Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 10-Αυγ-2019 16:29

  Πρώην σύζυγος ζητά αποζημίωση 7 δισ. δολ. από Ρώσο ολιγάρχη

  Πρώην σύζυγος ζητά αποζημίωση 7 δισ. δολ. από Ρώσο ολιγάρχη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Rachel Sandler

  Αν και προσφάτως διαζευγμένη στη Ρωσία, η Natalia Potanina, η πρώην σύζυγος του Ρώσου ολιγάρχη Vladimir Potanin, ζητά να εκδικαστεί εκ νέου το διαζύγιό της από τη βρετανική δικαιοσύνη απαιτώντας από τον πρώην σύζυγό της το ποσό των 7 δισ. δολαρίων. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για την ακριβότερη υπόθεση διαζυγίου που έχει απασχολήσει τη βρετανική δικαιοσύνη, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

  -Η Potanina ζητά περίπου το ένα τρίτο της περιουσίας του πρώην συζύγου της 95,7 δισ. λίρες ή 6,9 δισ. δολ.- αφού έχασε μια παρατεταμένη δικαστική διαμάχη στη Ρωσία, στην οποία απαιτούσε το ίδιο ποσό.

  -Το Forbes υπολογίζει την καθαρή περιουσία του Potanin στα 19,1 δισ. δολ., ποσό που τον κατατάσσει έκτο πιο πλούσιο άνθρωπο της Ρωσίας, σύμφωνα με το Forbes. Κατέχει το ένα τρίτο περίπου της εξορυκτικής Norilsk Nickel και είναι ο πρόεδρος-ιδρυτής της επενδυτικής Interros.

  -Το ζεύγος είχε χωρίσει ήδη από το 2014, αλλά η Potanina ισχυρίζεται πως  δεν εκδικάστηκε δίκαια η περίπτωσή της, και αυτό γιατί ο Potanin έχει στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, όπως σημειώνουν οι Times.

  -Η Potanina κατοικεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2016.

  Η Potanina είχε ζητήσει διαζύγιο το 2013 όταν ο σύζυγός της τής αποκάλυψε πως διατηρούσε σχέση με μια νεότερη υπάλληλό του. Τελικά, ο Potanin παντρεύτηκε την υπάλληλό του και απέκτησαν δύο παιδιά. Ο Ρώσος ολιγάρχης είχε προηγουμέως τρία παιδιά με την Potanina.

  Εάν η Potanina κερδίσει τη δίκη στα βρετανικά δικαστήρια, θα είναι το δεύτερο ακριβότερο διαζύγιο σε όλο τον κόσμο. Και πάλι, θα ωχριά απέναντι στον διακανονισμό που αποδέχθηκε ο Jeff Bezos, δηλαδή να εκχωρήσει το 25% του μεριδίου που κατέχει στην Amazon (35 δισ. δολ.), στην πρώην συζυγό του, MacKenzie.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  112,9 δισ. $

  +706,3 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,3 δισ. $

  +144,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  96,2 δισ. $

  +1.418,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  79,5 δισ. $

  +1.236,1 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,8 δισ. $

  +1.823,8 εκ. $