Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουλ-2019 08:18

  "Γέννησε" Κινέζους δισεκατομμυριούχους η νέα χρηματιστηριακή αγορά της Σαγκάης

  "Γέννησε" Κινέζους δισεκατομμυριούχους η νέα χρηματιστηριακή αγορά της Σαγκάης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Russell Flannery

  Η εκκίνηση, χθες, της νέας αγοράς STAR με καινοτόμες επιχειρήσεις στο χρηματιστήριο της Σαγκάης ώθησε τρεις οικογένειες στις τάξεις των δισεκατομμυριούχων  από τις 25 εταιρείες που εισήχθησαν.

  Ο Chen Wenyuan, πρόεδρος της προμηθεύτριας οθονών αφής Suzhou HYC Technology, κατέχει το 84% της εισηγμένης εταιρείας με τη σύζυγό του Zhang Qian, συνιδρύτρια και μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Το μερίδιό τους ανήλθε στα 18,7 δισ. γουάν ή 2,7 δισ. δολάρια στο χθεσινό επίπεδο κλεισίματος των 55,5 γουάν ανά μετοχή. Οι μετοχές στην εταιρεία αυξήθηκαν κατά 129% στα 55,50 γουάν.

  Ο ιδρυτής μιας δεύτερης επιχείρησης, Cao Ji, πρόεδρος της Zhejiang Hangke Technology, είδε την περιουσία του να αυξάνεται στα 15,3 δισ. γουάν ή 2,2 δισ. δολάρια. Ο Cao κατέχει το 70% της Hangke, προμηθεύτριας της βιομηχανίας μπαταριών λιθίου, οι πελάτες της οποίας περιλαμβάνουν τις εταιρείες Samsung, Sony, LG, BYD και CATL. Ο Cao μοιράζεται την κυριότητα με τον γιο του Cao Zheng, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Οι μετοχές της Hangke σχεδόν διπλασιάστηκαν χθες στα 54,62 γουάν.

  Τέλος, ο Hui Deng, πρόεδρος της ArcSoft, μαζί με τη σύζυγό του Liuhong Yang, βρέθηκαν με μια περιουσία ύψους 9,1 δισ. γουάν ή 1,3 δισ. δολαρίων, αφού οι μετοχές της εταιρείας τους αυξήθηκαν κατά 127%. Οι δύο τους κατέχουν αθροιστικό ποσοστό 34% στην επιχείρηση. Η ArcSoft προμηθεύει λογισμικό στη βιομηχανία μηχανικής όρασης. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται οι Xiaomi, Oppo, Vivo, Asus, Sony, Bluesky, Nikon και Intel.

  Τα μερίδια συνοδεύονται από τριετή περίοδο κλειδώματος.

  Η Κίνα φιλοξενεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  113,5 δισ. $

  +1.276,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,5 δισ. $

  +352,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  98,2 δισ. $

  +3.505,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  78,7 δισ. $

  +468,4 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  68,2 δισ. $

  -94,5 εκ. $