Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουλ-2019 11:15

  Τα Bitcoin, XRP, και LTC επιβίωσαν από τις ακροάσεις για το Libra. Τι ακολουθεί;

  Τα Bitcoin, XRP, και LTC επιβίωσαν από τις ακροάσεις για το Libra. Τι ακολουθεί;
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Panos Mourdoukoutas

  Οι ακροάσεις ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου για το Libra του Facebook έβαλε τα μεγάλα κρυπτονομίσματα σε μια ξέφρενη πορεία την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά τη ραγδαία πτώση στις αρχές της εβδομάδας, τα περισσότερα σημαντικά κρυπτονομίσματα ανέκαμψαν, με το Bitcoin να χάνει μόλις το 2,42% της αξίας του, ενώ τα XRP και LTC κατέγραψαν οριακά κέρδη.
   

  Κρυπτονόμισμα Τιμή % 7ημέρες
  BTC $10,639.70 -2.42
  XRP $0.33 2.31
  LTC $99.60 3.61

  **Έως τις 21/7

  Η ευρύτερη αγορά παρέμεινε πιεσμένη, με 65 από 100 νομίσματα να κινούνται πτωτικά και 35 ανοδικά.

  Οι αγορές των κρυπτονομισμάτων έχουν εγκλωβιστεί στη διελκυστίνδα εκείνων που φοβούνται ότι το καθεστώς θα συντρίψει τα Bitcoin και τα εναλλακτικά νομίσματα και των αληθινών οπαδών που πιστεύουν ότι η τεχνολογία θα επικρατήσει στο τέλος.

  "Οι πρόσφατες κινήσεις των τιμών στο bitcoin και τα altcoins επηρεάστηκαν κυρίως από τα αρνητικά σχόλια της κυβέρνησης των ΗΠΑ τόσο για το Libra του Facebook όσο και για τα κρυπτονομίσματα γενικότερα", εκτιμά ο Iain Wilson, σύμβουλος της NEM Ventures, του venture capital και βραχίονα επενδύσεων του οικοσυστήματος blockchain NEM.

  Τα σχόλια αυτά αποκάλυψαν μια σπάνια σύμπνοια Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών ενάντια στα κρυπτονομίσματα. "Τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικανοί μπορούν να ενωθούν γύρω από την κοινή άποψη ότι τα κρυπτονομίσματα μειώνουν την επιρροή του αμερικανικού πολιτικού κατεστημένου", συνεχίζει ο Wilson.

  Επίσημα, επικαλούνται διάφορους λόγους, από τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια και την προστασία των επενδυτών έως τη ρευστότητα. Οι ανεπίσημοι λόγοι περιλαμβάνουν τον φόβο να χαθεί το μονοπώλιο στο τύπωμα χρήματος - και η ικανότητα χειραγώγησης της οικονομίας.

  Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ έχουν τα μέσα να διασφαλίσουν ότι δεν θα συμβεί αυτό. "Ενώ οι περισσότεροι παίκτες τείνουν να σκέφτονται ότι η απαγόρευση του bitcoin δεν είναι δυνατή, σαφώς οι ΗΠΑ μπορούν να ωθήσουν τα fiat νομίσματα και να περιορίσουν την ευρύτερη ζήτηση για κρυπτονομίσματα".

  Αυτό θα είναι σίγουρα επιζήμιο για την καινοτομία του blockchain στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Wilson. "Τείνουμε να πιστεύουμε ότι τελικά αυτό θα αποβεί επιζήμιο για την αμερικανική τεχνολογική ηγεσία, καθώς πολλά projects έχουν παγκόσμιο δίκτυο κοινοτήτων και ομάδων".

  Εν τω μεταξύ, οι αγορές κρυπτονομισμάτων θα αντιμετωπίσουν έναν "ψυχρό πόλεμο" από την καθεστηκυία πολιτική τάξη σε όλο τον κόσμο, ο οποίος θα παγώσει την επενδυτική θέρμη.

  Και αυτό ίσως να μην είναι κακό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,2 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  102,0 δισ. $

  -194,8 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  94,9 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  78,1 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,5 δισ. $