Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουλ-2019 18:22

  Βρετανία: Η βασιλική οικογένεια αρχίζει να κοστίζει υπερβολικά στους φορολογούμενους

  Βρετανία: Η βασιλική οικογένεια αρχίζει να κοστίζει υπερβολικά στους φορολογούμενους
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Niall McCarthy 

  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία περί των κρατικών επιχορηγήσεων που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, οι φορολογούμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο χρεώνονται περισσότερο από ποτέ προκειμένου να αιμοδοτούν οικονομικά τη βασιλική οικογένεια. Η μοναρχία κόστισε 67 εκατομμύρια στερλίνες το 2018-19, αύξηση 41% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. Έχει επίσης αναδειχθεί ότι η ανακαίνιση του Frogmore Cottage, επίσημης κατοικίας του Πρίγκιπα Χάρι και της Meghan Markle, κόστισε 2,4 εκατ. στερλίνες στο δημόσιο ταμείο, παρά το γεγονός ότι ήταν δώρο που έκανε στο ζευγάρι η βασίλισσα. Πώς λοιπόν λειτουργεί το περίπλοκο σύστημα χρηματοδότησης της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο;

  Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση του ΗΒ καταβάλλει κάθε χρόνο μια εφάπαξ πληρωμή που ονομάζεται Κυβερνητική Επιχορήγηση στον Βασιλικό Οίκο, με το ύψος της τελευταίας της να καθορίζεται από το πόσα χρήματα εισέρχονται στο κρατικό ταμείο από το "The Crown Estate" - εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων. Το σύνολο αυτού του ποσού διαμορφώθηκε το τελευταίο έτος στα 82 εκατομμύρια στερλίνες (συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσθετης επιχορήγησης που κάλυψε το κόστος εργασιών συντήρησης στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ), ενώ η βασιλική οικογένεια δαπάνησε 67 εκατ. δολάρια για επίσημα καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων, καθώς και για άλλες δαπάνες, όπως η συντήρηση του προσωπικού και της ιδιοκτησίας. Αυτό το τελευταίο σημείο είναι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο η βασιλική οικογένεια έχει καταστεί τόσο δαπανηρή.

  Τα υψηλότερα επίπεδα δαπανών φέτος οφείλονται κυρίως σε σημαντικά έργα ανακαίνισης στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Πολλά από τα ηλεκτρικά, υδραυλικά και θερμαντικά συστήματα του κτηρίου εξακολουθούν να χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950 και έχουν "απεγνωσμένη" ανάγκη γενικής επισκευής. Στο πλαίσιο ενός δεκαετούς σχεδίου, η καλωδίωση και οι σωληνώσεις θα αντικατασταθούν, ο αμίαντος θα αφαιρεθεί και θα εγκατασταθούν νέοι ανελκυστήρες. Η πολυπλοκότητα και η διάρκεια των εργασιών διασφαλίζουν ότι το επόμενο οικονομικό έτος θα αποδειχθεί επίσης ιδιαίτερα δαπανηρό για τους φορολογούμενους, με την κρατική επιχορήγηση να αναμένεται να ανέλθει στα 85,7 εκατ. λίρες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  161,2 δισ. $

  -1.054,5 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,1 δισ. $

  -168,2 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  103,0 δισ. $

  -140,2 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  81,3 δισ. $

  -723,4 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  73,6 δισ. $

  -880,4 εκ. $