Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 28-Ιουλ-2019 12:55

  Η Δημοκρατική Tulsi Gabbard μηνύει την Google για αναστολή λογαριασμού της

  Η Δημοκρατική Tulsi Gabbard μηνύει την Google για αναστολή λογαριασμού της
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Rachel Sandler

  Η τελευταία επίθεση στον κολοσσό του διαδικτύου, την Google, για κατάχρηση της θέσης της έρχεται από μια πλευρά που δεν περιμέναμε: Η διάσημη υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Tulsi Gabbard, μήνυσε την Google επειδή, όπως ισχυρίζεται, η εταιρεία ανέστειλε διαφημιστικό-προωθητικό λογαριασμό της, λίγο μετά το ντιμπέιτ των υποψηφίων τον προηγούμενο μήνα. Η Google, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι ο λογαριασμός είχε μείνει ανενεργός για μεγάλο διάστημα, και για να αποτρέψει ενδεχόμενη απάτη τον ανέστειλε. 

  Αναλυτικότερα, η Gabbard ισχυρίζεται πως στις 28 Ιουνίου, δύο μέρες μετά το ντιμπέιτ, η Google "'έκλεισε" λογαριασμό της που χρησιμοποιούσε για να προωθήσει την πολιτική ατζέντα και το προφίλ της. Μετά από αυτό, δεν μπορούσε να αναρτήσει στον εν λόγω λογαριασμό της τα link, δηλαδή τους συνδέσμους, που παραπέμπουν στο ντιμπέιτ στο οποίο συμμετείχε.

  Η μήνυση που κατέθεσε η Gabbard αναφέρει πως η Google έδινε ανεπαρκείς εξηγήσεις προτού επαναφέρει τον λογαριασμό. Η Gabbard ζητά 50 εκατ. δολ. ως αποζημίωση.

  Ο Jose Castaneda, εκπρόσωπος της Google, δήλωσε: "Έχουμε αυτοματοποιημένα συστήματα που επισημαίνουν ασυνήθιστη δραστηριότητα σε όλους αυτούς τους λογαριασμούς, με σκοπό να προλαμβάνουμε πιθανή εξαπάτηση των καταναλωτών. Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημά μας ανέστειλε τον συγκεκριμένο λογαριασμό, αλλά επανήλθε λίγο αργότερα".

  "Η Google (ή κάποιος στην Google) δεν ήθελε οι Αμερικανοί να ακούσουν την τοποθέτηση και τη θέση της Gabbard", σημειώνεται στη μήνυση της Gabbard.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που Δημοκρατικοί επιτίθενται στην Google, όμως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η κριτική ασκούνταν για την αδυναμία των κοινωνικών δικτύων και των τεχνολογικών κολοσσών να ελέγξουν τον ρατσιστικό λόγο και τα fake news.

  Στο στόχαστρο της Gabbard όμως έχει τεθεί και το Gmail, επίσης υπηρεσία της Google, το οποίο -όπως λέει η Gabbard- κατά κόρον επισημαίνει ως ανεπιθύμητα (spam) τα μηνύματα που αποστέλλει.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,2 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  102,0 δισ. $

  -194,8 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  94,9 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  78,1 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,5 δισ. $