Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 21-Ιουλ-2019 08:23

  Ζωή Γιαβρή: Στα άδυτα του ανθρώπινου εγκεφάλου

  Ζωή Γιαβρή: Στα άδυτα του ανθρώπινου εγκεφάλου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tα άδυτα του ανθρώπινου εγκεφάλου –και όχι µόνο– αναλύει η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Advantis Medical Imaging, συνιδρύτρια της οποίας είναι η Ζωή Γιαβρή. Με εξειδίκευση στις υπολογιστικές νευροεπιστήµες µετά τις σπουδές της στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών, η 29χρονη επιστήµονας έχει πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις στο ενεργητικό της. Είναι, µεταξύ άλλων, υπεύθυνη για την ανάπτυξη του λογισµικού Brainance, το οποίο αποτελεί µια ολοκληρωµένη πλατφόρµα νευροαπεικόνισης, προσβάσιµη µάλιστα µέσω Διαδικτύου –γεγονός που επιτρέπει και την εξ αποστάσεως πρόσβαση–, προσφέροντας στους γιατρούς τη δυνατότητα εγκυρότερης και εγκαιρότερης διάγνωσης σοβαρών χρόνιων εγκεφαλικών παθήσεων.

  Βασικό χαρακτηριστικό καινοτοµίας αποτελεί επίσης το γεγονός ότι οι µεθοδολογίες που χρησιµοποιούνται από το λογισµικό της Advantis για την επεξεργασία των εικόνων µαγνητικής τοµογραφίας διάχυσης (DTI) επιτυγχάνουν σηµαντικά υψηλότερα ποσοστά ακρίβειας στη χαρτογράφηση των νευρικών ινών του ανθρώπινου εγκεφάλου εν συγκρίσει µε τις µεθοδολογίες που χρησιµοποιούνται σήµερα στην κλινική πρακτική. Το Brainance χρησιµοποιείται ήδη κλινικά από µεγάλους οργανισµούς υγείας, όπως νοσοκοµεία και διαγνωστικά κέντρα, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Advantis Medical Imaging, η οποία ιδρύθηκε το 2016, έχει αντλήσει µέχρι στιγµής συνολικό επενδυτικό κεφάλαιο άνω του 1 εκατ. ευρώ, µε τον τελευταίο γύρο χρηµατοδότησης, στον οποίο συµµετείχαν άγγελοι-επενδυτές, καθώς και venture capitals όπως το Venture Friends αλλά και το Metavallon VC, να αφορά ποσό ύψους 700.000 ευρώ.

   
  Mεθοδολογία: Από τις συνολικά 100 αρχικές υποψηφιότητες που έλαβε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και σχετικούς φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 50. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο της Chipita), Νίκο Καραμούζη (πρώην πρόεδρο της Eurobank και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πρόεδρο της Grant Thornton), Μιχάλη Μπλέτσα (διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (πρόεδρο του Capital.gr, πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), βαθμολόγησε τις 50 υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), με βάση τις οποίες προέκυψαν οι "30". Σε ό,τι αφορά τη σειρά δημοσίευσης, είναι αλφαβητική, ενώ έχει ομαδοποιηθεί με βάση τη βαθμολογία.
   
  Διαβάστε ακόμη:

  Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πώς ονειρεύομαι την Ελλάδα του αύριο

  Ο Γ. Βαρβαρέλης και ο Δ. Ευαγγελόπουλος φέρνουν την τεχνητή νοηµοσύνη στο χωράφι

  Διάνα Βουτυράκου: Από τη ρομποτική στη βιοϊατρική

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  111,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,2 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  93,0 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  79,0 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  68,3 δισ. $