Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Ιουν-2019 20:20

  To σπίτι του Χάρι και της Μέγκαν κόστισε στους Βρετανούς φορολογούμενους $3 εκατομμύρια

  To σπίτι του Χάρι και της Μέγκαν κόστισε στους Βρετανούς φορολογούμενους $3 εκατομμύρια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του David Dawkins

  Η βασίλισσα Ελισάβετ τα καταφέρνει μια χαρά ακόμα και στη Βρετανία του  Brexit, αφού η εταιρεία ακινήτων της έκανε ρεκόρ κέρδους $439 εκατ. παρά τις μεγάλες δαπάνες που είχε με την ανακαίνιση του Buckingham Palace και του νέου σπιτιού του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ. 

  Η Crown Estate, μια εταιρεία ακινήτων της οποίας διευθύνουσα σύμβουλος είναι η Alison Nimmo, είναι ένας βρετανικός κολοσσός ακινήτων με χαρτοφυλάκιο αξίας $18,24 δισεκατομμυρίων και περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο ελκυστικούς δρόμους στο Λονδίνο και στις παράκτιες περιοχές. 

  Στην τελευταία ετήσια έκθεση το The Crown Estate αναφέρει ισχυρά αποτελέσματα παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς και τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα. "Είχαμε συνεισφέρει $438,14 εκατ. στο δημόσιο ταμείο, κατά 4,3% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι με τη συνολική συμβολή τα τελευταία 10 χρόνια να κυμαίνεται στα $3,57 δισ."

  Οι πωλήσεις, αγορές και οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της ανήλθαν στα $918,76 εκατ. και η κεφαλαιουχική αξία της αυξήθηκε κατά 1,7% στα $18,24 δισ.

  Παρόλο που η βασίλισσα κατέχει το Crown Estate δεν μπορεί να το πουλήσει και τα κέρδη του πηγαίνουν στο υπουργείο οικονομικών για δημόσια χρήση. Σε αντάλλαγμα η βρετανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις δαπάνες της βασιλικής οικογένειας μέσω κρατικής επιχορήγησης. 

  Τα στοιχεία για το τρέχον έτος αποκάλυψαν επίσης ότι οι εργασίες ανακαίνισης στο νέο σπίτι του Πρίγκιπα Χάρι και της Meghan Markle κόστισαν στους φορολογούμενους $3 εκατ. 

  Οι εργασίες περιελάμβαναν την πλήρη ανακαίνιση πέντε μονάδων που βρίσκονταν σε κακή κατάσταση προκειμένου να δημιουργηθεί η επίσημη κατοικία του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ και της οικογένειάς τους. Τα έργα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2018 και ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά στα τέλη Μαρτίου του 2019. Η βασίλισσα έχει ξοδέψει επίσης μεγάλα ποσά με τα επίσημα προσωπικά έξοδα να φτάνουν τα $85,46 εκατ. από $60,46 εκατ. το 2017-2018, μια αύξηση $25 εκατ. ή 41%. Αυτό συγκαταλέγεται στη συντήρηση ακινήτων στην οποία συμπεριλαμβάνονται επίσης τα $17,98 εκατ. που δόθηκαν για την ανακαίνιση του Buckingham Palace.

  Το 2016 η περιουσία της Βασίλισσας εκτιμήθηκε στα $530 εκατ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  161,2 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,1 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  103,0 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  81,3 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  73,6 δισ. $