Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Ιουν-2019 15:00

  Η Facebook θα μπορούσε να αλλάξει το "παιχνίδι" για τα Bitcoin, ΕΤΗ, XRP και Litecoin

  Η Facebook θα μπορούσε να αλλάξει το "παιχνίδι" για τα Bitcoin, ΕΤΗ, XRP και Litecoin
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Panos Mourdoukoutas

  Τα σχέδια της Facebook να ξεκινήσει το δικό της κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού για τα Bitcoin, ETH, XRP, Litecoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα με θετικό αλλά και με αρνητικό τρόπο.

  Στα θετικά, η κίνηση της Facebook θα μπορούσε να βελτιώσει την επενδυτική εμπιστοσύνη, όπως γίνεται ήδη αισθητό από την ανοδική κίνηση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων.

  Η μεταβολή 7 ημερών για τα μεγάλα κρυπτονομίσματα

  Νόμισμα % μεταβολή 7 ημερών
  Bitcoin (BTC) 15,70
  XRP 12,37
  Ethereum (ETH) 9,22
  Litecoin (LTC) 2,62

   

  "Τα σενάρια ότι η Facebοok πλησιάζει στο να ξεκινήσει το δικό της κρυπτονόμισμα βοήθησαν στην άνοδο της εμπιστοσύνης στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων και έχουν σε μεγάλο βαθμό αποτελέσει τον καταλύτη για το πρόσφατο ράλι", λέει ο Jesse Cohen, χρηματιστηριακός συντάκτης για τις ΗΠΑ στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική πλατφόρμα Investing.com. "Κάθε φορά που εμπλέκεται μια εταιρεία τόσο μεγάλη όσο το Facebook, βοηθά να αποδοθεί ένας μεγαλύτερος βαθμός νομιμότητας και να αυξηθεί η mainstream αποδοχή σε μια βιομηχανία που εξακολουθεί να μαστίζεται από την κερδοσκοπία της παράνομης δραστηριότητας και τους ρυθμιστικούς ελέγχους."

  H Nisa Amoils, μία venture capitalist στην New York Angels, συμφωνεί. "Η ανακοίνωση ότι εισέρχονται περισσότεροι θεσμικοί παίκτες σε αυτή κατηγορία περιουσιακών στοιχείων όπως η Facebook και η Bakkt, καταφέρνει μόνο να ενισχύσει το bullish outlook", λέει η Amoils. Αυτό εγείρει φόβους μήπως χαθεί από κάποιους τρένο, σύμφωνα με τον επιχειρηματία blockbuster Kirill Bensonoff.

  Πόσο ψηλά θα μπορούσε να φτάσει το Bitcoin; "Από τεχνικής πλευράς, οι τιμές φαίνονται έτοιμες να δοκιμάσουν το επίπεδο των 12.000 δολαρίων τις επόμενες εβδομάδες καθώς χτίζεται ένα θετικό momentum και εδραιώνεται ο φόβος μήπως χαθεί η ευκαιρία", λέει ο Cohen. Η Amoils υιοθετεί μια πιο αισιόδοξη προοπτική. "Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να φτάσει τα 50.000 δολάρια. Δεδομένου ότι έχει υπερδιπλασιαστεί από τον Απρίλιο και τώρα βρίσκεται στα 9000, θα μπορούσαν να έχουν δίκιο. Είναι δύσκολο να υποθέσουμε ", λέει η Amoils.

  Στα αρνητικά, η κίνηση του Facebook θα μπορούσε να θέσει σε εγρήγορση τις μεγάλες κυβερνήσεις.

  Το Bitcoin και άλλα μεγάλα ψηφιακά νομίσματα είναι "νομίσματα του λαού". Έχουν τη δυνατότητα να γίνουν νέα αποκεντρωμένα νομίσματα, χωρίς τον έλεγχο των μεγάλων κυβερνήσεων.

  Γι 'αυτό οι μεγάλες κυβερνήσεις δεν μπορούν να ανεχθούν ψηφιακά νομίσματα που απειλούν να σπάσουν το μονοπώλιό τους στην εκτύπωση χρήματος και τη δυνατότητά τους να χειραγωγούν την οικονομία για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ισχυρών ελίτ.

  Και οι μεγάλοι έχουν τον τρόπο να τερματίσουν το παιχνίδι.

  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επενδυτές πρέπει να μετριάσουν τον ενθουσιασμό τους για τη βιωσιμότητα αυτών των ράλι.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  163,4 δισ. $

  -1.408,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,2 δισ. $

  -539,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  103,1 δισ. $

  -665,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  81,9 δισ. $

  -1.990,2 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  74,9 δισ. $

  -742,2 εκ. $