Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Αυγ-2019 17:13

  Ο Τραμπ χρωστά 500.000 δολάρια στο Ελ Πάσο χωρίς να διαφαίνεται ημερομηνία αποπληρωμής

  Ο Τραμπ χρωστά 500.000 δολάρια στο Ελ Πάσο χωρίς να διαφαίνεται ημερομηνία αποπληρωμής
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Lisette Voytko

  Ενώ ο Τραμπ ταξίδεψε στο Ελ Πάσο του Τέξας, την Τετάρτη, χρωστά ακόμη στην πόλη περί τις 500.000 δολάρια για προμήθειες που χρησιμοποίησε σε μία πολιτική του συγκέντρωση, τον Φεβρουάριο, ενώ υπάρχουν ακόμα 270.000 δολάρια που πρέπει να πληρωθούν σε πόλεις σε όλη τη χώρα.

  - Σύμφωνα με αξιωματούχους του Ελ Πάσο, η πόλη είχε παράσχει στο Τραμπ Αστυνομία, Πυροσβεστική και τμήματα Υγείας για πολιτική εκδήλωση στο πλαίσιο της καμπάνιας του, "Make America Great Again".
  - Η καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης του τιμολογίου, η 26η Απριλίου, παρήλθε χωρίς να έχει γίνει κάποια πληρωμή.
  - Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας του Τραμπ άφησαν υπόνοιες ότι το Ελ Πάσο έχει χρεώσει υπερβολικά τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Ο Μάικλ Γκλάσνερ, επικεφαλής της καμπάνιας, είπε ότι το τιμολόγιο του Ελ Πάσο είναι περίπου δεκαπλάσιο σε σχέση με όσα, συνήθως, χρεώνουν οι πόλεις.
  - Ο Τραμπ χρωστά επιπλέον 270.000 δολάρια, για έξοδα της καμπάνιας του σε οκτώ άλλες πόλεις, όπως η Erie στην Pennsylvania και η Mesa στην Arizona. Κάποια από τα τιμολόγια είναι ακόμη και τριών ετών.
  - Ο Μπέτο Ο'Ρούρκ χρεώθηκε 28.000 δολάρια από το Ελ Πάσο για την προεδρική του καμπάνια και έκανε την πληρωμή εγκαίρως.
  - Οι συγκεντρώσεις του Τραμπ προσελκύουν χιλιάδες κόσμο και κάποιες φορές παρατηρούνται βιαιοπραγίες, εξ ου και η ανάγκη για περισσότερες δημόσιες δαπάνες.

  Οι πόλεις διαθέτουν μία πληθώρα πολιτικών σχετικά με το ποιος πληρώνει τον λογαριασμό κατά τις προεδρικές επισκέψεις. Για υποψηφίους, που βρίσκονται υπό την προστασία της Secret Service, δεν υπάρχει πρόβλεψη από την ομοσπονδιακή νομοθεσία για αποπληρωμή των πόλεων σχετικά με την παροχή ασφαλείας. Και δεν είναι ασυνήθιστο υποψήφιοι να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς - τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα, όσο και η Χίλαρι Κλίντον το έχουν κάνει στο παρελθόν, σύμφωνα με το CNBC. Όσο για τον Τραμπ, αυτός έχει μακρά ιστορία αποφυγής πληρωμής εργολάβων κατασκευαστών, εργατών και άλλων φορέων. Γενικά, οι πόλεις ενίοτε αφήνονται να καταφύγουν σε προϋπολογισμούς έκτακτης ανάγκης ή απλώς απορροφούν το κόστος φιλοξενίας υποψήφιων προέδρων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  112,9 δισ. $

  +737,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,3 δισ. $

  +137,8 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  96,2 δισ. $

  +1.418,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  79,5 δισ. $

  +1.287,7 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,8 δισ. $

  +1.823,8 εκ. $