Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιουλ-2019 00:05

  O Κώστας Αντωνόπουλος και η Kodika σας βοηθάνε να φτιάξετε το δικό σας mobile app

  O Κώστας Αντωνόπουλος και η Kodika σας βοηθάνε να φτιάξετε το δικό σας mobile app
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ανάπτυξη μιας mobile εφαρμογής µπορεί να έχει τεράστια οφέλη, δεν παύει ωστόσο να είναι µια κοστοβόρα διαδικασία. Κι αυτό ο 27χρονος Κώστας Αντωνόπουλος το γνωρίζει καλά, έχοντας πενταετή εµπειρία στην Αγγλία ως iOS Developer κι έχοντας συµµετάσχει σε δύο startups ως Lead Engineer. Έτσι, το 2017 αποφάσισε να ξεκινήσει ένα προσωπικό project: την πλατφόρµα Kodika.io. 

  Ξεκινώντας µε δικά του προσωπικά κεφάλαια, ο ίδιος και άλλα τρία άτοµα δηµιούργησαν µια πλατφόρµα η οποία δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κατασκευάσει τη δική του εφαρµογή για κινητά χωρίς να χρειάζεται να έχει γνώσεις προγραµµατισµού ή να γράψει κώδικα. Ο χρήστης είναι σε θέση να κάνει drag-and-drop εικόνες, κείµενα και κουµπιά για να σχεδιάσει µοναδικά την κάθε οθόνη και στη συνέχεια να τα "συνδέσει" µεταξύ τους, χρησιµοποιώντας µόνο το iPad του. Επίσης, µπορεί να παραµετροποιήσει την εφαρµογή και να τη συνδέσει µε κάποιον server, χρησιµοποιώντας κοµµάτια κώδικα µέσα σε λίγα µόνο λεπτά. 

  Η Kodika.io, η οποία πρόσφατα χρηµατοδοτήθηκε από την Invelopment Partners (οµάδα private investors και επιχειρηµατιών), στην παρούσα φάση είναι σε public beta µορφή, µε τους πρώτους χρήστες να έχουν ξεκινήσει να δηµιουργούν και να ανεβάζουν τις εφαρµογές τους στο AppStore. Ωστόσο, η εφαρµογή θα πωλείται στη διεθνή αγορά του AppStore πολύ σύντοµα (ενδεχοµένως και τη στιγµή που διαβάζετε αυτές τις γραµµές).

  Η οµάδα της Kodika.io σήµερα αποτελείται από 5 άτοµα και προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 10 έως το τέλος του 2019.

   

  Mεθοδολογία: Από τις συνολικά 100 αρχικές υποψηφιότητες που έλαβε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και σχετικούς φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 50. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο της Chipita), Νίκο Καραμούζη (πρώην πρόεδρο της Eurobank και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πρόεδρο της Grant Thornton), Μιχάλη Μπλέτσα (διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (πρόεδρο του Capital.gr, πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), βαθμολόγησε τις 50 υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), με βάση τις οποίες προέκυψαν οι "30". Σε ό,τι αφορά τη σειρά δημοσίευσης, είναι αλφαβητική, ενώ έχει ομαδοποιηθεί με βάση τη βαθμολογία.
   
   

  Διαβάστε ακόμη: 

  Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πώς ονειρεύομαι την Ελλάδα του αύριο

  Ο Γ. Βαρβαρέλης και ο Δ. Ευαγγελόπουλος φέρνουν την τεχνητή νοηµοσύνη στο χωράφι

  Διάνα Βουτυράκου: Από τη ρομποτική στη βιοϊατρική

  Ζωή Γιαβρή: Στα άδυτα του ανθρώπινου εγκεφάλου

  Η Speen των Ι. Δηµητρίου, Ν. Χαραλάµπους και Σπ. Κίτου ή πώς γίνεται ένα ποδήλατο ηλεκτροκίνητο

  Η Geabit του Ευάγγελου Καραθάνου "ξεκλειδώνει" τη δυναµική της καλλιέργειας

  Μαρία Σάκκαρη, το κορίτσι που έχει το τένις στο DNA του

  Στέφανος Τσιτσιπάς, ο El Greco του τένις

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,2 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  102,0 δισ. $

  -194,8 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  94,9 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  78,1 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,5 δισ. $