Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Αυγ-2019 09:21

  Το Bitcoin θα διασπάσει το υψηλό της φετινής χρονιάς

  Το Bitcoin θα διασπάσει το υψηλό της φετινής χρονιάς
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Naeem Aslam

  Ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin, εκτοξεύτηκε κατά περισσότερο από 11% χθες ενώ έχει ενισχυθεί κατά περισσότερο από 200% από τις αρχές του έτους, αποκτώντας μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με τα τρία κορυφαία νομίσματα. Το Bitcoin είναι το "στοίχημα" της εβδομάδας και δεδομένης της τεράστιας αβεβαιότητας και της τάσης αποστροφής του κινδύνου, εκτιμώ ότι το Bitcoin θα μπορούσε εύκολα να ξεπεράσει το φετινό υψηλό των 14.000 δολαρίων. Η τιμή του Bitcoin έδωσε αρκετές μάχες με τον κινούμενο μέσο όρο 50 ημερών τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά τελικά, οι "ταύροι" κυριάρχησαν σε αυτό το πεδίο μάχης.

  Το γράφημα απεικονίζει τα σημαντικά επίπεδα στήριξης του Bitcoin και τη μάχη με τον κινητό μέσο όρο 50 ημερών.

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τιμή του Bitcoin θα διασπάσει το φετινό υψηλό.

  Οι "ταύροι" πρέπει να ευχαριστήσουν τον Donald Trump για αυτή την κίνηση, διότι καθοδηγείται εξ ολοκλήρου από τις γεωπολιτικές εντάσεις. Ο Trump προανήγγειλε νέους δασμούς σε βάρος της Κίνας την περασμένη εβδομάδα και έχω αναφερθεί στα αντίποινα της Κίνας. Η Κίνα αξιοποιεί το "πυρηνικό" της όπλο ενάντια στις ΗΠΑ. Τα αντίποινά της ήρθαν με τη μορφή του παράγοντα που τρομοκρατεί τις αγορές, ενός νομισματικού πολέμου.

  Το κινεζικό γουάν ξεπέρασε το επίπεδο των 7 γουάν ανά δολάριο για πρώτη φορά και αυτό μόνο και μόνο επειδή η Κίνα θέλει ξεκάθαρα  να υποτιμήσει το νόμισμά της. Ο Donald Trump δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αντιδράσει σε αυτή την κίνηση. Άλλωστε, είναι ένα θέμα εγωισμού γι 'αυτόν. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνει τα πάντα για να μην αφήσει το Πεκίνο να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο.

  Με απλά λόγια, η κλιμάκωση του νομισματικού πολέμου σημαίνει ότι η Fed θα πρέπει να υιοθετήσει μια υπερβολικά dovish νομισματική πολιτική. Οι πιθανότητες για άλλη μια μείωση των επιτοκίων έχουν ενισχυθεί και η μόνη κατεύθυνση για τον δείκτη του δολαρίου είναι προς τα κάτω. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό για το Bitcoin: θα εκραγεί και θα συνεχίσει να κινείται ψηλότερα.

  Ένας άλλος λόγος που νομίζω ότι η τιμή του Bitcoin είναι πιθανό να ξεπεράσει το φετινό υψηλό είναι επειδή ο Warren Buffett έχει αυξήσει τη ρευστότητα που διακρατά σε εντυπωσιακά επίπεδα. Τι σημαίνει αυτό; Ένας επενδυτής σαν αυτόν αυξάνει τη θέση του σε μετρητά μόνο εάν πιστεύει ότι η αγορά μετοχών δεν είναι σε φόρμα.

  Στο προηγούμενο σημείωμά μου, είπα ότι οι "ταύροι" πρέπει να τρέξουν για τους λόφους και τώρα, δεδομένου ότι ο Warren Buffet το έχει κάνει ήδη, πιστεύω ακράδαντα ότι η τάση για τις αγορές μετοχών τις επόμενες εβδομάδες θα είναι bearish.

  Ο ευρύτερος χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500, έχει ήδη χάσει σχεδόν 3,37% από το πρόσφατο υψηλό του των 3.037 μονάδων (που επιτεύχθηκε στις 26 Ιουλίου) και δεδομένης της τρέχουσας αβεβαιότητας στις αγορές, εκτιμώ ότι ο δείκτης αυτός μπορεί να χάσει επιπλέον 7%.

  Εν κατακλείδι, αυτό αφήνει μόνο λίγες επιλογές στους traders: να αφαιμάξουν τις αγορές μετοχών με σορταρίσματα, να τροφοδοτήσουν το ράλι του χρυσού η τιμή του οποίου έχει ξεπεράσει τα 1.460 δολάρια, να δείξουν την αγάπη τους για τον δείκτη μεταβλητότητας (ο VStoxx ενισχύθηκε πάνω από 35% χθες) και να αναζητήσουν καταφύγιο κάτω από την ομπρέλα του Bitcoin.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  112,8 δισ. $

  +576,7 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,3 δισ. $

  +119,7 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  96,2 δισ. $

  +1.418,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  79,5 δισ. $

  +1.279,6 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,8 δισ. $

  +1.823,8 εκ. $