Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Αυγ-2019 08:10

  Ο Trump θέλει να αγοράσει τη Γροιλανδία

  Ο Trump θέλει να αγοράσει τη Γροιλανδία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Rachel Sandler

  Η είδηση: Ο Πρόεδρος Donald Trump έχει συζητήσει με συμβούλους του το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αγοράσουν τη Γροιλανδία, αναφέρει η Wall Street Journal, αν και δεν είναι σαφές πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος μια τέτοια ιδέα ή  αν είναι ούτως ή άλλως εφικτή.

  Μερικοί από τους συμβούλους του στηρίζουν το εγχείρημα, λέγοντας ότι είναι μια καλή οικονομική κίνηση, ενώ άλλοι το έχουν απορρίψει ως μη ρεαλιστικό, ανέφερε το δημοσίευμα της WSJ.

  Μια πηγή δήλωσε στην WSJ ότι ο Trump ενδιαφέρεται για τους φυσικούς πόρους της Γροιλανδίας και την κληρονομιά που θα του άφηνε μια τέτοια εξαγορά μετά τη θητεία του.

  Η Γροιλανδία είναι μια αυτόνομη χώρα που ανήκει στη Δανία, η οποία ελέγχει την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της περιοχής. Αν οι ΗΠΑ ήθελαν να αγοράσουν Γροιλανδία, θα έπρεπε να την αγοράσουν από τη Δανία.

  Δεν είναι σαφές πώς οι ΗΠΑ θα προχωρούσαν στην αγορά της Γροιλανδίας από τη Δανία. Σε προηγούμενες εξαγορές γης από την ιστορία των ΗΠΑ, όπως η αγορά της Λουιζιάνας ή η αγορά της Αλάσκας, οι συμφωνίες έγιναν μέσω μιας συνθήκης, η οποία εγκρίθηκε από τα δύο τρίτα της Γερουσίας σύμφωνα με το Σύνταγμα.

  Ιστορικό: Οι ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει και αποτύχει δύο φορές να αγοράσουν τη Γροιλανδία από τη Δανία. Μία φορά το 1867 και άλλη μία μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο υπό τον Πρόεδρο Harry Truman το 1946.

  Πλαίσιο: Η Γροιλανδία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από επιδοτήσεις από τη Δανία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% του ετήσιου προϋπολογισμού της, σύμφωνα με την WSJ. Και ενώ έχει τεράστιους φυσικούς πόρους, η παγωμένη αρκτική επιφάνεια του νησιού λιώσει με ανησυχητικό ρυθμό εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

  Ενδιαφέρον Γεγονός: Η πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας είναι Εσκιμώοι.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,2 δισ. $

  -3.225,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  102,0 δισ. $

  -1.337,7 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  94,6 δισ. $

  -1.465,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  78,1 δισ. $

  -1.390,2 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,4 δισ. $

  -348,1 εκ. $