Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουλ-2019 09:54

  Η Κίνα θα μπορούσε να είναι ο επόμενος καταλύτης για τα Bitcoin, ETH και XRP

  Η Κίνα θα μπορούσε να είναι ο επόμενος καταλύτης για τα Bitcoin, ETH και XRP
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Panos Mourdoukoutas

  Η Κίνα ζεσταίνεται στην ιδέα των ψηφιακών νομισμάτων τύπου Libra και αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει bullish συνθήκες για τα νομίσματα.

  Αυτό σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένο editorial των Globaltimes, το οποίο υποστηρίζει ότι η Κίνα δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει έξω από τον ανταγωνισμό των ψηφιακών νομισμάτων.

  Νόμισμα Μεταβολή 7ημερών (έως 26 Ιουνίου)
  BTC 43,45%
  ETH  27,1
  XRP 8,17
  Bitcoin Cash 17,68

  "Σε αντίθεση με το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, η αξία του Libra θα υποστηρίζεται από νομίσματα και χρεόγραφα γεγονός που θα το κάνει πιο αξιόπιστο και σταθερό", αναφέρεται στο άρθρο. "Και λόγω των αποθεμάτων της σε hard assets, δεν θα επηρεάσει μόνο την ψηφιακή οικονομία αλλά θα επηρεάσει και τα διεθνή χρηματοπιστωτικά συστήματα".

  Πως; "Μόλις σχηματιστεί αυτή η συμμαχία, το Libra θα γίνει ο de facto εκπρόσωπος του δολαρίου στην παγκόσμια ψηφιακή οικονομία, όπου το δολάριο δεν είχε δεσπόζουσα θέση στο παρελθόν", συνεχίζει το editorial. "Με το Libra, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποκτήσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα πρώτης κίνησης στον ψηφιακό οικονομικό ανταγωνισμό και θα είναι δύσκολο για τις κυβερνήσεις να εμποδίσουν τη διείσδυση του Libra στις ψηφιακές τους οικονομίες".

  Αυτό δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία στην Κίνα, σύμφωνα με το editorial. "Εάν η Κίνα δεν μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτή τη νέα φάση της ψηφιακής οικονομικής επανάστασης, τότε μπορεί να βρεθεί σε μια παθητική θέση εν μέσω ανταγωνισμού νομισμάτων, για να μην πούμε ότι θα μπορούσε να χάσει τα πλεονεκτήματά της στον τομέα του διαδικτύου και των χρηματοοικονομικών τεχνολογιών".

  Προφανώς, ο τρόπος με τον οποίο η Κίνα μπορεί να συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική επανάσταση είναι να "αφήσει το 1000 Libra να αναδειχθεί", να επιτρέψει στους κινεζικούς κολοσσούς του Διαδικτύου να αναπτύξουν τις δικές τους εκδόσεις του Libra του Facebook.

  Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ενθουσιασμό για άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, το ETH και το XRP, προσθέτοντας καύσιμα στο συνεχιζόμενο ράλι.

  Το 2017, ο "θόρυβος" για το Bitcoin και άλλα μεγάλα ψηφιακά νομίσματα συνετρίβη από την έντονη παρέμβαση της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία έπληξε τον ενθουσιασμό των επενδυτών.

  Αυτός είναι ο λόγος που ο Clement Thibault, Ανώτερος Αναλυτής στην παγκόσμια πλατφόρμα χρηματοπιστωτικών αγορών Investing.com, είναι σκεπτικός για την προοπτική η Κίνα να δώσει ώθηση στα μεγάλα ψηφιακά νομίσματα. "Δεν βλέπω ένα μέλλον όπου η κινεζική κυβέρνηση ζεσταίνεται με το Bitcoin, τουλάχιστον υπό τις τρέχουσες συνθήκες", λέει ο Thibault. "Η φύση του Bitcoin ως άχρηστου, αποκεντρωμένου νομίσματος έρχεται σε αντίθεση με πολλά από αυτά που επιδιώκει η κινεζική κυβέρνηση . "

  Δηλαδή, ένα μονοπώλιο για τη δημιουργία χρήματος και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της οικονομίας.

  Στην πραγματικότητα, ο λόγος για τον οποίο η Κίνα ήταν η πρώτη μεγάλη κυβέρνηση που έλαβε μέτρα κατά των κρυπτονομισμάτων το 2017 δεν είναι ατύχημα. Η κυβέρνηση του Πεκίνου, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, θέλει να έχει σταθερό έλεγχο του χρηματοπιστωτικού της συστήματος και να χορηγεί πιστώσεις σύμφωνα με μια πολιτική ατζέντα.

  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Πεκίνο δεν θα επιτρέψει στο Bitcoin να ανταγωνιστεί το εθνικό νόμισμα της χώρας. "Η Κίνα μπορεί κάποια στιγμή να δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα με τους δικούς της κανόνες, αλλά δεν βλέπω αυτό να επηρεάζει καθόλου το Bitcoin, αφού τα δύο θα υπάρχουν ξεχωριστά και δεν θα βρίσκονται σε ανταγωνισμό".

  Ο Alex Karasulu, Διευθύνων Σύμβουλος / ιδρυτής της OptDyn Inc., δεν συμμερίζεται τον σκεπτικισμό του Thibault. "Βραχυπρόθεσμα, η Κίνα θα μπορούσε να κάνει hedging έναντι των εμπορικών πολέμων χρησιμοποιώντας το Bitcoin", λέει. "Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, η Κίνα συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται το δικό της Libra που ίσως θα είναι συνδεδεμένο με το Petro Yuan. Το Libra είναι ουσιαστικά ένα περιτύλιγμα blockchain γύρω από μια δεξαμενή ίσως κυρίαρχων νομισμάτων χωρίς να ενεργεί ως ασφαλές καταφύγιο όπως το Bitcoin σε περίπτωση παγκόσμιας οικονομικής καταστροφής ".

  Εν τω μεταξύ, η συζήτηση για τη δημιουργία κινεζικών εκδόσεων του Libra θα μπορούσε να προσφέρει τον επόμενο καταλύτη για τη διατήρηση του ράλι στα Bitcoin, ETH και XRP.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  161,2 δισ. $

  -1.054,5 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,1 δισ. $

  -168,2 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  103,0 δισ. $

  -140,2 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  81,3 δισ. $

  -723,4 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  73,6 δισ. $

  -880,4 εκ. $