Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Αυγ-2019 08:49

  Το εύκολο χρήμα και οι εμπορικοί πόλεμοι θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων

  Το εύκολο χρήμα και οι εμπορικοί πόλεμοι θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Panos Mourdoukoutas

  Το εύκολο χρήμα και οι εμπορικοί πόλεμοι έχουν δημιουργήσει ένα πρόβλημα αξιοπιστίας για τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις που βρίσκονται πίσω από τα μεγάλα εθνικά νομίσματα.

  Αυτό μπορεί να δώσει ώθηση στα μεγάλα κρυπτονομίσματα, που έχουν αναδειχθεί σε εναλλακτικά μέσα διαφύλαξης αξίας, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του κλάδου των ψηφιακών νομισμάτων.

  Ο Alex Karasulu, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OptDyn, είναι ένας από αυτούς. "Τον 20ό αιώνα, παρακολουθήσαμε την αποξήλωση των κρατικών νομισμάτων που στηρίζονταν από χρυσό που άνοιξε το δρόμο για τη χειραγώγηση των fiat νομισμάτων και άλλες πρακτικές των κεντρικών τραπεζών, όπως η ποσοτική χαλάρωση", λέει ο Karasulu. "Ο χρυσός κανόνας διατήρησε την ομαλότητα σε ό,τι αφορά τις δαπάνες και το χρέος και περιόρισε τις διαθέσιμες επιλογές των κεντρικών τραπεζών. Αυτοί οι παράγοντες σε ευθυγράμμιση τώρα με τη σταδιακή διάβρωση τoυ παγκοσμισμού και την πρόσφατη κλιμάκωση των εμπορικών πολέμων ασκούν πρόσθετη πίεση στη χειραγώγηση των fiat νομισμάτων ".
   

  Εμπορικός Πόλεμος Νομισματική χαλάρωση
  ΗΠΑ-Κίνα ΗΠΑ
  ΗΠΑ-ΕΕ ΕΚΤ
  ΕΕ-Ινδονησία Ινδία
  Ιαπωνία-Νότιος Κορέα Αυστραλία
  Ινδία-Πακιστάν Νέα Ζηλανδία

  Αυτή η τάση είναι εμφανής στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας. Οι δύο χώρες χειραγωγούν τα νομίσματά τους για να αντισταθμίσουν τις αποτυχημένες εμπορικές συνομιλίες, σύμφωνα με τον Karasulu. "Είδαμε αυτή τη δυναμική με την αντιδραστική πτώση του κινεζικού γουάν στις αποτυχημένες εμπορικές συνομιλίες", λέει. "Οι ΗΠΑ κάνουν το ίδιο, αλλά με μια έμμεση μέθοδο, ρίχνοντας τα επιτόκια το οποίο επιδεινώνει το χρέος, καθώς τα χρήματα γίνονται φθηνότερα για δάνειο".

  Το αποτέλεσμα; "Οι άνθρωποι δεν έχουν πια εμπιστοσύνη στην ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών", συνεχίζει ο Karasulu.

  "Οι άνθρωποι ανησυχούν για την αστάθεια των παραδοσιακών νομισμάτων - Έχω δει συσσώρευση στα κρυπτονομίσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αντισταθμιστούν οι ζημίες της λίρας", λέει ο Richard Dennis MSc, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της temtum. "Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, κι έτσι βάζουν τα χρήματά τους σε νομίσματα μη κυβερνητικά ή ελεγχόμενα από εταιρείες".

  Όπως το Bitcoin και τα λοιπά σημαντικά κρυπτονομίσματα. "Η νομισματική πολιτική που βασίζεται στα μαθηματικά, και όχι σε κυβερνητικούς αξιωματούχους ή οργανισμούς, αρχίζει να φαίνεται πιο ελκυστική στους επενδυτές, λέει ο Chris Reinertsen, Chief Marketing Officer της Rhythm Technologies. "Το Bitcoin έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει ένα ασφαλές καταφύγιο από τα κυβερνητικά ελεγχόμενα νομίσματα από την έναρξή του, αλλά καθώς διεξάγονται εμπορικοί και νομισματικοί πόλεμοι, όλο και περισσότεροι επενδυτές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να αποφύγουν επαναλήψεις της τελευταίας μεγάλης bear market".

  Ο Karasulu συμφωνεί. "Το προφανές σημείο έλξης του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων είναι η ασυλία τους στη χειραγώγηση και, αντίθετα με τον χρυσό ή άλλα πολύτιμα μέταλλα, δεν υπάρχει ζήτημα φυσικής φύλαξης. Κανένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν μπορεί να απομακρύνει την αξία του Bitcoin που κρατάτε ", σημειώνει. "Καμία ποσοτική χαλάρωση δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Καμία χώρα δεν θα το υποτιμήσει σε έναν νομισματικό πόλεμο εξαιτίας των εμπορικών εντάσεων".

  Αυτό ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις δεν θα επιτρέψουν σε κανένα αποκεντρωμένο νόμισμα να αντικαταστήσει τα εθνικά νομίσματα.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  113,1 δισ. $

  -293,2 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,6 δισ. $

  +251,4 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  96,8 δισ. $

  -663,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,4 δισ. $

  +334,1 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  69,8 δισ. $

  +21,8 εκ. $