Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Αυγ-2019 11:00

  Tο bitcoin εισέρχεται στις τάξεις των ασφαλών "επενδυτικών καταφυγίων"

  Tο bitcoin εισέρχεται στις τάξεις των ασφαλών "επενδυτικών καταφυγίων"
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Panos Mourdoukoutas

  Το Bitcoin προσχώρησε πρόσφατα στις τάξεις των ασφαλών περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τον Chris Reinertsen, επικεφαλής μάρκετινγκ της Rhythm Technologies.

  Τα ασφαλή assets είναι τα περιουσιακά στοιχεία στα οποία οι επενδυτές "σταθμεύουν" τα μετρητά τους σε καιρούς αυξημένης παγκόσμιας αβεβαιότητας, καθώς εγκαταλείπουν τα επικίνδυνα πάγια όπως οι μετοχές.

  Παραδοσιακά, τα assets που θεωρούνταν ασφαλή επενδυτικά καταφύγια ήταν τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, ο χρυσός και το ελβετικό φράγκο. Πρόσφατα, στην ίδια κατηγορία εντάχθηκε και το Bitcoin.

  Τουλάχιστον, αυτό φάνηκε να συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έγειρε παγκόσμιες αβεβαιότητες, είπε ο Reinersten. "Η υποτίμηση του κινεζικού γουάν μόλις οδήγησε την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου σε χαμηλό 11 ετών", συνέχισε. "Υπάρχει μια φυγή κεφαλαίων προς ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, τα οποία περιλαμβάνουν τώρα το Bitcoin. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, βλέπουμε ότι η τάση του Bitcoin συσχετίζεται θεμελιωδώς ολοένα και περισσότερο με τις κινήσεις περισσότερων μακροοικονομικών μεγεθών καθώς εντείνεται η οικονομική αβεβαιότητα στον κόσμο".

  Ο Kirill Bensonoff, Διευθύνων Σύμβουλος της OpenLTV, συμφωνεί. "Πιστεύω ότι το Bitcoin εξελίσσεται σε ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο παρόμοιο με το χρυσό", λέει ο Bensonoff. "Ενώ η συσχέτιση δεν έχει ακόμη εδραιωθεί πλήρως, είδαμε χθες μια μεγάλη πτώση της αγοράς, και ταυτόχρονα ράλι στο bitcoin. Πιστεύω ότι θα δούμε περισσότερα κεφάλαια να συσσωρεύονται στο bitcoin στο εγγύς μέλλον".

  Ακόμη κι έτσι, δεν πιστεύουν όλοι ότι η επένδυση στο Bitcoin μετά την υποτίμηση του γουάν έναντι του δολαρίου είναι μια συνετή επενδυτική στρατηγική. Ο Keith Hilden, ιδρυτής της Relex Capital, είναι ένας από αυτούς. Ο Hilden πιστεύει ότι η πρόσφατη άνοδος των τιμών Bitcoin είναι μάλλον μια πράξη κερδοσκοπίας, καθώς οι αγορές προσπαθούν να βρουν το σημείο ισορροπίας τους. "Η πρόσφατη υποτίμηση από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας έδειξε την προθυμία της να ενεργήσει προκειμένου να εξομαλύνει τις εξωτερικές οικονομικές πιέσεις που επηρεάζουν την οικονομία της, αλλά οι δονήσεις μια τέτοιας κίνησης στο συνάλλαγμα έγιναν αισθητοί στις ανά τον κόσμο μετοχικές και συναλλαγματικές αγορές –και μένουν ακόμη να γίνουν μετασεισμοί", λέει. "Η οικονομική ενέργεια που καταναλώνεται μέσω των αγορών που επιθυμούν να ξανακερδίσουν μια αίσθηση ισορροπίας δεν αξιοποιείται και, αντιθέτως, χάνεται από την κερδοσκοπία, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη οικονομική αναταραχή στην πορεία μέχρι να επιτευχθεί και πάλι η εξομάλυνση".

  Ανεξάρτητα από τις πρόσφατες απόψεις των αναλυτών, οι συντηρητικοί επενδυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ως προς το να επενδύουν χρήματα σε ένα "μέσο αποθήκευσης αξίας" με τεράστια μεταβλητότητα, όπως το Bitcoin.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:05 25/01

  Ο Χάρι και η Μέγκαν χρειάζονται 3 εκατ. δολ. για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι

  Από τη στιγμή που αποφάσισε να απεμπολήσει τα βασιλικά του καθήκοντα, θα πρέπει το ζεύγος να βρει πραγματικές δουλειές.

  18:34 24/01

  Πρόστιμο 17,5 εκατ. δολάρια στον πρώην CEO της Wells Fargo

  Επίσης του απαγορεύτηκε δια βίου η ενασχόληση με τον τραπεζικό τομέα, ως ποινή για το σκάνδαλο με τους ψεύτικους λογαριασμούς το 2016.

  09:42 24/01

  Αν μπορούν να χακάρουν το iPhone του Μπέζος μέσω WhatsApp, μπορούν σίγουρα και το δικό σου

  Όποιος βρισκόταν πίσω από το χακάρισμα των δεδομένων του Μπέζος απέδειξε πως ακόμη και όταν κάποιος ξοδεύει εκατομμύρια για την προσωπική του ασφάλεια, το smartphone του μπορεί να αποτελέσει την...

  19:59 23/01

  Η Octi θέλει να χρησιμοποιήσει το iPhone σας για να σκανάρει πρόσωπα

  Η startup χρησιμοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα για να χτίσει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο.

  08:11 23/01

  Η εξάπλωση του κοροναϊού μπορεί να είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι παραδέχεται η Κίνα

  Ειδικοί του τομέα δημόσιας υγείας εκτιμούν ότι τα κρούσματα του νέου κοροναϊού ίσως είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνουν οι κινεζικές αρχές, τη στιγμή μάλιστα που η καθυστερημένη...

  15:13 22/01

  Ρεκόρ τηλεθέασης πρωτότυπου περιεχομένου ανακοίνωσε το Netflix, αφότου άλλαξε τον τρόπο μέτρησης

  Το Netflix άλλαξε τον τρόπο μέτρησης της τηλεθέασης στην πλατφόρμα του παρουσιάζοντας μερικά πολύ εντυπωσιακά στοιχεία όσον αφορά την παρακολούθηση πρωτότυπου περιεχομένου.

  08:25 22/01

  Τα πολυκαταστήματα αυτοκαταστρέφονται πουλώντας ρούχα από... "δεύτερο χέρι"

  Πολυκαταστήματα, όπως οι αλυσίδες Macy’s και JC Penney, στρέφονται στις πωλήσεις πολυτελών ρούχων "από δεύτερο χέρι" για να προσελκύσουν πελάτες στα καταστήματά τους όπου η πελατεία βαίνει συνεχώς...

  16:54 21/01

  Ο Τζεφ Μπέζος αύξησε την περιουσία του περισσότερο από όλους στις ΗΠΑ επί προεδρίας Τραμπ

  Η μετοχή της Amazon έχει εκτοξευτεί κατά 130% και ο Μπέζος έχει προσθέσει 46 δισ. δολάρια στην καθαρή αξία του από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε την προεδρία τον Ιανουάριο του 2017.

  08:22 21/01

  Ξεκινά η δίκη της παραπομπής Τραμπ - Τι πρέπει να ξέρετε

  Ξεκινά η ιστορική δίκη έπειτα από μήνες πολιτικής διαμάχης και αγωνιώδεις φωνές περί "φάρσας".

  16:53 20/01

  Ο Άλαν Ντέρσοβιτς θα υποστηρίξει ότι ο Τραμπ δεν πρέπει να αποπεμφθεί γιατί δεν έκανε κάποιο έγκλημα

  Θα υποστηρίξει ότι ο Τραμπ δεν θα πρέπει να αποπεμφθεί από το αξίωμα, επειδή οι δημιουργοί του Συντάγματος, είχαν ως στόχο, η αποπέμψιμη συμπεριφορά να περιλαμβάνει συμπεριφορές που να ομοιάζουν με...

  08:38 20/01

  Η Louis Vuitton αγόρασε το 2ο μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι στον κόσμο

  Πριν από δύο μήνες εξαγόρασε την Tiffany έναντι $16,2 δισ., ενώ πρόσφατα απέκτησε το δεύτερο μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι στον κόσμο. Στόχος της να μπει στο top-five της αγοράς κοσμημάτων.

  09:58 19/01

  Megxit: Τέλος η βασιλική ιδιότητα για τον Χάρι και τη Μέγκαν

  "Πρέπει να απεμπολήσουν τους βασιλικούς τίτλους. Πλέον δεν θα λαμβάνουν δημόσια κονδύλια για βασιλικά καθήκοντα".

  10:27 18/01

  Γνωρίστε την καλύτερη μετοχή των τελευταίων 30 ετών με απόδοση 47.500%

  Η Heico κρατά "κλειδωμένες" τις τιμές των προϊόντων της και σταθερό το περιθώριο κέρδους στο 15%.

  17:03 17/01

  Η καινοτομία για την Canon αποτελεί μέρος μιας εξελικτικής διαδικασίας

  Με τον συνδυασμό τεχνογνωσίας και ανθρώπινου δυναμικού, η Canon έχει εξαιρετικά θετικές προοπτικές στην ελληνική αλλά και παγκόσμια αγορά.

  08:05 17/01

  Γιατί η μετοχή του Facebook είναι άφθαρτη

  Παρά τα σκάνδαλα και τους ελέγχους των ρυθμιστικών αρχών, η μετοχή βρίσκεται κοντά στο ιστορικό υψηλό της.

  19:15 16/01

  Το Bitcoin είναι ο νέος χρυσός, σύμφωνα με μελέτη

  Το Bitcoin, αντίστοιχα όπως ο χρυσός, είναι ένα μέσο αντιστάθμισης κινδύνου, εν μέσω παγκόσμιων αβεβαιοτήτων όπως οι εμπορικοί πόλεμοι.