Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Αυγ-2019 08:44

  Η μετοχή της Walt Disney ενισχύθηκε 40% σε τρία χρόνια. Θα συνεχιστεί το momentum;

  Η μετοχή της Walt Disney ενισχύθηκε 40% σε τρία χρόνια. Θα συνεχιστεί το momentum;
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από την Trefis Team

  Η τιμή της μετοχής της Walt Disney έχει ενισχυθεί κατά περισσότερο από 40%, από τα 96 δολάρια του Αυγούστου του 2016 έως τα 135 δολάρια του Αυγούστου του 2019. Η άνοδος αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων  και των περιθωρίων, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση των υφιστάμενων μετοχών κατά 2020 εκατομμύρια η οποία ώθησε τα κέρδη ανά μετοχή. Το momentum αυτό, ωστόσο, αντισταθμίστηκε εν μέρει από τη μείωση των 10,9 φορών στο πολλαπλάσιο του λόγου τιμής προς κέρδη στο ίδιο διάστημα. Παρά τα πρόσφατα στραβοπατήματα στα περιθώρια, η Trefis Team θέτει τιμή-στόχο τα 152 δολάρια για τη μετοχή της Disney, υποδηλώνοντας άνοδο σε σχέση με το τρέχον επίπεδο.

  Διεύρυνση της βάσης εσόδων

  Τα έσοδα της Walt Disney έχουν αυξηθεί κατά 13,3%, από 52,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015 σε 59,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, προσθέτοντας περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια στη βάση εσόδων.

  Τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω με ταχύτερο ρυθμό 17% στα 69,7 δισ. δολάρια το 2019, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την αύξηση των εσόδων κατά περισσότερο από 17 δισ. δολάρια σε διάστημα τετραετίας (2015-2019).

   
  Τα υψηλότερα έσοδα είναι πιθανό να προέλθουν από τις ισχυρές επιδόσεις στα πάρκα και τα θέρετρα αλλά και στην κινηματογραφική βιομηχανία μετά και την εξαγορά του FOX.

  Πάρκα & Θέρετρα

  Ο τομέας αύξησε τα έσοδά του από 16 δισ. δολάρια το 2015 σε 20,3 δισ. δολάρια το 2018, ενώ τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό στα 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, λόγω της ισχυρής απόδοσης τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς δραστηριότητες.

  Η αύξηση των εγχώριων εσόδων οφείλεται στις υψηλότερες μέσες τιμές εισιτηρίων για την είσοδο σε θεματικά πάρκα και για κρουαζιέρες, τις αυξημένες δαπάνες για τρόφιμα, ποτά και σουβενίρ αλλά και τις υψηλότερες μέσες ημερήσιες τιμές διαμονής στα ξενοδοχεία.

  Η αύξηση των διεθνών δραστηριοτήτων οφείλεται στην αύξηση του όγκου, στην αύξηση της μέσης δαπάνης ανά επισκέπτη και στην ευνοϊκή συναλλαγματική επιρροή.

  Κινηματογραφικά στούντιο

  Ο τομέας πρόσθεσε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια στη βάση εσόδων, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν από 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015 σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

  Τα έσοδα από τα κινηματογραφικά στούντιο αναμένεται να αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό βραχυπρόθεσμα, λόγω της αύξησης των κινηματογραφικών παραγωγών και τα έσοδα από τηλεόραση και video on demand αλλά θα αντισταθμιστούν νε μέρει από τις συνεχιζόμενες πιέσεις στην οικιακή ψυχαγωγία. Η εξαγορά της Fox αναμένεται επίσης να οδηγήσει στην αύξηση των εσόδων λόγω πρόσθετων προσφορών.

  Κερδοφορία

  Αφού παρέμενε στο περίπου 16% έως 17%, το περιθώριο καθαρών κερδών αυξήθηκε απότομα στο 21,2% το 2018, λόγω του χαμηλότερου πραγματικού φορολογικού συντελεστή και του κέρδους από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Το περιθώριο κέρδους αναμένεται να μειωθεί στο 18% το 2019 και στη συνέχεια να μειωθεί περαιτέρω στο 16% το 2020, λόγω της αύξησης των δαπανών αναδιάρθρωσης και των εξόδων τόκων, του σταθερού φορολογικού συντελεστή, του κόστους απόσβεσης και της απουσίας πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων.

   Το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό στο ίδιο εύρος, σημειώνοντας μικρή άνοδο το 2017 και το 2018 εξαιτίας του πληθωρισμού κόστους, των αυξήσεων των συνδρομών για τα τηλεοπτικά προγράμματα και των υψηλότερων δαπανών και όγκων επισκεπτών στα πάρκα και τα θέρετρα. Το νούμερο αναμένεται να μειωθεί το 2019, λόγω της μεγάλης αύξησης των εσόδων.

  Τα γενικά και διοικητικά έξοδα ως ποσοστό των εσόδων μειώθηκαν με την πάροδο του χρόνου λόγω του χαμηλότερου κόστους κινηματογραφικής διαφήμισης και της διακοπής του Infinity και αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την ενοποίηση της BAMTech και τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με την εξαγορά της 21CF (21st Century Fox). Ο δείκτης αναμένεται να συνεχίσει τη φθίνουσα πορεία του.

  Τα έξοδα απόσβεσης ως ποσοστό των εσόδων ήταν υψηλότερα το 2017 και το 2018, λόγω υποτίμησης των νέων αξιοθέατων στον τομέα των πάρκων και θέρετρων και της ενοποίησης της BAMTech. Ο δείκτης αναμένεται να είναι σε μεγάλο βαθμό σταθερός το 2019.

  Μείωση στο πολλαπλάσιο

  Το πολλαπλάσιο P/E της Disney μειώθηκε από 25,3 φορές το 2015 στις 16,4 φορές τον Αύγουστο του 2019.

  Παρόμοια τάση κατάγραψε ο λόγος της στενής ανταγωνίστριας Viacom, ωστόσο η Comcast γνώρισε αύξηση στο πολλαπλάσιο των κερφών την ίδια περίοδο.

  Παρά την αύξηση των κερδών, το πολλαπλάσιο P/E της Disney μειώθηκε εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης του φορτίου χρέους.

  Ο λόγος χρέους προς ίδια κεφάλαια ξεπέρασε το ορόσημο του 60% μετά την εξαγορά της Fox.

  Outlook τιμής

  Η μετοχή της Disney υποχώρησε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου στις 7 Αυγούστου και παρά την υγιή ανάπτυξη των εσόδων, η εταιρεία δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις στα κέρδη εξαιτίας της αδύναμης απόδοσης του "Dark Phoenix", μιας ταινίας παραγωγής της Fox.

  Δεδομένου, ωστόσο, ότι η ζημία αυτή "κληρονομήθηκε" και δεν αποδίδεται σε κάποια κακή επιχειρηματική απόφαση της Disney, οι αναλυτές είναι bullish για τη μετοχή.

  H Trefis θέτει τιμή-στόχο τα 152 δολάρια ανά μετοχή. Εκτιμά πως η εταιρεία θα καταφέρει να διατηρήσει υψηλά επίπεδα κερδών ανά μετοχή με οδηγό την υγιή ανάπτυξη των εσόδων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  112,7 δισ. $

  +513,3 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,3 δισ. $

  +116,1 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  96,2 δισ. $

  +1.418,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  79,5 δισ. $

  +1.215,5 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,8 δισ. $

  +1.823,8 εκ. $