Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 21-Ιουλ-2019 13:46

  Η ΙΒΜ πλησιάζει τις Microsoft και Amazon

  Η ΙΒΜ πλησιάζει τις Microsoft και Amazon
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Panos Mourdoukoutas

  Η IBM προσεγγίζει τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες τεχνολογικές εταιρείες Microsoft και Amazon. Στη Wall Street έτσι έχουν τα πράγματα. Οι μετοχές της IBM κέρδισαν 34,8% συγκριτικά με τα 35,58% της Microsoft και 30,8% της Amazon. Και οι τρεις εταιρείες έχουν υπεραποδώσει στις αγορές.

  Τι βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη επιστροφή της IBM στη Wall Street; Μια θεμελιώδης αλλαγή στην ίδια την εταιρεία.

  Για χρόνια, η εταιρεία χαρακτηριζόταν από "δημιουργική καταστροφή", αφού απέρριπτε επιχειρήσεις μικρού κέρδους για υψηλού κέρδους πρότζεκτ.

  Αυτό είναι συνήθως μια αργή και επώδυνη διαδικασία. Τα πράγματα χειροτερεύουν προτού καλυτερεύσουν, καθώς οι νέες επιχειρήσεις δεν αναπτύσσονται τόσο γρήγορα για να αναπληρώσουν τα χαμένα έσοδα και κέρδη.

  Η "δημιουργική καταστροφή" της IBM τόνισε αυτήν τη διαδικασία, όπως αποδεικνύεται από τη μακρά πτώση των εσόδων και των μεικτών κερδών της εταιρείας.

  Η Wall Street παρακολουθούσε καχύποπτα, εκτιμώντας την IBM ως ώριμη επιχείρηση hardware, που χαρακτηρίζεται από αργές πωλήσεις και πτώση των κερδών. Και απέφευγε τη μετοχή της.

  Η κατάσταση φάνηκε να αλλάζει πρόσφατα, διότι η IBM ξεκίνησε τα στηρίζει μεγάλο μέρος των εσόδων της από ταχέως αναπτυσσόμενα τεχνολογικά πρότζεκτ, όπως το cloud computing και η διαδικτυακή ασφάλεια.

  Και τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα, όταν συνυπολογισθούν τα οικονομικά αποτελέσματα της Red Hat, αφού οι εφαρμογές που αναπτύσσει έχουν μεγάλη ανταπόκριση στον κλάδο της τεχνολογίας.

  Οι αναλυτές έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για την πορεία της IBM. "Παραμένουμε θετικοί όσον αφορά την IBM, καθώς η εξαγορά της Red Hat δείχνει την αλλαγή στη στρατηγική της εταιρείας", λέει ο Matt Cabral της Credit Suisse. 

  Δεν συμφωνούν όλοι όμως με αυτή την άποψη. Ο Clement Thibault της πλατφόρμας Investing.com υποστηρίζει: "Για εμένα δεν έχουν αλλάξει πολλά σχετικά με την IBM, αν και η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και παρουσίασε ανάπτυξη στις cloud υπηρεσίες".

  Και πιστεύει ότι η εταιρεία υπολείπεται των ανταγωνιστών της στην τεχνολογία του cloud computing. "Η IBM βρίσκεται μια δεκαετία πίσω στις cloud τεχνολογίες, σε σχέση με τις Microsoft και Amazon", προσθέτει.

  Όσον αφορά την εξαγορά της Red Hat, ο Thibault εκτιμά ότι πρέπει να αναμένουμε να δούμε τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπό της στα οικονομικά της εταιρείας.

  Και αυτό, πράγματι, θα καθορίσει εάν η IBM θα πλησιάσει ή αν θα μείνει πίσω από τις Microsoft και Amazon.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  111,8 δισ. $

  -1.575,1 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,7 δισ. $

  -179,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  98,2 δισ. $

  +703,3 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,5 δισ. $

  -339,7 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  70,5 δισ. $

  -76,3 εκ. $