλ και εικόνας στην Estée Lauder, ίδρυσε το 2012 το δικό της πολυτελές εμπορικό σήμα AERIN Cosmetics. Τώρα, ως ένα βασικό στήριγμα κάτω από την ομπρέλα Estée Lauder, η AERIN πωλείται σε 40 χώρες.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Estée Lauder Freda εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ικανότητα της εταιρείας να αποδώσει και το οικονομικό έτος 2020, τονίζοντας ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να επενδύει σε αναδυόμενες αγορές πέρα από την Κίνα. Η Estée Lauder δραστηριοποιείται ήδη σε περισσότερες από 150 χώρες και κτήσεις.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  114,4 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,4 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  101,6 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,3 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  69,5 δισ. $