Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Αυγ-2019 18:39

  Ο Jeff Bezos πούλησε μετοχές της Amazon αξίας 1,8 δισ. δολαρίων

  Ο Jeff Bezos πούλησε μετοχές της Amazon αξίας 1,8 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Angel Au-Yeung

  Την Τετάρτη το βράδυ, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο των χρηματιστηρίων, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με βάση τα οποία προέκυπτε ότι είχε πωλήσει μετοχές της Amazon ύψους 1,8 δισ. δολαρίων τις τελευταίες τρεις ημέρες του Ιουλίου. Μετά φόρων, τα κέρδη θα ανέρχονται περίπου σε 1,4 δισ. δολάρια.

  Ο Bezos πώλησε λίγο περισσότερες από 900.000 μετοχές της Amazon μεταξύ 29/07 - 31/07, όταν η μετοχή του ηλεκτρονικού κολοσσού ήταν γύρω στα 1.900 δολάρια. Εξακολουθεί να διατηρεί τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου, με περιουσία που το Forbes αποτιμά στα 116 δισ. δολ., με βάση την τιμή που είχε η μετοχή στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης. Από αυτά, περίπου 108 δισ. δολάρια προέρχονται από τις μετοχές της Amazon που έχει στην κατοχή του.

  Με βάση την ενημέρωση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκύπτει ότι ο Bezos έχει δώσει στην πρώην σύζυγό του, MacKenzie, το 25% της συμμετοχής του στην Amazon ή 19,7 εκατ. μετοχές. Ο Jeff Bezos θα συνεχίσει να έχει τα δικαιώματα ψήφου των μετοχών που έχει μεταβιβάσει στη σύζυγό του, σύμφωνα με τα έγγραφα που είχαν κατατεθεί πρωτύτερα, τον Απρίλιο, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Οι μετοχές της MacKenzie αποτιμώνται σε περίπου 36,8 δισ. δολάρια, καθιστώντας την την τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, πίσω από την κληρονόμο της L'Oréal Francoise Bettencourt Meyers και την Alice Walton, που κληρονόμησε μέρος της περιουσίας της WalMart.  

  Ο Jeff Bezos έχει πουλήσει στο παρελθόν μεγάλα "πακέτα" μετοχών, αλλά αυτό φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη πώληση μέχρι σήμερα σε δολάρια. Πώλησε μετοχές της Amazon, αξίας 1,7 δισ. δολαρίων, το 2017, σε δύο ξεχωριστές συναλλαγές τον Μάιο και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Το 2017, ο Bezos δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Αμερικανικό Διαστημικό Συμπόσιο, ότι πωλούσε κάθε χρόνο μετοχές της Amazon, αξίας 1 δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την Blue Origin, την εταιρεία διαστημικής εξερεύνησης. 

  Ένας εκπρόσωπος της Amazon δεν σχολίασε τον σκοπό της τελευταίας πώλησης μετοχών της Bezos.

  Σε αντίθεση με πολλούς από τους πλουσιότερους του κόσμου, ο Bezos έχει κάνει ελάχιστα, στον τομέα της φιλανθρωπίας, μέχρι στιγμής. Τον Σεπτέμβριο του 2018, ανακοίνωσε το Bezos Day One Fund, μία προσφορά 2 δισ. δολαρίων για δύο λόγους: για βοήθεια στις άστεγες οικογένειες ώστε να βρουν καταφύγιο και, δεύτερον, τη δημιουργία νηπιαγωγείων στις ΗΠΑ. Είναι ασαφές αν έχει εκπληρώσει την υπόσχεσή του, μέχρι τώρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  111,7 δισ. $

  +947,7 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,2 δισ. $

  +848,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  93,0 δισ. $

  +725,7 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  79,0 δισ. $

  +649,8 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  68,3 δισ. $

  +403,7 εκ. $