Οι νέοι "πύργοι" της Airbnb

Οι νέοι "πύργοι" της Airbnb

Της Samantha Sharf

H κατασκευαστική εταιρεία real estate με έδρα το Μαϊάμι, Newgard Development Group, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα εγκαινιάσει δύο πύργους κατοικιών που έχουν κατασκευαστεί ως οικιακά καταλύματα. Υπό την επωνυμία Natiivo, τα ακίνητα στο Μαϊάμι και το Ώστιν θα λειτουργήσουν υπό τη σκέπη του brand Powered by Airbnb, της υπηρεσίας συμβουλευτικής για νέα κτήρια της γνωστής πλατφόρμας βραχυπρόθεσμης ενοικίασης κατοικιών.

Όταν οι πρώτες 249 μονάδες Natiivo ανοίξουν στο Ώστιν το 2021, οι ιδιοκτήτες θα ενθαρρυνθούν να νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους όταν βρίσκονται μακριά από την πόλη. Μπορούν να επιλέξουν να ταξινομούνται ανεξάρτητα ή υπό τη σκέπη της Natiivo, η οποία θα λαμβάνει το 25% του εισοδήματος από ενοίκια, πέραν του τέλους 3% της Airbnb.

Τα κτήρια θα περιλαμβάνουν παροχές όπως χώρους κοινής εργασίας και προγράμματα παροχής γεύματος και ποτού σε στιλ ξενοδοχείου. Τα διαμερίσματα θα μπορούν να αγοραστούν επιπλωμένα. Ενδέχεται να διαθέτουν μία επιπλέον ντουλάπα για την αποθήκευση ευαίσθητων αντικειμένων και ψηφιακές κλειδαριές για πρόσβαση χωρίς κλειδί.

Οι τιμές όσον αφορά στο Ώστιν θα κυμαίνονται από 300.000 έως 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Η τοπική εταιρεία real estate Pearlstone Partners συμμετέχει ως εταίρος στο συγκεκριμένο project. Το έργο στο Μαϊάμι, με 604 μονάδες, αναμένεται να εγκαινιαστεί στα μέσα του 2022. Οι τιμές θα ξεκινούν επίσης από 300.000 δολάρια. Ένα μέρος των μονάδων και στα δύο κτήρια θα κρατηθεί υπό τον έλεγχο των κατασκευαστών, οι οποίοι θα τα διαχειρίζονται σαν δωμάτια ξενοδοχείου.

Η Newgard και ο ιδρυτής της Harvey Hernandez βρίσκονται επίσης πίσω από την Niido, η οποία παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες διαμοιρασμού κατοικιών σε ενοικιαστές που η Natiivo θα προσφέρει σειδιοκτήτες.

Η Niido βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης πέρυσι, όταν ανέλαβε υπάρχοντα κτήρια σε Νάσβιλ, Τενεσί και κοντά στο Ορλάντο της Φλόριντα. Πολλοί κάτοικοι, οι οποίοι είχαν υπογράψει ετήσιες, κλασσικού τύπου μισθώσεις, ένιωσαν εξαπατημένοι. "Έκπληξη, ζείτε σε ένα γιγάντιο Airbnb", ανέφερε σε τίτλο του ρεπορτάζ του Bloomberg.

(Τα δύο κτίρια της Niido ήταν τα πρώτα και τα μόνα μέχρι στιγμής κτήρια που φέρουν το brand "Powered by Airbnb").

H Natiivo αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Hernandez, ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει λόγο για 14 κτήρια της Niido τα οποία θα λειτουργούσαν μέχρι τα τέλη του 2019. Πλέον ο αριθμός έχει μειωθεί στα έξι, όλα στον νότο των ΗΠΑ, όπου το ρυθμιστικό πλαίσιο για κατοικίες κοινής χρήσης είναι σχετικά ευέλικτες.

"Θέλαμε πραγματικά να έχουμε την Niidos σε κάθε μεγάλη πόλη στις Η.Π.Α., αλλά υπάρχει ένας τεράστιος όγκος ρυθμιστικών προκλήσεων στις πόλεις όπου θέλουμε να έχουμε παρουσία", σημειώνει ο Henandez.

"Έτσι, βρήκαμε ένα εμπορικό σήμα που μας παρέχει και την ευκαιρία να έχουμε αυτή την παρουσία και επίσης να συμμορφωνόμαστε με τους κανονισμούς και τους περιορισμούς κάθε μεγάλης πόλης", προσθέτει. Τα κτήρια Natiivo θα φέρουν άδειες ξενοδοχείων, οι οποίες δεν επιτρέπονται πάντα σε κτήρια που φιλοξενούν και μακροχρόνιους ενοικιαστές.

Natiivo και Niido αποτελούν επίσης μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Airbnb να δώσει ώθηση στην προσφορά και να ενισχύσει την ποικιλία των προσφερόμενων καταλυμάτων.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία προχώρησε σε χρηματοδότηση ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων προς την startup Lyric, η οποία μισθώνει μαζικά διαμερίσματα  και στη συνέχεια τα εκμισθώνει σαν δωμάτια ξενοδοχείου, κερδίζοντας από την διαφορά.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η Airbnb ξεκίνησε μια συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης της Νέας Υόρκης RXR Realty για την κατασκευή ενοικιαζόμενων σουιτών, συμπεριλαμβανομένου και του κτηρίου της 75 Rockefeller Plaza, το οποίο λειτουργεί παραδοσιακά ως πύργος γραφείων.

Τον Μάιο, η WhyHotel, μια startup που διαθέτει καταλύματα στην Airbnb χωρίς να είναι τυπικά συνδεδεμένη μαζί της, ανακοίνωσε σχέδια για κτήρια ειδικά σχεδιασμένα για να φιλοξενήσουν τόσο βραχυπρόθεσμους, όσο και μακροπρόθεσμους ενοικιαστές.

Περισσότερα από Forbes

Αγορες

Σε υψηλό 12 ετών η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου

Καθώς οι χρηματαγορές βλέπουν "υψηλά επιτόκια για καιρό".

Forbes Επιχειρησεις

Αποχώρησε από πρόεδρος του Fox ο Ρούμπερτ Μέρντοχ

Τη θέση του θα αναλάβει ο μεγαλύτερος γιος του Λάχλαν Μέρντοχ.

Forbes World

Ενέργεια: Το μεγάλο μειονέκτημα της Ευρώπης;

Τα ερωτηματικά για τον επερχόμενο χειμώνα

Forbes Ελληνικη Εκδοση

Πολ Κόλσον: Ο Ιρλανδός με το "άγγιγμα του Μίδα", η αγάπη για το Πόρτο Χέλι και οι επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ

Σχέδιο για τουριστικό κατάλυμα 5 αστέρων μετά από ενοποίηση του παλιού οικοπέδου Αλεξίου με το AKS Hinitsa Bay.

Forbes Investing

Instacart: Οι κερδισμένοι και χαμένοι μεγαλοεπενδυτές από την IPO των $11 δισ.

Διαπραγματεύεται πολύ κάτω από τον γύρο χρηματοδότησης του Μαρτίου 2021, που αποτίμησε την εταιρεία στα $38,5 δισ.

Forbes Οικονομια

Πάουελ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αύξησης επιτοκίων - Εφικτή μία "ήπια προσγείωση"

Ο Πάουελ δεν απέρριψε το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης του κόστους δανεισμού εντός 2023.

Αγορες

Πτώση της ζήτησης στο φυσικό αέριο το 2024 "βλέπει" η Wood Mackenzie

Μείωση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη "βλέπει" η συμβουλευτική Wood Mackenzie Ltd καθώς η ζήτηση στην περιοχή συνεχίζει να υποχωρεί.

Forbes VIDEO

Τα ρωσικά drones-καμικάζι μπορούν πλέον να χτυπήσουν τα MiG των Ουκρανών στις βάσεις τους

Τα νέα Lancet έχουν εμβέλεια 45 μιλίων και ήδη έφτασαν στο Dolgintsevo.

Forbes Lifestyle

Katy Perry: Το deal $225 εκατ. με τη Litmus την εκτόξευσε στις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες των ΗΠΑ

H σούπερ σταρ της ποπ πούλησε τα δικαιώματα για τη μουσική της και η καθαρή της αξία ανέρχεται πλέον στα 340 εκατ. δολάρια.

Forbes Ελληνικη Εκδοση

Cosmos Group: Ανοίγει 1,5 κατάστημα το μήνα στην Ελλάδα και αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ τζίρο

Πάνω από τα 150 εκατ. ευρώ φέτος ο κύκλος εργασιών.

Forbes Innovation

Το Πεντάγωνο θέλει να δημιουργήσει τη "γλώσσα των drones"

Σχέδια για drones τεχνητής νοημοσύνης που θα συνεργάζονται σε στρατιωτικές επιθέσεις με ελάχιστη ανθρώπινη συμβολή.

Forbes World

Ουκρανικός πύραυλος με ειδική κεφαλή ανατίναξε από μέσα το ρωσικό υποβρύχιο "Rostov-on-Don"

Πώς λειτουργεί ο Storm Shadow μόλις χτυπά έναν "σκληρό" στόχο.