Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Αυγ-2019 21:07

  Επτά ερωτήματα για τον θάνατο του Jeffrey Epstein που χρήζουν απάντησης

  Επτά ερωτήματα για τον θάνατο του Jeffrey Epstein που χρήζουν απάντησης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Richard Behar

  Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, William Barr, δήλωσε ότι είναι "συγκλονισμένος από την είδηση ότι ο Jeffrey Epstein βρέθηκε νεκρός, λόγω φαινομενικής αυτοκτονίας, την ώρα που ήταν υπό ομοσπονδιακή κράτηση". Είπε ότι ο Γενικός Επιθεωρητής, Michael E. Horowitz θα ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.

  Μετά τον σοκαριστικό θάνατο του χρηματιστή/παιδόφιλου, Jeffrey Epstein, την ώρα που λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι άλλοι μπορεί να έχουν εμπλακεί σε ένα πιθανό δίκτυο trafficking, άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια, μίλησα με αρκετές πηγές και υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους των δυνάμεων επιβολής του νόμου, πολλοί από τους οποίους ήταν γνώστες της φυλακής όπου κρατούνταν ο Epstein. 

  Εξέφρασαν τα ακόλουθα επτά κρίσιμα ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις:

  1) Ποια ήταν η αιτία θανάτου; Εάν πρόκειται για κρέμασμα, ένας εμπειρογνώμονας πρέπει να εξετάσει τη θηλιά για να προσδιορίσει αν αυτή η μέθοδος ήταν δυνατό να έχει χρησιμοποιηθεί από τον αποθανόντα.

  2) Έχει αυτοκτονήσει ποτέ κάποιος με επιτυχία στο Mantetan Correctional Center, μετά από προηγούμενη ανεπιτυχή απόπειρα;

  3) Ποιος παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια της βάρδιας; 

  4) Ποια ήταν τα διαστήματα παρατήρησης των κινήσεών του μέσα στο κελί; Χρειάζεται να εξεταστούν: τα επίσημα αρχεία των φρουρών, τυχόν δεδομένα σχετικά με τα ηλεκτρονικά συστήματα εισόδου και εξόδου, καταγραφή κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, τυχόν σημειώσεις που άφησε ο Epstein και παρατηρήσεις σχετικά με τη διάθεσή του, από προσωπικό και άλλους κρατούμενους. "Οποιαδήποτε αξιόλογη έρευνα θα καθορίσει εάν τηρήθηκαν ή όχι τα πρωτόκολλα", λέει ο συνταξιούχος, πράκτορας του FBI, Dave Gentile, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με πολλούς αξιωματούχους των ομοσπονδιακών και κρατικών σωφρονιστικών αρχών, κατά τη διάρκεια μιας καριέρας δύο δεκαετιών στην υπηρεσία.

  5) Μήπως ένας φύλακας κέρδισε το λαχείο; Μια θεωρία που χρειάζεται να διαψευστεί: ένας πανικόβλητος συνεργάτης του Epstein, δωροδόκησε έναν φρουρό. Ο ίδιος ήταν υπό την εποπτεία του Suicide Watch (ομάδα επιτήρησης όσων έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν), αλλά "πρέπει να έκανε τα στραβά μάτια", λέει ο πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας, William Callahan, μέλος της Ένωσης Πρώην Αξιωματικών της Υπηρεσίας Πληροφοριών, που τώρα διαχειρίζεται την Unitel Group, μια διεθνή εταιρεία πληροφοριών της Νέας Υόρκης. (Ενημέρωση 10/08/19: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Epstein αφαιρέθηκε από την εποπτεία της Suicide Watch και μεταφέρθηκε υπό την επιτήρηση ειδικής μονάδας, στις 29 Ιουλίου).

  6) Τι συμβαίνει με τη "λεγεώνα" των υποτιθέμενων θυμάτων και την ικανότητά τους να αξιώσουν μερίδιο από περιουσιακά στοιχεία; "Τώρα η περιουσία θα χρειαστεί διαιτητή, που θα διοριστεί από το δικαστήριο, και θα κατακλυστεί από αξιώσεις γυναικών", λέει ο Callahan "Αυτό θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια· το παλάτι του Μπάκιγχαμ θα δώσει στη δημοσιότητα, τώρα, τις ιστορίες για την αθωότητα του πρίγκιπα Andrew κλπ".

  7) Οι υποτιθέμενοι συνεργάτες του Epstein, έχουν διαφύγει τον κίνδυνο ή τώρα πρόκειται να ξεκινήσουν τα βάσανά τους; "Μηνύσεις θα φυτρώσουν σαν ζιζάνια, ειδικά για την κυρία Maxwell [Ghislaine, τη φερόμενη ως μαστροπό]", λέει ο Callahan.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  113,0 δισ. $

  +836,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,3 δισ. $

  +155,7 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  96,2 δισ. $

  +1.418,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  79,5 δισ. $

  +1.299,5 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,8 δισ. $

  +1.823,8 εκ. $