Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Ιουν-2019 10:29

  Γιατί η Apple πρέπει να σχεδιάσει τα δικά της τσιπάκια 5G

  Γιατί η Apple πρέπει να σχεδιάσει τα δικά της τσιπάκια 5G
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από την Trefis Team

  Υπάρχουν φήμες που θέλουν την Apple να προτίθεται να αγοράσει βασικά τμήματα της δραστηριότητας της γερμανικής μονάδας της Intel στα smartphone, καθώς φαίνεται να θέλει να κατασκευάσει τα δικά της 5G τσιπ για το iPhone. Η Trefis Team αξιολογεί την πιθανή οικονομική ανοδική πορεία για την Apple από το σχεδιασμό των δικών της modems και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για τα iPhones γενικότερα.

  Η κίνηση είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Apple

  -Η Apple χρησιμοποιεί σήμερα 4G τσιπάκια της Intel στα iPhones και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τσιπάκια της Qualcomm για τα iPhone 5G της, το οποίο θα μπορούσε να βγει στην αγορά μέχρι το 2020 ή το 2021.

  -Ωστόσο, η εταιρεία χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερα τσιπάκια που έχει σχεδιάσει η ίδια για τις συσκευές της, μειώνοντας την εξάρτησή της από άλλους προμηθευτές, καθώς επιδιώκει να βελτιώσει την απόδοση των προϊόντων της μέσω αυστηρότερης ολοκλήρωσής τους.

  -Η ομάδα παραγωγής εσωτερικού σχεδιασμού τσιπ αναπτύσσει επί του παρόντος τους επεξεργαστές σειράς Α, ασύρματα τσιπάκια για προϊόντα ήχου και επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στη διαχείριση ενέργειας.

  -Τα μόντεμ είναι από τα πιο σύνθετα και ακριβά μέρη μιας ασύρματης συσκευής, καθώς παρέχουν τη μεταφορά δεδομένων με κυψελοειδή και άλλα δίκτυα.

  -Με την ανάπτυξη δικών της μόντεμ, η Apple θα μπορούσε ενδεχομένως να βελτιώσει την ασύρματη απόδοση καθώς και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στις συσκευές της.

  Τα μόντεμ θα καταστούν πιο ακριβά

  -Ο ανταγωνισμός στον σχεδιασμό και την παραγωγή εξαρτημάτων smartphone είναι αρκετά περιορισμένος, λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλά στάνταρντς για την είσοδο τόσο στην εν λόγω τεχνολογία όσο και στις επενδύσεις κεφαλαίου, και αυτό σημαίνει ότι τα εξαρτήματα γίνονται όλο και πιο ακριβά.

  - Ενώ τα τσιπάκια 4G κοστίζουν την Apple περίπου 18 δολάρια για τη σειρά iPhone X, τα τσιπς 5G αναμένεται να κοστίζουν διπλάσια, αν και πιστεύουμε ότι οι τιμές θα μειωθούν με το χρόνο.

  -Με το σχεδιασμό των δικών της τσιπς, η Apple θα μπορούσε να προστατεύσει τα περιθώρια κέρδους της και να εξαρτάται λιγότερο από πωλητές όπως η Qualcomm.

  Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στα μικτά περιθώρια της Apple εάν εισαγάγει το δικό της 5G τσιπάκι μέχρι το 2024;

  -Η Treflis Team εκτιμά ότι ένα τσιπ 5G από άλλη εταιρεία θα κοστίσει περίπου $25 ανά μονάδα το 2024 και ότι το τσιπ της Apple θα μπορούσε να κοστίσει περίπου 20% λιγότερο.

  -Αυτό μεταφράζεται σε μια εξοικονόμηση περίπου $5 ανά iPhone.

  -Υπολογίζοντας μια μέση τιμή πώλησης $740 ανά iPhone το 2024, εκτιμούμε ότι τα μικτά περιθώρια του iPhone θα μπορούσαν να επεκταθούν κατά περίπου 70 μονάδες βάσης, αν η Apple χρησιμοποιεί ιδιόκτητα τσιπάκια.

  - Εκτιμούμε ότι τα συνολικά ακαθάριστα κέρδη της Apple θα μπορούσαν να είναι υψηλότερα κατά περίπου 1,2 δισ. δολ., δεδομένου ότι οι πωλήσεις iPhone θα ανέλθουν στα 230 εκατ. συσκευές το 2024.

  -Τα συνολικά μικτά κέρδη θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 1%, εάν η Apple υιοθετήσει τα δικά της τσιπάκια.

  -Συνολικά, είναι ασφαλές να υποθέσει κανείς ότι μια πιθανή μετάβαση σε δικά της μόντεμ θα έχει περισσότερο να κάνει με το σχεδιασμό και τη στρατηγική του προϊόντος παρά με οικονομική αποταμίευση.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  163,4 δισ. $

  -1.408,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,2 δισ. $

  -545,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  102,3 δισ. $

  -1.478,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  81,9 δισ. $

  -1.990,2 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  74,9 δισ. $

  -742,2 εκ. $